Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi yurda döndü

Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi yurda döndü

Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-... Almanya'da düzenlenen Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda zirveye çıkan, Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi, şampiyonluk kupasıyla beraber Türkiye'ye geldi.

Almanya'da düzenlenen Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda zirveye çıkan, Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi, şampiyonluk kupasıyla beraber Türkiye'ye geldi.

İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan şampiyon ikili, oldukça mutlu olduklarını belirtti.

İlk olarak söz alan Semih Saygıner, dünya şampiyonu olmanın oldukça ayrıcalıklı bulunduğunu ve bilardo branşında Türkiye'nin ulusal takımlar düzeyinde dünyada 1 numara bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin dünyada bilardoyu domine etmesinin sonuçlarının şampiyonluklar bulunduğunu da sözlerine ekleyen Semih Saygıner, turnuvanın kendileri için oldukça hususi geçtiğini belirterek şunları söylemiş oldu:

"Tayfun ile biz, 2003 ve 2004 yıllarında dünya şampiyonu olmuştuk. 19 yıl sonrasında yeniden ekip olup dünya şampiyonu olmak ve bu şekilde bir zor dönemde, bu başarıyı getirmek bizi oldukça mutlu etti. İnanılmaz bir vaka yaşandı Türkiye'de. Evler yıkıldı, insanoğlu vefat etti, ailelerini yitirdi. Biz 1 hafta evden çıkamadık. Sanki aileden birini yitirmiş benzer biçimde üzüldük. Ama bu başarıyla insanların yüzünde küçük bir tebessüm yaşatabildiysek, bizim için en değerlisi o. Umarım herkesi mutlu etmişizdir."

"Tayfun ile olması oldukça özeldi"

Dünya şampiyonu olmanın emek ve çabalama istediğini ve bunun için oldukça çalıştıklarını da dile getiren Semih Saygıner, "Tayfun, ben ve öteki sporcu arkadaşlarımız, sonuna kadar savaşım eden, oldukça iyi hazırlanan, spora ehemmiyet veren, bilardonun spor olarak anılmasına katkıda bulunan bir camiayız. Gençlerde dünya şampiyonu olan Burak Haşhaş benzer biçimde bu spora ehemmiyet veren, bundan 15 yıl sonrasında da dünya şampiyonlukları getiren adların olması için çalışıyoruz. Çok duygusal bir turnuva yaşadım. 59 yaşına girdim. Belki de son kez yaşayacağım bunu. Çünkü bilardo benzer biçimde bir sporda devamlı başarı oldukça zor olsa gerek. Rakibiniz oynarken oturuyorsunuz, hepimiz şampiyon olmak istiyor. Benim için oldukça özeldi, Tayfun ile olması oldukça özeldi. Çünkü ilk şampiyonluğu onunla 19 yıl ilkin yaşadım. Neredeyse insanların yaşamdan elini çekmiş olduğu bir yaşta bu şampiyonluğu ülkeme getirdiğim için oldukça mutluyum." diye konuştu.

Tayfun Taşdemir: "Bu şampiyonluk çok daha farklıydı"

Semih Saygıner'in ardından konuşan Tayfun Taşdemir de, üst üste 3. kez gelen bu başarıda emeği bulunduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Kazanılması gereken çok turnuva olduğunu da ifade eden Taşdemir, "İnşallah nice başarılara diyorum. Yeni başarıları ülkemizle paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli takımlarda ilk şampiyonluğunu Semih Saygıner'le yaşadığını da söyleyen Tayfun Taşdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim milli takımlarda ilk şampiyonluğum ustayla birlikte oldu. 2023 benim için eski ilk şampiyonluğu hatırlattı. Ülkenin duayeniyle bu yükü alıp şampiyonluğa ulaşmak çok güzeldi. Bu sene dünya şampiyonu olmuştum ama bu şampiyonluk çok daha farklıydı. Zaten sevincimi görürsünüz. İçinde olduğumuz ortam, ustayla olan birlikteliğimiz ve milli takım, bu sevinci katladı. Bu anlamda çok özeldi benim için. Çok mutlu ve gururluyum."

İki isim açıklamalarının ardından basın mensuplarına poz verdi.

"Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi yurda döndü" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi yurda döndü haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya şampiyonu bilardocular Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir ikilisi yurda döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  2. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  3. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  4. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  5. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  6. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  7. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  8. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  9. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  10. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  11. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  12. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  13. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  14. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  15. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  16. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  17. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  18. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  19. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  20. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
Spor Haberleri