Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi, Seyyar Sandıkla Oyunu Kullandı

Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi, Seyyar Sandıkla Oyunu Kullandı

Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi,... Dünyanın en uzun boylu kadını Rumeysa Gelgi, Safranbolu'da seyyar sandıkla oy kullandı. Gelgi, uygulamanın fiziksel engelliler için faydalı olduğunu belirtti ancak sandık görevlilerinin gelme saatinin belirsizliğinden şikayet etti.

Safranbolu'da dünyanın en uzun boylu kadını unvanına sahip olan Rumeysa Gelgi, yerel seçimlerde seyyar sandıkla oy kullandı ve uygulamanın fiziksel engelliler için önemine vurgu yaptı, ancak sandık görevlilerinin gelme saatinin belirsizliğinden şikayet etti.

Safranbolu ilçesinde yaşayan ve dünyanın en uzun boylu kadını unvanına sahip olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (27), yerel seçimlerde oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı. Gelgi, "Seyyar sandık uygulaması fiziksel engelli bireyler için gayet yararlı bir uygulama oldu" diye konuştu.

Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 15 santimetre boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için seyyar sandık uygulaması için başvuruda bulundu. Bunun üzerine ilçe seçim kurulu görevlileri, Gelgi’nin Tuğra Sokak Emek Mahallesi’ndeki evine gitti ve Gelgi, 8801 numaralı seyyar sandıkta oyunu kullandı.

"Seyyar sandık uygulamasının fiziksel engelli bireyler açısından çok yararlı bir uygulama olduğunu belirten Gelgi, "Ben de oyumu gene seyyar sandıkta kullanmış bulunuyorum. Teşekkür ediyorum yetkililere, evime kadar zahmet ettikleri için. Seyyar sandık sebebiyle muhtar adayını seçememiş oldum. Bu benim için de sürpriz oldu, beklemiyordum böyle bir kural olduğunu. Geçtiğimiz yıllarda oyumu belirtilen okula giderek kullanıyordum ve fiziksel olarak tabii bayağı zorlukları oluyordu. Seyyar sandık uygulaması fiziksel engelli bireyler için gayet yararlı bir uygulama oldu" diye konuştu.

"Seyyar sandık uygulamasıyla ilgili seçmenlere, görevlilerin eve geleceği saati önceden bilgi vermesi gerektiğini" ifade eden Gelgi, "Olumsuz olarak tek bir şey söyleyebilirim. Belli bir oy kullanma saati olmadığı için sandık görevlilerinin de ne zaman geleceğini bilemediğim için, şu an saat 11 ve sabah saat 8'den beri mesela şu an onları bekliyorum. Bireylere yarım saat ya da 15 dakikalık saat araları yapılacak şekilde bir uygulama belirlenebilirse seçmenler için de daha kolay olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

"Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi, Seyyar Sandıkla Oyunu Kullandı" haberi, 31 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi, Seyyar Sandıkla Oyunu Kullandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyanın En Uzun Boylu Kadını Rumeysa Gelgi, Seyyar Sandıkla Oyunu Kullandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Gündem Haberleri