Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschild Ailesi'nin lideri ve 'en zengin'i öldü!

Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschild Ailesi'nin lideri ve 'en zengin'i öldü!

Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschi... Avrupa bankacılık sektörünün en ünlü ailesinde bir dönem sona erdi. ‘Dünyayı yöneten 7 aile’ efsanesinin (Diğerleri Rockefeller, Morgan, Astor, Mars, Du Pont ve Hilton) başını çeken Rothschild Ailesi’nin lideri olan 4’üncü Baron Jacob Rothschild, 87 yaşında öldü.

Avrupa'nın bankacılık sektörünün en ünlü ailesinde bir dönem kapanışını yaşadı. Dünya çapında tanınan 'Dünyayı Yöneten 7 Aile' efsanesinin lideri olan Rothschild Ailesi'nin 4. Baronu Jacob Rothschild, 87 yaşında aramızdan ayrıldı. Aile, ölümle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak Jacob Rothschild hakkında konuşmadan önce, bu ailenin etrafında dolaşan yüzlerce efsaneye bir göz atalım...

Ailenin kökeni, Almanya'nın Frankfurt kentindeki Yahudi gettosunda doğan Mayer Amschel Rothschild'a dayanmaktadır. Mayer, bir kambiyo tüccarıydı ve aile imparatorluğunu kurmak için ilk adımını 1798'de attı; beş oğlunu Avrupa'nın çeşitli yerlerine, Frankfurt'un merkezi, Londra, Paris, Viyana ve Napoli'ye göndererek birbirlerine bağlı bir bankacılık sistemi kurmalarını sağladı. Ailenin beş kolu, 18 ve 19. yüzyıllarda Avrupa'da finans dünyasının hakimi haline geldi. Rothschild Ailesi, kadınları ve damatları işlerine dahil etmeme geleneğini yüzyıllardır sürdürdü. Bu nedenle, Alman kolunun 1901'de Frankfurt'taki işleri kapatmak zorunda kalmasıyla, erkek varis kalmadığı için son buldu

Napoli kolunun 1863'te benzer nedenlerle aynı kararı almasıyla birlikte Rothschild Ailesi'nin Habsburg İmparatorluğu'nun baş finansörü olan Viyana kolunun da yönettiği banka Nazilerin eline geçtiği zaman her şeyi geride bırakıp ABD'ye kaçtığı biliniyor. Bu durum II. Dünya Savaşı sonrasında Avrupa'da sadece iki kolun kalmasına neden oldu: Londra ve Paris... İngiliz kolunun son temsilcisi olan Jacob Rothschild ise 29 Nisan 1936'da Berkshire'da doğdu.

Eton College'dan mezun olduktan sonra Oxford'da tarih okuyan Jacob Rothschild, 1963'te ailesinin N.M. Rothschild & Sons Ltd bankasında göreve başladı. Bankanın S.G. Warburg Bank ile birleşmesini savunurken kuzeni Evelyn de Rothschild'a karşı çıktı ve bu nedenle 1980'de istifa ederek kendi mali imparatorluğunu kurdu: RIT (Rothschild Investment Trust).

Rupert Murdoch'ın BSkyB Televizyonu'nda ve o dönemde Prens Charles'ın finans danışmanlığını yapan Jacob Rothschild, babasının ölümünün ardından "4. Baron Rothschild" unvanını aldı ve 1961'de Serena Dunn ile evlendi. Çiftin 3 kızı (Hannah, Beth, Emily) ve 1 oğlu (Nathaniel) oldu. Eşinin ölümünden sonra RIT'in başkanlığını da bıraktı.

Jacob Rothschild, 2008 ekonomik krizinden 4 yıl sonra, 2012'de The Jerusalem Report'a verdiği bir röportajda 'yönettiği' söylenilen uluslararası finans sistemini sert bir şekilde eleştirdi: 'Finans dünyasındaki bazı aşırılıkları protesto eden insanlara büyük sempati duyuyorum. Sonuçta burada büyük servetler kazanmış, son 5-10 yılda pek çok çıkara çok zarar veren bir sistemin sorumlusu olan karakterler var. Muazzam faydalar sağladılar, ama bankacılık sistemi bir olarak dünya çapında birçok alanda sakatlayıcı bir etkiye sahip oldu.'

Rothschild hanedanlığının bazı olayların planlayıcısı olduğuna dair iddialar arasında I. ve II. Dünya Savaşları, 11 Eylül saldırısı, Titanic'in batışı, Rus Çarlarının finansörlüğü ve Brezilya'nın bağımsızlığı gibi olaylar bulunuyor.

İsrail'e desteğini hiç gizlemeyen Jacob Rothschild, Rusya'dan kaçan oligark Mihail Hodorkovski'nin Yukos Oil şirketindeki hisselerini üzerine alıp, Rus lider Vladimir Putin'den mal kaçırmakla suçlandı. 2017 yılında verdiği bir röportajda "Filistin'de Siyonist bir devlet kurulmasının ailesi tarafından sağlandığını" ifade etti. Ayrıca İsrail Parlamentosu, İsrail Yüksek Mahkemesi ve Ulusal Kütüphane binalarının inşaatlarını finanse etti.

Ailenin toplam serveti, ölen bankerin şahsi serveti ile birlikte çelişkili iddialara neden oldu. Amerikan The Jewish News Weekly, ailenin en zengin üyesi olduğunu belirtirken İngiliz basını şahsi servetinin 1 milyar dolar olduğunu iddia etti. İngiliz siyasetinden aileye taziye mesajları gelirken, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in "Sevgili arkadaşım" diye başlayan bir yazı ile başlaması dikkat çekti.

"4. Baron" Jacob Rothschild'ın ölümünden sonra ailenin başına 1971 doğumlu "5. Baron" Nathaniel Philip Rothschild'ın geçeceği açıklandı. Babasının şirketi RIT'te çalışmak yerine kendi yolunu çizen Nat, maden yatırım danışmanlığı şirketleri JNR Limited ve Bumi plc'nin başkanlığını yapyor. 1996-2009 yılları arasında Atticus Capital'ın hedge fon eşbaşkanlığı yapan finansçı, birçok ünlü yatırım bankasında çeşitli görevler aldı. Nathaniel Rothschild, küresel magazin basınının yakından tanıdığı bir isimdir. Gençliğinde katıldığı partilerle adını duyuran "5. Baron," ilişkileriyle hep manşet oldu.

Model Annabelle Neilson ile 1995'te Las Vegas'ta evlenip, 1997'de boşanan ünlü finansçının ismi, Natalie Portman, Eliza Cummings ve Petra Nemcova ile anıldı. Nat Rothschild, 2016'da "3. Sayfa güzeli" manken Lorette Basey ile evlendi. Düğüne, bu evliliğe karşı çıkan babası "4. Baron" ile annesi davet edilmedi. "Hiçbir zaman İngiliz hissetmedim, sadece orada doğdum" diyen Nat, İsviçre'de yaşıyor. 2012 yılında alkolü bıraktığını açıklayan ünlü finansçı, bir süre önce verdiği bir röportajda "Sıkıcı bir hayatım var" demişti.

Rothschild ismi, 1743 yılına dayanır... Kuyumcu Amschel Moses Bauer, yaşadığı evin altına madeni para alıp sattığı bir dükkan açtı; kapısına da kırmızı bir kalkan içinde kartal olan bir levha astı. O ölünce dükkanı oğlu Mayer Amschel Bauer devraldı. O dönemde kapı numaraları olmadığı için evler, renk ya da kapısındaki levhalara göre anılıyordu. Müşteriler ve aile dostları, ev ve dükkan için "Bauerler'in yeri" yerine, Almanca "Rothen Schild" (Kırmızı kalkan) demeye başladı. Bu iki kelime, zamanla "Rothschild"a döndü. Oğul Mayer de bu ismi benimsedi ve "Bauer" olan soyadlarını "Rothschild" olarak değiştirdi.

Rothschild ailesinin şirketlerinin logosunda bulunan 5 ok, Mayer Amschel Rothschild'ın 18. yüzyılda Avrupa'nın 5 kentine gönderdiği 5 oğlunu ve onların finansal kollarını temsil eder. Bu 5 kol, üç yüzyıldır birlikte çalışarak Avrupa'nın sanayileşmesi için para topladı, demiryollarını, madencilik şirketlerini ve fabrikaları finanse ederek zenginleşti. Britanya'nın Süveyş Kanalı'nı satın alması için nakit sağladılar ve Napolyon ve Avusturya-Prusya savaşlarını finanse ettiler. DeBeers elmas madenlerinden Fransız demiryollarına, New York City metrolarına kadar çoğu şeyin finansmanına da yardımcı oldular.

 

"Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschild Ailesi'nin lideri ve 'en zengin'i öldü!" haberi, 28 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschild Ailesi'nin lideri ve 'en zengin'i öldü! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyayı yöneten 7 aileden biri olan Rothschild Ailesi'nin lideri ve 'en zengin'i öldü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:13 Kahveci'den Mourinho'ya sert eleştiri: "Asıl konsantre olması gereken yerde konsantre olmadı"
  2. 21:10 Cevdet Yılmaz'dan borsa ve kripto vergisi açıklaması: "Gündemimizde yok"
  3. 21:08 Karakoçan’da: AKP’li Vekillerin Çelişkili Tepkileri!
  4. 21:07 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Müfredatı sadeleştirdik"
  5. 21:02 Sucuk partisi sonrası Hulusi Akar'dan paylaşım: “Haber olarak hazırlayanlara afiyet olsun”
  6. 21:00 Yüz Felci İçin Yazın Soğuk Havalar Suçlu!
  7. 20:59 Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi
  8. 20:52 Narin Güran Cinayetinde Şok İfade: Salim Güran mı? Yeni Deliller Ortaya Çıktı!
  9. 20:52 60 kişinin öldüğü Yoldaş Apartmanı davası: Savcı, müteahhidin cezalandırılmasını istedi!
  10. 20:48 Milyonlarca Dolar Değerinde ETH Transferi: Genesis’in İflasındaki Gizem!
  11. 20:44 5 Kasım Seçimleri Yaklaşıyor: Kamala Harris, Trump’ın Önünde!
  12. 20:44 Fatih Altaylı: "Düşünce suçluları içerde, Şeyda Yılmaz'ın katilleri gibi pislikler dışarıda"
  13. 20:41 Arpacı: Sayıştay raporlarını değerlendirdi: AKP’nin rantçı müteahhidi desteklediğini belgeledi
  14. 20:38 Lüks Markalara Kaçak Darbesi: 200 Bin Liralık Gözlük Operasyonu!
  15. 20:35 Diyarbakır'da maden şirketinin iptal edilen ÇED raporuyla maden açmaya çalıştığı ortaya çıktı!
  16. 20:32 İstanbul'da Kayıp: 15 Yaşındaki Yüsra Yavuz’a Ne Oldu?
  17. 20:31 CHP, Sağlık Politikalarını Belirlemek İçin Çalıştay Düzenliyor
  18. 20:25 İYİ Partili belediye başkanı ve oğlu terminalde husumetlileriyle kavga etti!
  19. 20:23 Ortadoğu Alev Alev: İsrail, Hizbullah’ın Kalbine Vurdu!
  20. 20:23 Adalet Bakanlığı'ndan Taybet İnan sorusuna yanıtı: ”Bilgimiz yok”
Ekonomi Haberleri