Dursun Özbek: "Ali Koç derhal istifa etmeli"

Dursun Özbek:

Dursun Özbek: "Ali Koç derhal istifa etmeli" Dursun Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı'nın sezonun ilk toplantısında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulüp başkanlarına yaptığı konuşmaya dikkat çekti. Özbek, Ali Koç'un Kulüpler Birliği başkanlığından derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Dursun Özbek, Kulüpler Birliği Vakfı'nın sezonun ilk toplantısında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulüp başkanlarına yaptığı konuşmaya dikkat çekti. Özbek, Ali Koç'un Kulüpler Birliği başkanlığından derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

KOÇ'UN KULÜPLERE YÖNELİK SÖZLERİNE TEPKİ

Özbek, Ali Koç'un Yüksek Divan Kurulu'nun toplantısında yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. Koç'un sözlerini eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak diğer takımlara hitaben sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Özbek, "Fenerbahçe başkanı olan kişinin ifadelerine dikkat ettiğinizde hep bir mağduriyet çıkarma, hep bir ağlama hali var. Ağzımızdan çıkan laflara dikkat etmemiz gerekiyor. Bir kulübün başkanı, federasyonla kavga ediyor, MHK ile kavgalı, Tahkim ile kavgalı. Bütün takımlarla kavgalı. Bütün takımlarla kavgalı cümlemi de şu şekilde ifade etmek istiyorum. Kulüpler Birliği Vakfı'nın sezon açılışında o kişinin şu şekilde bir ifadesi oldu; Bu yıl şampiyon olmak için, fıtratımda olan ve olmayan, elimden gelen ve gelmeyen her şeyi yapacağım dedi. Orada 20 tane ayrı takım vardı. Hepsi de Türk futbolu için önemli. 20 takımın da gönlünde şampiyonluk yatar. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak bu tarz şeyleri diğer 19 takıma söylüyorsun. Böyle bir laf edilir mi? Sen eğer bu ifadenin arkasında duruyorsan, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini bırak, diye çağrıda bulundum. Bugün de bunu tekrarlıyorum. Derhal istifa etmeli. Ondan sonra Fenerbahçe Kulübü başkanı olarak istediklerini söyleyebilirsin" dedi

ŞAMPİYONLUK İÇİN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Ali Koç'un, haziran ayında yeni bir başkan ve yeni bir yönetim kurulu olacağına yönelik açıklamasını hatırlatan Özbek, bunun gerçeklik payının sorgulanması gerektiğini ifade etti. Koç'un şampiyonluk hedefi etrafında yaptığı konuşmaları da eleştiren Özbek, bu tür söylemlerin kulüp başkanları arasında gerginlik yarattığını dile getirdi.

 

Özbek, "Kaç kişi inandı bilmiyorum. Geçtiğimiz dönemde divan kurulu başkanları kendi aralarında toplanıyor ve sohbet ediyorlar. Biz kendilerini davet ettik, diğer kulübün divan başkanları bir araya geldi. Ben de onlara "hoş geldiniz" dedim ve oradan ayrıldım. Fenerbahçe'nin divan başkanı bir müddet sonra beni aradı. "Sayın başkan, siz Ali Koç'un başkan olarak kalması bizim için çok iyi demişsiniz" dedi. Ben de "Sen de oradaydın, belli bir süre sizinle birlikte oldum ve sonra oradan ayrıldım. Bulunduğum süre içerisinde siz böyle bir cümlemi duydunuz mu" dedim. "Duymadım" dedi. Kendisiyle böyle bir telefon konuşmamız oldu. Demek ki bu algının peşindeler. "Ben başkanlığı bırakacağım, kulüp zaten 10 yıla yakın senedir şampiyon olamıyor, bu normal mi diye" herkese soruyor. Kendisi aslına bakarsak "Bu yıl başkanlığı bırakacağım, ben şampiyon olayım" demek istiyor. Bu konuşmayı kime söylüyor, muhatabını bulmak da zor. Şampiyonluk bir emeklilik ikramiyesi değildir dedim. Sahada mücadeleni edersin, kazanırsan şampiyon olursun. Kazanamazsan bunu unut. Böyle bir endişeleri var. 10 yıla yakın süredir şampiyon olamamaları travmatik bir durum yaratıyor. Bunun çaresi kavga ederek değil, mücadele etme becerisini daha iyi yönetmekle ilgili. Benim onlara bir ağabey tavsiyem şu; Yeşil sahanın içinde kalın. Enerjinizi performansınızı daha üst seviyeye çekmek için harcayın" diye konuştu.

HAKEM HATALARI VE ALGI İDDİALARI

Özbek, Ali Koç'un Galatasaray'ın hakem hatalarıyla avantaj sağladığı yönündeki iddialarına da yanıt verdi. Galatasaray'ın mağduriyet yaşadığını savunan Özbek, Fenerbahçe'nin algı oluşturma çabası içinde olduğunu belirtti ve bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Özbek, "Hakem hatalarıyla ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Mukayeseye geldiği zaman Galatasaray'ın kayrıldığı ve Galatasaray'ın lehine yaklaşımlar olduğu ifade ediliyor. Hep bu yönde bir algı peşindeler. Başkanı, yardımcısı, çalışanı, hepsi bu bakış açısında. İncelediğinde şurası çok net, standartlarda bir sapma olmasaydı şu anda biz onların 10 puan önündeydik. Verilen, verilmeyen penaltılar, gösterilen kartlar dikkate alındığında bu ortaya çıkıyor. Bütün bunlar dikkate alındığında asıl mağdurun Galatasaray olduğunu her insanın kabul etmesi gerekiyor. Her konuşmasında bizim algı ardında olduğumuzu ifade ediyor. Böyle bir şey olmaz. Algıyla ilgili çalışan tek kulüp Fenerbahçe. Göğsünü gere gere de bizim yaptığımızı söylüyor." dedi.

"Dursun Özbek: "Ali Koç derhal istifa etmeli"" haberi, 05 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Dursun Özbek: "Ali Koç derhal istifa etmeli" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dursun Özbek: "Ali Koç derhal istifa etmeli" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  2. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  3. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  4. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  5. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  6. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  7. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  8. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  9. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  10. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  11. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  12. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  13. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  14. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  15. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  16. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  17. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  18. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  19. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  20. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
Spor Haberleri