Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu!

Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu!

Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu! Hatay'ın Samandağ ilçesinde dün akşam saatlerinde Suriye'ye ait bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotu ise saatler sonra Altınözü ilçesinin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi'nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40...

Hatay'ın Samandağ ilçesinde dün akşam saatlerinde Suriye'ye ait bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotu ise saatler sonra Altınözü ilçesinin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi'nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulundu. Uçağının Suriye'deki cihatçıların yerden açtığı ateşle vurulduğu ileri sürüldü. Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını ve bir uçağın düştüğünü pilotların paraşütle atladığını gören köylüler jandarmaya ihbarda bulundu. İhbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı. Önce uçağın enkazına ulaşıldı, daha sonra ise pilotun paraşütü bulundu. 

pilot.jpeg

 9 SAAT SONRA BİTKİN BİR HALDE BULUNDU 

 Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü  tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun  bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma  köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Altınözü ileçisi  Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi  mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda  yoğunlaştırıldı. 

Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin  kaybolması çalışmaları güçleştirdi. Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini  değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara  ağırlık verdi. Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün  bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu. 

HASTANEYE KALDIRILDI 

Suriyeli olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot, ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay  Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Bu arada uçağın düştüğü bölgeye ilk ulaşan Yaylacık sakinleri yaşadıklarını anlattı. Mahalle sakinlerinden Süphan Polat enkazın bulunduğu bölgeye ilk gidenlerden olduğunu belirtip, "Arkadaşlarla beraber koştuk, yetiştik. Askerler gelmeden önce biz yetiştik, kokpitine kadar baktım, pilotlardan hiç iz yoktu, zaten biz yaralı var diye gittik, yaralı falan bulamadık, kokpiti bulduk, kokpit yanıyordu, birkaç tane mermi ve uçaksavar vardı, patlamamıştı biz de patlama olabilir diye uzaklaştık, derken asker ve sağlıkçılar geldi dedi.

'PİLOTLARIN SİLAHLARINI BULDUK'

Mahalle sakinlerinden Kemal Doğu ise, "Uçak çamların içine düşmüş, orada silahlarını buldum, askerleri aradık, asker hiçbir şeye dokunmayın dedi, uçak o arada hala yanıyordu, asker geldi, AFAD görevlileri geldi, onlara teslim ettik, pilotları bulamadık" diye konuştu.

ZIRHLI POLİS ARACI ENKAZI ARARKEN TAKLA ATTI

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerini taşıyan zırhı araç, Amanos Dağları'nda düşen Suriye uçağının enkazını ararken, takla attı. Araçta bulunan 8 polis, kazadan yara almadan kurtuldu. 

"DÜŞME NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR"

Düşen uçakla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının Hatay'a düştüğünü, uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini belirtti. 

UÇAĞI CİHATÇILAR MI VURDU?

Hatay'da düşen MİG 21 savaş uçağının Suriye'deki Esad muhaliflerinin yerden açtığı ateşle vurulduğu ileri sürüldü. İddiaya göre savaş uçağı Hatay'ın Altınözü İlçesi'nin yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Maarrat Mirin kasabası kırsalında muhalifler tarafından vuruldu. Yere yakın mesafeden uçan uçağın, makinalı silahlarla açılan ateşle isabet aldığı iddia edildi.

"Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu!" haberi, 05 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Düşen Suriye uçağının pilotu bulundu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
  2. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  3. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  4. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  5. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  6. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  7. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  8. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  9. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  10. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  11. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  12. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  13. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  14. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  15. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  16. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  17. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  18. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  19. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  20. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
Gündem Haberleri