E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzalı Tahliye Davaları Patladı!

E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzalı Tahliye Davaları Patladı!

E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzal... Ev sahipleri, kiracıların imzalarını taklit ederek tahliye süreci başlatıyor. Hukukçular, bu tehlikeye karşı kiracıları düzenli e-devlet kontrolüne ve imza sahteciliğine karşı hızla itiraz etmeye çağırıyor. İşte detaylar...

Yükselen kiralar, ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkları derinleştirirken, sahte imzalarla düzenlenen tahliye taahhütnameleri sorunu yeni bir boyuta taşıdı. Ev sahipleri, kiracıların imzalarını taklit ederek hukuki süreç başlatıyor ve bu durumu özellikle yaz tatillerinde kiracıların itiraz süresini kaçırma ihtimaline dayanarak fırsata çeviriyor. Hukukçular, kiracıları düzenli olarak e-devlet hesaplarını kontrol etmeye ve olası bir imza sahteciliği durumunda derhal itirazda bulunmaya çağırıyor.

Son dönemde ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında sahte imza kullanımıyla yaşanan vakalar hızla artıyor. Bazı ev sahiplerinin, kiracıların imzalarını taklit ederek sahte tahliye taahhütnameleri düzenlediği tespit edildi. Bu yöntemle kiracılara yedi günlük itiraz süresi tanınarak, özellikle tatil döneminde olan kiracılar mağdur ediliyor.

Mali Müşavir Ömer Sadi Yiğitcan, sahte bir tahliye taahhütnamesi ile karşılaştığını, ancak düzenli e-devlet kontrolü sayesinde yedi günlük itiraz süresini kaçırmadan mağduriyeti önleyebildiğini belirtti. Avukat Umut Metin de, e-devlet hesaplarının düzenli olarak kontrol edilmesinin bu tür dolandırıcılıklara karşı önemli bir savunma mekanizması olduğunu vurguladı.

Yasaların Açıkları Fırsatçıların Elinde

Ekonomim'de Yener Karadeniz'in haberine göre, Avukat Ragıp Şengül, son dönemde artan sahtecilik suçlarına dikkat çekerek, imza taklitlerinin hukuki bir suç teşkil ettiğini belirtti. Şengül, tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için belirli koşulları taşıması gerektiğini ifade etti ve sahte imzalarla düzenlenen belgelerin sayısındaki artışa vurgu yaptı. "Kiracının imzasının taklit edilmesi, özel belgede sahtecilik suçu olarak değerlendiriliyor ve tespit edilmesi halinde sorumlular cezalandırılabilir," dedi.

Şengül, bu tür sahtecilik vakalarında fırsatçıların yasalardaki boşluklardan faydalandığını ve ev sahiplerinin bu durumu başkalarına belge hazırlatarak örtbas etmeye çalıştığını belirtti. Yaz aylarında bu tür olayların arttığını dile getiren Şengül, "Öyle bir dönemdeyiz ki, her gün yeni bir sahtecilik vakası ile karşılaşıyoruz. Sulh hukuk mahkemelerindeki dosya sayısı, 2021 yılına göre 3-4 kat arttı," şeklinde konuştu.

"E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzalı Tahliye Davaları Patladı!" haberi, 26 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzalı Tahliye Davaları Patladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. E-Devlet Üzerinden Kontrol Şart: Sahte İmzalı Tahliye Davaları Patladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:19 Putin, Numan Kurtulmuş’u kabul etti
  2. 23:12 Bülent Uygun: ”Zor bir maç bizi bekliyor”
  3. 23:07 OPEC: 2050'de Enerji Talebi Artacak, Yenilenebilir ve Doğal Gaz Öne Çıkacak
  4. 23:04 İklim Değişikliği Alarmı: Antarktika'daki Buzul Eriyor
  5. 23:01 Elon Musk'ın X'i satın almasının ardından platformda bir ilk
  6. 22:58 Çöpte bulunan bebek cesedini annesinin attığı belirlendi: 3 kişi gözaltına alındı
  7. 22:55 Giovanni van Bronckhorst:'tan açıklama “Maça iyi hazırlandık”
  8. 22:53 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir şirketin halka arzına onay verdi
  9. 22:49 İBB’den tam 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs desteği! Başvuru şartları neler?
  10. 22:49 Narin cinayetinde yeni gelişme! Aile ortam dinlemesine karşı müzik açarak önlem almaya çalıştı
  11. 22:43 Dava geride kalsa da Johnny Depp izlerini hala yok edemedi: 'Hayatım pembe diziye dönüştü'
  12. 22:43 İstanbul'da öğrenci yaşam maliyetinde dev artış!
  13. 22:38 Bakan Yerlikaya, Yunan bakan ile görüştü: Kabul edilemez
  14. 22:31 İsrail’e İHA saldırısı: Yaralılar var
  15. 22:24 Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti!
  16. 22:17 Trabzonspor'a 2 kötü haber birden! Yıldız isimler sakatlandı
  17. 22:14 Depremde cenazeler karıştı: Gerçek 19 ay sonra ortaya çıktı!
  18. 22:09 Neşet Ertaş 12. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  19. 22:03 AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan'ın danışmanına şok sözler: 'Sen kimsin? Yetkin yok, sus!'
  20. 21:59 Bakan Şimşek'ten 'yeni ilave vergi yok' mesajı!
Ekonomi Haberleri