Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şimdi ise sebzeyle terör suçu...

Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şimdi ise sebzeyle terör suçu...

Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şim... Economist,  Erdoğan'ın dikkatini "kalemle terör" söyleminden sonra "sebzeyle terör suçu işlendiği" söylemine çevirdiğini yorumladı.

Haftalık Economist dergisi son sayısında Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini değerlendirdi. Economist,  Erdoğan'ın dikkatini "kalemle terör" söyleminden sonra "sebzeyle terör suçu işlendiği" söylemine çevirdiğini yorumladı.

Economist'teki yazı, "Erdoğan Batı'yı terörizmle suçluyor" başlığını taşıyor. Başlığın altında da, "Erdoğan toptancılara öfkeli" ifadeleri yer alıyor.

Dergi Erdoğan'ın geçen ay bir mitingde "Patlıcan, domates, patates ve salatalık fiyatlarını artırdılar. Terör saçıyorlar" diyerek toptancıları suçladığını hatırlatıyor.

Yazıdan bazı satırlar şöyle:

"TÜRKLERİN ÇOĞU İÇİN EKONOMİK GÖSTERGELER AĞIR BASACAK"

"Hükümetin seçmenlerin dikkatini başka yöne çekmek için attığı adımlara rağmen, 31 Mart'ta belediye başkanlarını seçerken Türklerin çoğu için ekonomik göstergeler ağır basacak.

<>

"Ancak bu durum hızla değişti. Bir yıl içinde Türk Lirası yaklaşık yüzde 30 değer kaybetti. Enflasyon, AK Partinin iktidara gelmesinden bu yana en yüksek düzeye çıktı. Faiz oranlarındaki artış büyümeyi durdurdu. Şu an ülke ekonomisi resmen resesyonda."

Economist, geçen hafta Merkez Bankası'nın 6 milyar dolarlık döviz rezervini birkaç haftada erittiğine yönelik haberlerin ardından, Türk Lirası'nın yazdan bu yana bir günde en büyük değer kaybını yaşadığını hatırlatıyor. Erdoğan'ın buna cevabının ise spekülatörleri tehdit etmek olduğunu belirtiyor.

Dergi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, müşterilerine Türk Lirası'nı elden çıkarma önerisinde bulundan JP Morgan hakkında inceleme başlattığını; yerel bankalara da ülke dışındaki piyasalara Türk Lirası göndermemeleri talimatı verildiği yönünde de haberler çıktığını hatırlatıyor.

"Bunun üzerine lira yeniden yükseldi ancak yabancı yatırımcının buna cevabı Türkiye'de hisselerini ve bonolarını elden çıkarmak oldu" demiş Economist.

"Erdoğan, Mansur Yavaş'a ders vermek istiyor"

Economist'e göre AKP seçimlerden sonra da iktidarda kalmaya devam edecek ancak bazı engebelerle karşılaşabilir.

Dergideki yazı şöyle sürüyor:

"Birçok kişi gözünü başkent Ankara'ya çevirmiş durumda. Zira Ankara'da muhalefetin belediye başkan adayı Mansur Yavaş, anketlerde AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin önünde görünüyor. Yavaş da seçim kampanyası sırasında, kendisine verilecek bir oyun, kötü ekonomi yönetimi ve yolsuzluğa karşı verilmiş bir oy olacağını söyledi.

"Erdoğan ve müttefikleri ise Yavaş'a ders vermek istiyor. Bu ayın başlarında hükümet yanlısı gazeteler ve haber kanalları, Yavaş'la ilgili karşılıksız çek iddialarını deşmeye başladı. Hemen ardından savcılar soruşturma başlattı. Erdoğan o günden beri Yavaş'ı 'seçimden sonra büyük bir bedel ödemekle' tehdit ediyor, seçilse bile onun görevden alınabileceğini ima ediyor.

"Erdoğan, muhafazakar tabanını harekete geçirmek için elinin altındaki her türlü silahı kullanıyor. Mitinglerde, Yeni Zelanda'daki cami saldırıları için Batı'yı suçladı, muhalefeti teröristlerden emir almakla, feminist protestocuları da ezanı yuhalamakla itham etti. (Oysaki protestocular göz yaşartıcı gaz sıkan polisi yuhalıyordu)"

"Seçimden bir hafta önce de, Osmanlı döneminde cami olarak kullanılan, Atatürk'ün müzeye çevirdiği Bizans katedrali Ayasofya'yı yeniden cami yapmayı önerdi Erdoğan.

"Türkiye'nin lideri, geleceği yerel seçimlere bağlıymışçasına bir kampanya yürütüyor. Aslında geleceği buna bağlı değil. Eğer çok kötü bir yönetim sergilemez ve erken seçim çağrıları olmazsa, önümüzdeki dört yıl boyunca yeni bir seçim görmeyecek. Ancak seçim olmasa da, ekonomiyle, liderlerinin sürekli gündemde tuttuğu komplolardan çok daha fazla ilgilenen milyonlarca Türkle yüzleşmek zorunda kalacak."

"Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şimdi ise sebzeyle terör suçu..." haberi, 29 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şimdi ise sebzeyle terör suçu... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Economist: Bir zamanlar kalemle diyordu, şimdi ise sebzeyle terör suçu... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Dünya Haberleri