‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta kamunun payı yokmuş

‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta kamunun payı yokmuş

‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta ka... atv 'İslamcı sosyete'nin şatafatlı hayatını savunmaya geçti. atv'ye göre şatafatlı mevlid çok normal, zenginliğin kaynağı ise kamu değil aile!atv Ahmet Emin Söylemez ve Büşra Nur Çalar’ın bebekleri için düzenledikleri...

atv 'İslamcı sosyete'nin şatafatlı hayatını savunmaya geçti. atv'ye göre şatafatlı mevlid çok normal, zenginliğin kaynağı ise kamu değil aile!

atv Ahmet Emin Söylemez ve Büşra Nur Çalar’ın bebekleri için düzenledikleri gösterişli doğum gününü anahaber bülteninde savundu. atv Ana Haber Bülteni’nin sunucusu olan Cem Öğretir'e göre şatafatlı mevlid töreni hayli makul!

Habercilik yaptıklarını öne süren Öğretir, eleştirenlere ise "Edep yahu" diyerek seslendi.

“BAŞÖRTÜLÜ ANNE ŞATAFAT KONUSUNDA DAHA DUYARLI OLMALIYDI”

atv ana haber sunucusu Cem Öğretir tarafından okunan uzun metinde “O genç annenin başörtülü bir kadın olduğu gerçeğinden hareket ettiğimizde en başta toplumsal olarak da ondan şatafat konusunda daha duyarlı olmasını beklemeliyiz. Aslında bunu herkesten beklemeliyiz.” denildi. Atv Haberde bir memurun bu kadar parayı nereden bulduğuna dair de bilgi verildi. Paranın kaynağının kadının ailesi olduğu belirtildi ancak yine de çift edepli olmaya çağrıldı.

Cem Öğretir’in ifadeleri şöyle: “O kaydı genç bir anne yaptı. Sonra herkese açık kaynaktan, instagramda yine o anne paylaştı. Ve bir anda gündem oldu. Aynı açık kaynakta, bu günlerde gençler arasında ünlü olmanın bir aracı olarak görülen instagramda aynı genç annenin onlarca videosu, fotoğrafı ortalığa saçıldı her zaman ki gibi. Her bir karede büyük bir şatafat vardı. Yani aslında büyük bir ısraf. Ve sahip olunan büyük bir zenginliği başkalarının gözüne sokma isteği. Şu ana kadar farkındaysanız o anne için üç defa genç vurgusu yaptım. Evet, sosyal medyada para kazanma, ünlü olma telaşı gençliğine verilebilir.

{{unknown}}

Bir gençlik hatası olarak görülebilir. Hata dedim, onu da açayım. Evet, hata. Zengin olmak başka, zenginliği başkalarının gözüne sokmak başka. Atv Haber merkezi olarak, gazeteci, televizyoncu olarak takıldığımız tek yer, birilerinin canavarca hislerle o anneyi linç etmek adına yaptığı gibi giyim tarzına söz etmek asla değil, olmaz olamaz. Ama o genç annenin başörtülü bir kadın olduğu gerçeğinden hareket ettiğimizde en başta toplumsal olarak da ondan şatafat konusunda daha duyarlı olmasını beklemeliyiz. Aslında bunu herkesten beklemeliyiz. Giyime, kuşama bakılmaksızın, herkesten ayırmaksızın. O genç anne zengin olabilir, bizi asla ilgilendirmez. Zenginliğini bu tarz şatafatlarda harcayabilir. Sadece O değil, parası olan herkes parasını istediği şekilde harcayabilir. Bizi bu da asla ilgilendirmez.

PARANIN KAYNAĞI MEMURİYET DEĞİL AİLE

Bizi sadece o genç annenin bu görüntüleri ortaya çıktığı zaman oluşan toplumsal kutuplaşma algısı ilgilendiriyor. Bizim bir kamu görevimimiz var. Toplumun kamplaşmasını engelleyebilmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Hele ki böylesi zor günlerde. Hiç kimse o anneyi giyimi üzerinden ötekileştirme hakkında sahip değil.

Bir daha altını çizerek vurgulayayım. Bunu yapanlara da edep yahu diyim. Ve bu bahsi bir virgül ile burada ayırayım. Neden? O genç annenin görüntülerinde dikkat çeken biri daha var ki, O’na da kısa bir vurgu yapmak zorundayız, eşi. Yani o bebeğin babası.

İşte bu görüntüyü, bu şatafatı, bu ısrafı aslında gündeme taşıyan o babanın kimliği oldu. Çünkü babanın kamuda görevli olduğu ortaya çıktı. Dünden bu yana bir kamu görevlisinin eşi ya da kendisi ‘nasıl olurda böylesi bir zenginliğe sahip olabilir, böylesi büyük bir şatafata sahip olabilir, böylesi bir ısrafa imza atar’ sözleri binlerce kez paylaşıldı haklı olarak. O şatafat kültürü toplumun yüzde ellisine mal edilmek istendi ama bu haklı değil. İtirazımız aslında tam da buraya. Şu an itibarıyla bildiğimiz bir gerçek var ki asıl zengin olan o genç annenin ailesiymiş. Açıklamalar böyle.

Yani tüm bu şatafatın ardında kamunun payı yokmuş. Bir insan ağzında gümüş kaşıkla doğmuş olabilir, zenginliğini istediği yere, istediği kadar harcayabilir. Hatta vicdanı el veriyorsa istediği kadar ısraf da edebilir. İtirazlarımızdan biri de işte buraya.

Maaşı az-çok belli bir memurun ve eşinin tüm bunları insanların gözünün içine soka soka yapmasına itiraz ediyoruz. Bizim itirazımız o genç anne üzerinde bu günlerde ve genç nesil arasında virüs gibi yayılan sosyal medya ünlüsü olma pahasına yapılanlara. Hiç kimse o genç kadını giyim üzerinden eleştirme hakkına sahip değildir demiştim az önce, bunu yapanlara da edep yahu demiştim.

Bir edep yahu da zenginlikle ısrafı birbirine karıştıranlara. Bunu göze sokanlara. Kendisinin ve minicik bebeğinin geleceğini düşünmeden sosyal medya canavarına kendilerini teslim edenlere.”

"‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta kamunun payı yokmuş" haberi, 19 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan ‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta kamunun payı yokmuş haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Edep yahu’ Atv ve Cem Öğretir! Şatafatta kamunun payı yokmuş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  2. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  3. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  4. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  5. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  6. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  7. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  8. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  9. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  10. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  11. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  12. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  13. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  14. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  15. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  16. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  17. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  18. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  19. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  20. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
Otomotiv Haberleri