Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi öncesi hazırlık

Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi öncesi hazırlık

Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi önces... UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin simgesi geleneksel Kakava ateşi, yarın yakılacak.

Unesco'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin simgesi geleneksel Kakava ateşi, yarın yakılacak. Şenliğin başlamasına 1 gün kala kentte nüfus yoğunluğu artarken, yerli ve yabancı binlerce turist, başta yeni yapılan Selimiye Meydanı olmak üzere tarihi yerleri gezdi, meşhur lezzet tava ciğerinden yemek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Edirne'de 5-6 Mayıs'ta geleneksel olarak düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, pandemi nedeniyle 2 yıl aranın ardından ateşin yakılmasıyla yeniden kutlanacak. Şenliklere katılmak için kente gelen binlerce turist, başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi ve yeni düzenlenen meydan ile Saraçlar Caddesi ve tarihi Ali Paşa Çarşısı'nda yoğunluk oluşturdu. Kentteki yoğunluktan ciğerci esnafı da olumlu etkilendi.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, dünyanın en büyük ateşinin Edirne'de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nde yanacağını belirterek, "Dünyanın en büyük ateşinin yandığı Kakava'ya giriyoruz. Yarın dünyanın en büyük ateşi bu güzel Edirne'mizde yanacak. Yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce turisti ağırlayacağız çünkü bütün oteller doldu, rezervasyonlarımız tamam. Yarın bize sadece 9/8'lik bir gün kaldı. Oteller doldu, otele gelenler yemeklerini yemeğe başladılar, yarına hazırlanıyorlar. Herkes, yarın o 9/8'lik şenlik için hazırlanıyor" diye konuştu.

Ciğerci esnafından Levent Kapu, bayramla Kakava'nın arka arkaya denk gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bayramla kakavanın birleşmesinden dolayı oldukça yoğunuz, misafirlerimiz Edirne'ye geldi. Çok mutluyuz, onları her zaman Edirne'ye bekliyoruz. Potansiyel oldukça fazla, gördüğünüz gibi yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Bizim tahminimiz 3- 4 bin kişi gelir herhalde Kakava için. Fiyatların da bu şartlarda uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

KUTLAMALAR SARAYİÇİ'NDEN BAŞLAYACAK

Roman kültüründe önemli yere sahip olan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin programı ise Edirne Belediyesi tarafından açıklandı. Şenliklerin ilk günü, 5 Mayıs günü saat 17.00'de Sarayiçi alanı girişinde bulunan Kanuni Köprüsü'nde protokolün karşılanması ile başlayacak. Sarayiçi'nde düzenlenecek programda açılış konuşmalarının ardından dev Kakava ateşi; bereket, sağlık, kısmet, neşe, şans, barış, huzur ve hoşgörü getirmesi inancıyla yakılacak. Edirne Belediye Bandosu'nun konseri, sahne konserlerinin ardından protokole ve halka pilav ikramında bulunulacak. Daha sonra Göksel Zurna ve ekibinin sahne gösterisi ile devam edecek olan etkinlik, Süheyla Solak'ın konseri ile son bulacak.

Cuma günü ise şenlikler, 05.00-06.00 saatlerinde Sarayiçi'nde devam edecek. Çeşitli gösterilerin katılımcılar ile buluşacağı şenliklerde dilekler, Dilek Ağacı'na bağlanacak; niyetler nehre atılacak. Sarayiçi'ndeki şenlik programı, simit ve çay ikramının ardından sona erecek; Hıdrellez kutlamaları Saraçlar Caddesi'nde devam edecek. Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, saat 12.30'daki Edirne Belediye Bandosu'nun konseri ile Edirne Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve protokol konuşmalarının ardından yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

 

"Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi öncesi hazırlık" haberi, 04 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi öncesi hazırlık haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Edirne'de yarın yakılacak Kakava ateşi öncesi hazırlık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  2. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  3. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  4. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  5. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  6. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  7. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  8. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  9. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  10. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  11. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  12. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  13. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  14. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  15. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  16. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  17. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  18. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  19. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  20. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
Yerel Gündem Haberleri