Edirne'deki dolu ve fırtına: "O kadar şiddetliydi ki dışarı çıkıp bakamadım"

Edirne'deki dolu ve fırtına: "O kadar şiddet... Edirne'de, dün fırtınanın ardından etkili olan yağmurla birlikte gelen dolu, merkeze bağlı İskender köyünde yüzlerce dekar ekili ayçiçeği ve buğday tarlasında büyük hasar verdi.

Zararlarının büyük olduğunu söyleyen İskender köyü Muhtarı Selçuk Meriç, "Yaklaşık 10 dakika boyunca fırtına esti, çatılar uçtu, elektrik telleri koptu. Ondan sonra gelen dolu yağışı ile birlikte ürünlerimiz gitti. Dolunun vurduğu bütün istikamette buğdaylarımız, ayçiçeklerimiz, mısırlarımız gitti. Hasarımız çok büyük." dedi.

Edirne'de dün fırtınanın ardından etkili olan yağmurla birlikte gelen dolu, merkeze bağlı İskender köyünde büyük hasara neden oldu. Şiddetli yağan dolu hasat edilmeyi bekleyen buğday ve ayçiçeği tarlalarında etkili oldu. Buğday ve ayçiçeği tarları yağan doluyla adeta yerle bir olduğu görüldü. Dolu evlerin dış cephelerinde büyük zarar verdi. Dolunun vurduğu evlerin dış cephelerinde duvarın yer yer döküldüğü görüldü.

Fırtınanın ardından etkili olan dolu yağışının köylerine büyük zarar verdiği söyleyen, İskender Köy Muhtarı Selçuk Meriç: Akşamüstü hava bir anda karardı. Yaklaşık 10 dakika boyunca fırtına esti, çatılar uçtu, elektrik telleri koptu. Ondan sonra gelen dolu yağışı ile birlikte ürünlerimiz gitti. Dolunun vurduğu bütün istikamette buğdaylarımız, ayçiçeklerimiz, mısırlarımız gitti. Hasarımız çok büyük. Sigortalı yerler var, sigortası olmayan yerler var. Özellikle sigortası olmayanlar ne yapacak hiç bilmiyoruz. Tarlalarımız hasar gördü, çatılarımız uçtu, elektrik telleri koptu. Yani bildiğiniz savaş alanı gibi oldu. Bundan sonra artık hasar tespit çalışmaları yapacağız, başka yapılacak bir şey yok. "dedi.

'O KADAR ŞİDDETLİYDİ Kİ, DIŞARI ÇIKIP BAKAMADIK'

Dolu ve fırtınanın çok şiddetli olduğunu söyleyen köy sakini Ferhat Karaağaç, "Afan, tufan, fırtına ile birlikte geldi. O kadar şiddetliydi ki, dışarı çıkıp bakamadık bile. Her şey bittikten sonra bir geldik baktık tarlalar gitmiş. Gerçekten çok korktuk. Ben 65 yaşındaydım, bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim" diye konuştu. Doğal afet yaşadıklarını belirten Sermet Dikmeşe de, "Akşam saatlerinde bir doğal afet yaşadık. Tarım arazilerinde, buğday ve ayçiçeklerinde büyük hasarımız var. Yüzde 50-60, bazı bölgelerde yüzde 100'e kadar hasarımız var. 20 dakika boyunca etkili yağış oldu, korktuk. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz. Bilhassa sigortasız yerlerimiz var, buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

'RÖMORKUN ALTINA GİRDİM, CANIMI KURTARDIM'

Dolu yağışında çok korktuğunu ve traktör römorkun altına girip canını kurtardığını söyleyen Mutlu Özdemir ise "Akşamüzeri 5-6 sıraları tarladaydım. Traktör üzerinde doluya yakalandım. O an çok kötüydü, korkutucuydu. Römorkun altına girdim canımı kurtarmak için. O anları yaşarken çok korktum, ölüm korkusu da yaşadım. Halimiz perişan. Yerlerimizin çoğunda sigorta yok. Benim yerlerimin de çoğunda yok. Bu yaz da düğünüm var. Borcumuz, harcımız var, ne yapacağımızı bilmiyoruz. O nedenle yetkililerden yol göstermelerini bekliyoruz. Bu ürünlerden aldığım parayla düğün yapacaktım Ağustos ayında. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 100-120 bin lira kaybım var. "dedi.

'İÇERİ SAKLANDIK'

Dolu yağışında evlerin dış cepheleri büyük zarar gören Müjgan Karaağaç, evin içine saklandıklarını söyleyerek, "Duvarlardaki mantolamaların halini görüyorsunuz. Bahçelerimiz batık, her yeri toplamaya çalışıyoruz. Zararımız büyük. Çok korktuk, çocuklarımız da çok korktu. İçeride saklandık, salavat getirdik. Ben daha önce bu denli şiddetlisini görmemiştim." ifadelerinde bulundu. Diğer Köylülerde zararlarının büyük olduğunu ve devletten yardım beklediklerini belirttiler.

AZAD'IN DURUMU KRİTİK

Ayrıca, Edirne'de dün sel sularına kapılıp elektrik çarpması ile ağır yaralanan 14 yaşındaki Azad'ın, Edirne 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Azad'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.

"Edirne'deki dolu ve fırtına: "O kadar şiddetliydi ki dışarı çıkıp bakamadım"" haberi, 03 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Edirne'deki dolu ve fırtına: "O kadar şiddetliydi ki dışarı çıkıp bakamadım" haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Edirne'deki dolu ve fırtına: "O kadar şiddetliydi ki dışarı çıkıp bakamadım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  2. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  3. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  4. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  5. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  6. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  7. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  8. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  9. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  10. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  11. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  12. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  13. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  14. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  15. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  16. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  18. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  19. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  20. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
Yerel Gündem Haberleri