Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017

Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017

Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-272.jpg

Sevim Kahraman
KARANLIK VE MAVİ
Bir “Halikarnas Balıkçısı'' Romanı
Destek Yayınları


Baba katilinden nasıl büyük bir yazar doğdu?
Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) ve mensubu olduğu Şakir Paşa ailesinin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzayan şaşırtıcı hikâyesi...
Konaklardan yoksulluğa, iktidardan esarete uzanan bir yaşam çizgisi...
Tutkulu bir aşk ve bir cinayetin yarattığı edebiyat adamı...
Troçki ve Bodrum’un yeşilini oluşturan ağaçların büyük sırrı...
Mitoloji, tarih, felsefe günleri... Azra Erhat, Sabahattin Eyüboğlu, Sabahattin Ali, Kemal Tahir, Attilâ İlhan’lı yıllar... Yeni aşklar, yeni kavgalar ve her şeye karşın şiir tadındaki coşkulu bir dönem... 

Ve o karanlığa inat çıkılan mavi yolculuklar...
Halikarnas Balıkçısı’nın bir macera romanı tadındaki yaşamöyküsü üzerinden bir çağ değişiminin yol açtığı sarsıntı gözler önüne serilirken, devrimci Cumhuriyet’in nasıl tutuculaştığı ve daha ilk yıllarından itibaren yeni kültürü yaratan en pırıltılı evlatlarına nasıl kıydığı da çarpıcı bir şekilde ortaya konuluyor.

200 s. İstanbul 2017

2-231.jpg

Dinçer Demirkent
BİR DEVLET İKİ CUMHURİYET
Ayrıntı Yayınları

Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kuruluşuna ilişkin iki karşıt fikrin ve pratiğin birbiriyle mücadelesi içerisinde olduğunu vurgulayan bu kitap, özellikle 1920’den 1924’e kadar olan dönemi etraflıca incelemektedir. Cumhuriyet anayasalarını yapan kurucu meclis tutanaklarında ve Cumhuriyet’in korunmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararlarında net olarak gösterilen bu çatışmanın varlığı, Türkiye’nin gerçek anayasal sorunu olarak sunulmuştur: “En kaba tanımıyla ''egemenliğin kaynağının halkta olduğu siyasal form’ olarak cumhuriyet, egemenlik kavramının evriminde bir kopuş yaratmıştır. Rousseau ve Sieyes’in düşünceleri ekseninde kopuş, egemenliğin ''bir’ olan monarktan ''çok’ olan halka geçişi sorunu olarak tanımlanabilir. Rousseau’dan kaynağını alan halkın temsil edilemez oluşu fikri, halk egemenliği üst kurgusunun ve egemenliğin doğrudan doğruya halk tarafından kullanılmasının; Sieyes’ten kaynağını alan ulusun ancak temsilcileri aracılığıyla konuşabileceği fikri ise ulus egemenliği kurgusunun ve egemenliğin temsilciler eliyle kullanılabileceğinin düşünsel dayanakları olmuştur.'' Türkiye’de Cumhuriyet’in iki karşıt kuruluşunu, halk egemenliği üst kurgusuna dayanan 1921 Anayasası ve ulus egemenliği kurgusuna dayanan 1924 Anayasası bağlamında inceleyen araştırma, 1924 anayasal düzeni içinde halka çizilen sınırların, 1961 ve 1982 Anayasalarında ulus egemenliği kurgusu içinde nasıl konsolide edildiğini ortaya koymaktadır. Günümüzdeki Anayasa tartışmaları açısından önemli bir başvuru kaynağı.
256 s. İstanbul 2017

3-156.jpg

Bart Beaty
SANAT KARŞISINDA ÇİZGİ ROMAN
Yapı Kredi Yayınları


Ünlü çizgi romanların yaratıcılarının, yayınevlerine bağlı anonim çalışanlardan adı ve üslubu bilinen sanatçılara dönüşme süreçleri nasıl gerçekleşti? Pop Art sanatçıları çizgi roman imgelerini alıp kullandıklarında çizgi roman dünyasının buna tepkisi ne oldu? Ne oldu da eski çizgi romanlar ucuz basılı malzemeden koleksiyonluk nesnelere dönüştü? Çizgi romanlar müzelere nadiren de olsa “kabul edildiğinde'' bu hangi koşullarda gerçekleşti? Bütün bunlar bize hem sanat dünyası hem de çizgi roman dünyası hakkında ne söyler? Eskiden, yüzeysel bakıldığında, çizgi roman ile “yüksek'' sanatlar arasındaki ilişki basit görünürdü; çizgi romanlar ve bant karikatürler ilham kaynağı olabilseler de, başlı başına “geçerli'' sanat nesneleri sayılmazlardı. Bu geleneksel ayrım aşınmaya başlamasına karşın, çizgi roman ve sanat dünyaları son derece farklı sosyal alanları kaplamaya devam ediyor. Elinizdeki kitap çizgi roman ile müze, müzayede evi, sanat basını gibi en önemli sanat dünyası kurumları arasındaki ilişkiyi inceliyor. Bart Beaty’nin çalışması iki soru üzerinde yoğunlaşıyor: Çizgi roman 20. yüzyılın büyük bölümünde sanat tarihinden niçin dışlandı? Çizgi roman üretiminin şimdi sanat dünyasıyla daha yakın doğrultuda olmasının anlamı nedir? Bu ilişkiye ilk kez kültür sosyolojisinin merceğinden bakan ve Amerikan çizgi roman dünyasına odaklanan Beaty, çizgi roman formuna yönelik tamamen yeni bir yaklaşımı ortaya koyuyor.
256 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017" haberi, 19 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 19 Haziran 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  2. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  3. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  4. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  5. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  6. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  7. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  8. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  9. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  10. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  11. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  12. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  13. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  14. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  15. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  16. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  17. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  18. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  19. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  20. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
ABC Kitap Haberleri