Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017

Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017

Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-302.jpg

C.Brid Nicholson
EMMA GOLDMAN:HALA TEHLİKELİ
Amara Yayıncılık

Emma Goldman'ın bu biyografi kitabı, bir devrimci kadının soluksuz süren yaşamını ele alıyor. “Amerika'nın en tehlikeli kadın'' olarak ilan ettiği Emma Goldman, İşçi sınıfı direnişi ve kadın devriminin sembolüydü.
Emma Goldman'ın yaşamı boyunca sahip olduğu şöhret kısmen, doğru olmayan bir şekilde Başkan McKinley suikastıyla ilgili olduğuna ilişkin iddia ve hırslı bir genç olan J. Edgar Hoover tarafından oluşturulmuştu. 1919'da, sınır dışı edilecek olan Goldman, "Amerika'nın en tehlikeli kadını" olarak tanındı. 1940'da ölümünden sonra, biyografi yazarları, Goldman'ı bir “kahraman'' ve “ikon''; hatta “kült bir figür'' olarak görecek kadar ileri giderek, şöhretini yaymaya devam ettiler.
Goldman hakkındaki tüm çağdaş çalışmalar, bu kitapta yeniden incelenen otobiyografisi Hayatımı Yaşarken'den önemli referanslar içerir.
Bu kitapta, Goldman'ın sonradan yaratılmış çeşitli versiyonlarına daha yakından bakmak; onun Amerikan halkına nasıl yansıtıldığını ve yıllar içinde bu konseptlerin nasıl yumuşatıldığını ve değiştiğini belirlemek için görsel ve yazılı kaynaklar kullanmıştır.

304 s. İstanbul 2017

2-259.jpg

Henry David Thoreau
WALDEN GÖLÜ
Say Yayınları


Amerikalı filozof, şair, aktivist ve günümüzdeki doğaya dönüş düşüncesinin fikir babası natüralist Henry David Thoreau, bu kitabında Walden Gölü kıyısında kendi emekleriyle inşa ettiği kulübede 2 yıl boyunca doğayla iç içe yaşadıklarını anlatıyor. Tüm toplumsal bağlarını koparmış bir şekilde hayatta kalmaya çalışmanın, doğayla bütünleşmenin, yaşamı sadeleştirmenin ne demek olduğunu deneyimlerine ve gözlemlerine dayanarak dile getiriyor. Kendi koşullarını kendi yaratarak kurduğu “ütopya''sında alışılmışın dışına çıkıp özgür bir yaşam tarzı belirleyen Thoreau, modern toplum eleştirisi yaparak belki de sınırlar arasına sıkışıp kalmış günümüz insanına da alternatif bir bakış açısı sunuyor.
Eserleriyle Mahatma Gandhi, John F. Kennedy, Martin Luther King, Marcel Proust, William Butler Yeats, Ernest Hemingway, John Burroughs, Tolstoy gibi isimleri etkileyen Thoreau'nun bu başyapıtı dönemin en önemli entelektüel akımlarından biri olan New England Transendentalizmi'ne örnek sayılabilecek niteliktedir.

376 s. İstanbul 2017

3-180.jpg

Hülyanida Şahin
AH ZAVALLI ERKEKLER
Ceres Yayınları


Günümüzde kurulamayan iletişimin, yürümeyen ilişkilerin, biten evliliklerin, erkekleşmiş kadınların, kadınlaşmış erkeklerin, yanlış giden aile ilişkilerinin kaynağı ne yazık ki anne ve babalar.
Kötü temelli bir bina gibi, temel problemler diğer problemleri doğurarak çoğalıyor. Kimse bunu isteyerek, tercih ederek yapmıyor ama bilinçsiz olmak ne yazık ki bu durumlara gebe bırakıyor.
“Erkekler'' ilk başta çok şanslı ve evrenin tüm nimetlerinden yararlanıyor gibi gözükse de detaylara indikçe geri dönüşü olmayan yollara hapsolup hiç fark etmeden “zavallı'' oluyorlar.
Hayatımızda problem gibi algıladığımız her şeyin, dokuz farklı karakter üzerinden aktarıldığı bu kitapta, tüm çözümlerin de yaşanan olayların içinde olduğunu görüyoruz.
Karanlıkta olan, aydınlanmayı arayan ya da daha fazla ışığa ihtiyaç duyan herkese...
 
160 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017" haberi, 21 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 21 Ağustos 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
ABC Kitap Haberleri