Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017

Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017

Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-288.jpg

Öner Yağcı
AYDINLIK
Kırmızı Kedi Yayınları

Değerli yazar Öner Yağcı kendisine 2016 Vedat Günyol Deneme Ödülü’nü kazandıran bu kitabında okuyacağınız denemeleriyle, Anadolu’ya borcunu ödüyor. Anadolu’nun Umudu: Aydınlık, üzerinde yaşadığımız toprakların bereketini ve Anadolu’nun en değerli meyvesinin Cumhuriyet olduğunu anlatıyor. 

Öner Yağcı, emperyalizme, küreselleşmeye, postmodernizme karşı, okurun önüne cesareti ve ütopyayı koyuyor. “Yeni dünya düzeni''nin yalnızca korkunç bir savaş dönemine karşılık geldiğini göstererek, “büyük insanlık''a sesleniyor. Vedat Günyol Ödülü Seçici Kurulu Öner Yağcı’ya ödülü aşağıdaki gerekçeyle verdi:

“Batıda reform ve rönesans aydınlığında gelişen sanat ve kültür birikiminin, ülkemizdeki cılız görüntüsünden kurtularak başarıya ulaşma çabasını güçlendiren olgular; klasiklerin Türkçe’ye kazandırılması, Köy Enstitüleri ve Halkevlerinin eğitim ve kültür merkezlerine dönüşmesi, Mustafa Kemal aydınlanması olarak nitelenen sürecin tohumlarının atılmasına neden olmuştur.
Aydınlanma üzerine biriktirdiği ve sistemli bir düşünce haline getirdiği Anadolu Aydınlığını yeniden umuda çevirme başarısını gösteren Öner Yağcı, bu süreci; akıcı, etkileyici, okurları ile paylaşır biçimde yalın ve duru bir Türkçeyle anlatmayı başardığı için Anadolu’nun Umudu: Aydınlık başlıklı yayınlanmamış yapıtıyla 1. Vedat Günyol Deneme Ödülü’nü kazanmıştır.''

224 s. İstanbul 2017

2-247.jpg

Ian Marsh
İNTİHAR
Foucault, Tarih ve Hakikat
İş Bankası Kültür Yayınları

Akıl hastalıklarının tedavisinin ve psikiyatrinin bilim olarak inşa edilmesi süreci ile intihara eğilimin bir hastalık olarak kurgulanması arasındaki bağlantıları odak noktasına alan bu kitap Michel Foucault'nun eserlerinden ilham alıyor.

İntihar dinin, ahlakın ve hukukun konusu olmaktan çıkıp nasıl bilimsel bir sorun haline geldi? 

İntihara eğilim hangi koşullarda mücadele edilmesi gereken patolojik bir vaka olarak tanımlandı ve bununa ilgili ne tür tarihsel pratikler söz konusudur? Bu sorulara ışık tutmaya çalışan kitap tarihçiler kadar, sosyologların ve bilim felsefecilerinin de ilgisini çekecek kapsamlı bir söylem analizi ortaya koyuyor.

360 s. İstanbul 2017

3-170.jpg

Ünsal Söylemezoğlu
KADIN-ERKEK
Dost Kitabevi

Kadın-erkek ilişkisini başlatmak kolaydır, sürdürmek zordur. Denize uzaktan bakarsanız berrak ve ışıl ışıldır, huzur verir insana. Bir de denize dalın. Derine doğru gittikçe, belirsizlikler, bilinmeyen canlılar çıkar ortaya. Kadın-erkek ilişkisi de aynen böyledir. İlişkide seneler geçtikçe, yeni yaşantılar, farklı kişiliklerimiz ilişkiye yansıdıkça birbirimizin farklı yüzleri ortaya çıkar. Bu kaçınılmazdır. Hani deriz ya halk arasında, “Karaman'ın koyunu, sonra çıkar oyunu'' diye, işte böyle bir şey…
Ortak yaşam ya da evlilik, çocukluğumuzda alınan psikolojik yaraların onarıldığı bir ilişki değildir. Üstüne üstlük, mevcut psikolojik yaralanmaların yeni travmalara yol açma riski yüksektir. Çok sağlıklı, mutlu evlilikler dahi çözümlenmemiş çatışmalarımız üzerinde merhemle sıvazlanıyormuş gibi bir etki yapabilir. Yani sadece bataklıktaki sivrisinekleri yok edebiliriz. İç dünyamızdaki bataklık duruyordur derinlerde…
Evlilik, yalnızlığımızı giderebileceğimiz bir liman da değildir. İnsan sadece aşk yaşarken yalnızlığına son verir. Aşk da mutlaka bitecektir… Her şey insanın kendinde başlar, kendinde biter. Bu doğrultuda, kendi kişisel problemlerini eşinde çözmeye çalışan insanlardan usanmışımdır.
O zaman, kadını ve erkeği tanımak ve ilişkide neler oluyor da evliliklerin yarısı boşanmayla sonuçlanıyor, onu anlamak, anlayabilmek için…

326 s. İstanbul 2017

"Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017" haberi, 24 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 24 Temmuz 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  2. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  3. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  4. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  5. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  6. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  7. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  8. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  9. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  10. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  11. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  12. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  14. 13:04 Bakanlık eyleme geçti: Fahiş fiyatlar için ceza miktarında 10 kat artış yolda
  15. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  16. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  17. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  18. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  19. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  20. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
ABC Kitap Haberleri