Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019

Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019

Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

S.S. Prawer

KARL MARX VE DÜNYA EDEBİYATI

Çeviren: Ezgi Kaya, Selin Dingiloğlu

Yordam Yayınları

Karl Marx ve Dünya Edebiyatı, Marx'ın edebiyatla ilişkisine odaklanan eşsiz ve öncü bir yapıt. Marx'ın edebiyatla bir okur, bir düşünür, bir yazar ve bir baba olarak sanıldığından ve bilindiğinden çok daha yakından ilgili olduğunu sistematik bir şekilde ortaya seren Prawer'a göre, Marx'ın ve eserlerinin ayırt edici özelliklerinden biri de edebiyatla kurduğu sıradışı ilişkidir.
Marx, dilin saflığını ve doğruluğunu ilgilendiren her konuda titiz bir yazardı. Bu yüzden Goethe, Lessing, Shakespeare, Dante ve Cervantes'i kendine üstat olarak seçmiş, onların eserlerini neredeyse her gün okumuştu. İktisadi gerçekleri ve tutumları akılda kalıcı bir şekilde özetleyen sözler bulmak için Latin klasiklerini didik didik etmişti. Edebî alıntı ve göndermeleri okurlarıyla kültürel bir etkileşim yaratmak için nasıl kullanabileceğini daha gazetecilik yıllarında keşfetmişti. Başta Kapital olmak üzere yazdığı bütün metinlerde popüler balad, şarkı, tekerleme, mitolojik hikâye, özdeyiş, masal, şiir, oyun ve destanlara göndermelerde bulunmuştu. Sadece yabancılaşmaya karşı zafer kazanma ve daha adil bir topluma ulaşma yolunda edebiyatın ve sanatın hayati bir rol oynadığına inanan bir düşünür değildi Marx; kızlarını büyütürken müthiş bir hikâye anlatıcısıydı da. Farklı dillerdeki şiirleri ve oyunları yüksek sesle okur, bunların anlamları kadar seslerin ritimlerinden de zevk alırdı. Dostlarına Shakespeare'in ve Dickens'ın eserlerinden adlar takmaktan hoşlanırdı. Yunanca, Latince, İspanyolca, Rusça, Fransızca, İngilizce ve Almanca edebî eserleri hem eğlenmek hem de öğrenmek amacıyla okuyan bir kitap kurduydu. Evinde düzenli olarak Shakespeare okuma toplantıları yapılan Marx için Rus ziyaretçisi Maksim Kovalevski boşuna “fazlasıyla kültürlü bir İngiliz-Alman centilmeni” dememişti…
Karl Marx ve Dünya Edebiyatı, işte bu sıradışı “centilmen”in edebiyatla kurduğu içten ve derinlikli ilişkinin benzersiz bir dökümü…

384 s.
İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Charles C. Mann

1493-AMERİKA’NIN KEŞFİNDEN KÜRESELLEŞMEYE KISA DÜNYA TARİHİ

Epsilon Yayınları

Seyahat, ticaret, kolonileştirme ve göç:
Küreselleşmenin on beşinci yüzyılda başlayıpgünümüze kadar gelen merak uyandırıcı öyküsü.
Değersiz görülen patates bitkisi nasıl oldu da önce tüm Avrupa'dakiyoksulları besleyip sonra milyonları mezara gönderdi?
Tütün çılgınlığı Avrasya'ya nasıl dalga dalga yayıldı?
Kauçuk sanayileşmeyi nasıl tetikledi?
Sıtma, kölelik ve Amerikan Bağımsızlığı arasındaki bağlantı nedir?
On altıncı yüzyıl Bolivya'sının gümüş dağları, Çin ve İspanyol İmparatorluğu'nun ekonomik kaderini nasıl şekillendirdi?
İnsanlığın ilerlemesinin önündeki en büyük tehditler bazen büyük sıçrayışlardan doğar.
“Mann bir tarihçi olarak hem geniş ölçekli araştırmaları ve müthiş zekâsıhem de biyolojik hassasiyetiylehayranlık uyandırıyor.
Öyküsünün her noktasında, insanların işgal ettiklerigeniş çevredeki faaliyetlerini en ön planda tutuyor.”
- The Wall Street
“1493, ilgi çekici hikâyeleri ve hayret veren bilgileriyle, kurgudışı kitapları sevenlere muazzam bir keyif sunuyor... Mann birçok açıdan çok kaliteli bir yazar: Tarafsız, sürükleyici, kendine has deyimlerle dile katkıda bulunuyor...Mann dünyayı çok seviyorve ona sahip çıkıyor.”
- Science
“Mann bu nefes kesici öyküsünü anlatırken heyecanını asla kaybetmiyor...Dünyanın farklı kısımlarının küresel işleyişi nasıl şekillendirdiği, özgün bir bakış açısıyla, ustaca değerlendirilmiş.”
- Financial Times

333s.
İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN


Chimmamnda Ngozi Adichie

FEMİNİST MANİFESTO

Kadınların Özgürlüğü İçin 15 Madde

Çeviren:Begüm  Kovulmaz

Doğan Kitap

“Bana göre bir feminist, ‘evet, günümüzdebir toplumsal cinsiyet sorunu var ve onu çözmeliyiz, daha iyisini yapmalıyız' diyen kişidir. Kadın erkek, hepimiz daha iyisiniyapmalıyız.”
Chimamanda Ngozi Adichie, bir gün çocukluk arkadaşından bir mektupaldı. Arkadaşı, kızını feminist olarak yetiştirme konusunda Chimamanda'danyardım istiyordu. Chimamanda, kendisinin ve hemcinslerinin deneyimlerindensüzüp getirdiği 15 madde sıraladı küçük kız için. Erkek egemen bir dünyada,eşit ve tam bir birey olarak varlığını sürdürmesini, sırf kadın olduğu için kendisinden beklenilen rolleri elinin tersiyle itmesini, sırf kadın olduğu için ona yaşatılacak kısıtlamaları reddetmesini sağlayacak öneriler. Feminist Manifesto, yalnız kadınlar için değil, kız ve erkek çocuklarını önyargılardan, ayrımcılıktan, toplumsal cinsiyet tuzaklarından arındırılmış bir dünyada büyütmek isteyen ebeveynler; öğrencilerine okulun ötesinde bir hayat vermek isteyen eğitimciler için de başucu kitabı.


128 s.
İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

    


 

"Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019" haberi, 25 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 25 Şubat 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  2. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  3. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  4. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  5. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  6. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  7. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  8. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  9. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  10. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  11. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  12. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  13. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  14. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  15. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  16. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  17. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  18. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  19. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  20. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
ABC Kitap Haberleri