Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018

Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018

Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Arif Tekin

HZ. MUHAMMED’İN UZAY YOLCULUĞU

Berfin Yayınları

Arif Tekin bu çalışmasında, uzayın keşfedilmeye çalışıldığı, kara deliklerin, süper novaların ve galaksilerin... kuantum fiziği ve sicim teorileriyle keşfedilmeye başladığı günümüzde, Hz. Muhammed'in doğa üstü yolculuklarının arkasında yatan gerçekleri incelemektedir. Yazar, Hz. Muhammed'in uzay yolculuğunu (İsra-Mirac'ı) anlatırken her zamanki gibi Kur'an Ayetleri, Buhari, Müslim ve İslami kesimce benimsenen kaynakları kanıt olarak okuyucuya sunmaktadır.

Bu sunumun ana başlıklarını, Kur'an'da İsra Mucizesi, Hz. Muhammed'in geçirdiği ameliyatlar, Hz. Muhammed'in Uzay Yolculuğu, Hz. Muhammed Allah'ı Görmüş müdür?, Fırat ile Nil Nehrinin Hikâyesi, Hz. Muhammed Neden Göklere Çıktığını İddia Ediyordu?, İsra ile Miraç'ın Tarihi ve Bunları Kutlamanın Dindeki yeri oluşturmaktadır.
 

Arif Tekin bu kitabını kutsal kitaplardaki inanılmaz şiddetle ilgili bir örneği Kur'an'dan vererek noktalamaktadır: “Allah ve Resulüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut çarmıha gerilmek suretiyle asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi ya da o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki rezilliklerdir. Ahirette ise onlara büyük bir ceza vardır.”

George Orwell'in dediği gibi: “Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder.” Kitabı okuduktan sonra kararı okuyucu verecek. Arif Tekin okuyucuya ışık tuttuysa, ne mutlu ona…

200 s.

İstanbul 2018

*

Murat Çulcu

YILDIZ KUMARHANESİ VE MERCAN ALTUNYAN ÇETESİ

E Yayınları

12 Eylül 1927'de, bir yıl kadar önce hükümetin kararı, Reisicumhur'un onayı ile ilk ruleti İstanbul Belediye Başkanı Muhiddin Bey tarafından çevrilerek hizmete sokulan ‘Yıldız Kumarhânesi' savcılar ve polisler tarafından çepeçevre kuşatılarak basıldı. Kumar paralarına el konuldu. Sosyeteye mensup seçkinlerden ve çoğunluğu tanınmış işadamlarından oluşan ‘kumarcıların' hepsi, mahkemeye sevkedilmek üzere ‘nezaret altına' alındı. Kumarhâne bir daha açılmamak üzere mühürlenerek kapatıldı.

Efkâr-ı Umûmîye/kamuoyu ‘Yıldız Baskını' haberleriyle çalkalanırken ve olayın üzerindeki esrar perdesi yerli yerinde dururken... Üstelik, aradan 48 saat bile geçmemişken...
14 Eylül Çarşamba günü saat 15.00 - 16.00 sıralarında, Beyoğlu Tiyatro Sokağı'nda silahlar patladı ve kan gövdeyi götürdü!

Murat Çulcu okurları adeta ‘zaman tüneline' sokuyor, 91 yıl önceye götürüyor. Zamanın konuşulan dili ve gazeteci lisanıyla her şeyi ‘yeni baştan' yaşatıyor.

Kısacası ‘dört başı mamur' tarihsel bir olay ve ‘tadını damakta bırakan' kıvamda belgesel bir polisiye.

320 s.

İstanbul 2018

*

Prof. Dr. Bülent Bakar

2. MEŞRUTİYET’TEN MÜTAKERE DÖNEMİ’NE TÜRKİYE

Tarihçi Kitabevi

İlber Ortaylı'nın eserlerinden birisinin adı “İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı” başlığını taşımaktadır. Burada kastedilen 19. yüzyıldır ve tüm sıkıntı ve sorunlarıyla Osmanlı modernleşme tarihi, sosyo-kültürel değişiklikler vurgulanmaktadır.

İlber Hocadan esinlenerek, “İkinci Meşrutiyet dönemini (1908-1918) İmparatorluğun en uzun 10 yılı” diye nitelemek mümkündür. Osmanlı Devleti'nin büyük savaşlar (Trablusgarp, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı) verdiği bu yıllar ve ardından gelen mütareke süreci ciddi askeri-siyasi kırılmaların ve önemli sosyal olayların yaşandığı bir dönemdir.

Bu dönemin sonunda Türk milleti kaderini eline alacak ve bu yıkıntının içinden yeni bir Türk Devleti çıkarmayı başaracaktır.

352 s.

İstanbul 2018

*

"Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018" haberi, 04 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 4 Aralık 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
ABC Kitap Haberleri