Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018

Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018

Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com---------------------------------------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

---------------------------------------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

0001760447001-1.jpg

Regina Wong

HAYATA YER AÇ

Bir Sadeleşme Rehberi

Paloma Yayınevi

Hayatımızda çok fazla eşya var. Yoğun tüketim kültürümüzün yükü altında kalan bizler, kendimizi borçlara ve tatminsizliğe mahkûm ediyoruz. Daha fazlasına sahip olmak tatmin edici bir hayat yaşamamızı sağlamıyorsa bunu ne sağlayabilir?

Minimalist bir hayat gereksiz şeylerin yanında hem fiziksel dağınıklığı hem de aklınızın dağınıklığını ortadan kaldırarak gerçekten değer ve neşe katan en önemli şeyler için yer açar. Hayata Yer Aç, minimalist felsefeyi basit yaşamanın kilidini açacak pratik eylemle birlikte anlamanızı sağlayarak zihniyetinizi değiştirmenizi sağlayacak araçlar sunuyor.

En sonunda her türlü dağınıklıktan kurtulduğunuzda, bütün iyi ve olağanüstü şeyleri, düşünceleri, deneyimleri, insanları ve duyguları yaşamınıza davet edeceksiniz.

“Regina Wong, minimalizmin içten bir temsilcisi. Düşünceli, fazla alçakgönüllü ve pragmatik olan Wong, daha azla nasıl zenginleşeceğimizi gösteriyor.''

-Carl Honore, Yavaş kitabının yazarı

“Minimalizm için minimalist bir rehber; müthiş bir ilham kaynağı ve elinizde olması müthiş.''

-Isabel Losada,The Battersea Park Road to Enlightment kitabının yazarı

156 s.

İstanbul 2018

0001759603001-1.jpg

Alejandro Junger

TEMİZ BAĞIRSAK

Çeviren: Şebnem Tansu

Pegasus Yayınları

Günümüzde teşhis edilen hastalıkların neredeyse tamamının kökeni hasar görmüş, rahatsız bir bağırsağa dayanır. Bağırsak, günün her anında doğal bir şekilde vücudu iyileştirmek ve korumak için tasarlanmış karmaşık ve güçlü bir sistemdir. Ama çoğumuzda bu olağanüstü sistem bozulma halinde ve bu da türlü türlü sağlık sorunlarına yol açıyor. Hastayız ve gittikçe daha da çok hastalanıyoruz. Kronik hastalıklar artıyor, tanıdığımız herkes bir şeylerden dolayı acı çekiyor ve ilaç kullanıyor gibi görünüyor. Ancak artık harekete geçmek için hastalanmayı beklemenize gerek yok. Çünkü Dr. Alejandro Junger gitgide artan semptomları tedavi etmek yerine hastalıklara, bağırsağa kök salmadan önce müdahale edebileceğimizi açıklıyor.

Dr. Junger'in fazla kilolardan kronik ağrıya, alerjilere, kalp hastalığına, enflamasyona, otoimmün hastalıklara ve depresyona kadar çeşitli sağlık sorunlarını hiç yaşamamanız için geliştirdiği bu program, mevcut sağlık durumunuz ne olursa olsun size faydalı olacak. Hepimiz günden güne ve uzun vadede acı sonuçlar doğurabilecek farklı oranlarda hasar görmüş bağırsaklara sahibiz. Temiz Bağırsak Programı her gün yaşadığınız bu rahatsızlıklara son verecek, kronik hastalıklarınızın gerilemesini sağlayacak ve ömür boyu süren gerçek sağlığa kavuşmanıza yardım edecek.

“Temiz Bağırsak zindeliğe ve sağlığa giriş kapınız. Dr. Junger hastalıklara sebep olan ana nedenleri gideren açık ve basit bir programla sizi bu kapıdan içeriye sokuyor. Sindirim sorunlarınız veya kronik hastalıklarınız varsa bağırsaklarınıza odaklanmalısınız. İşte bu kitap da sizi sağlığınıza kavuşturacak bir yol haritası!'' 
-Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti'nin yazarı -

“Dr. Junger Temiz Bağırsak'la meseleye son noktayı koymuş! Kendinizi iyileştirmenin ilk adımı bağırsağınızı temizlemektir. Optimum sağlık seviyesine ulaşmak istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyun.'' 
-Dr. Amy Myers-

244 s.

İstanbul 2018

0001758774001-1.jpg

Andre Green

YAZI VE ÖLÜM

Bir Psikanalistin Edebiyat Yolculuğu:Proust, Shakespeare, Conrad, Borges…

Çeviren:Nesrin Demiryontan

Metis Yayınları

Psikanalist Andre Green –daha önce Hadım Edilme Kompleksi'ni yayımlamıştık– aynı zamanda bir edebiyat tutkunuydu. Green'in edebi metinler ile edebiyatçılar üzerine çok sayıda analiz çalışması var. Edebiyatçı Dominique Eddé, Andre Green'i hem yayımladığı çalışmalardan hem de sevdiği yazar ve metinlerden yola çıkarak düşünmeye ve fikirlerini açmaya davet ediyor:

Birlikte Marcel Proust, Henry James, Joseph Conrad'ın yanı sıra Borges ve Shakespeare'i, ama en önemlisi, yazma faaliyetinin kendisini psikanalizin güçlü ışığıyla aydınlatmaya çalışıyorlar. Diyalog boyunca yazı ile ruhsal yaşam, metin ile bilinçdışı arasında mekik dokuyoruz; “Yazmanın yazar üzerinde ne gibi bir etkisi var?'' ve “Yazı çalışmasında bazı yazarları intihara kadar sürükleyen nedir?'' gibi önemli soruların peşine düşüyoruz. Yolumuzun belli bir noktasında psikanalistin metinle ilişkisine de değiniyor Green ve paradoksal biçimde analistin metnin analiz edileni olduğunu ileri sürüyor.

Bu güçlü diyaloğu edebiyat, sanat ve psikanalizle ilgilenen okurlarımızın zevkle okuyacağına inanıyoruz. 

160 s.

İstanbul 2018

tele1-003.jpg

"Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018" haberi, 04 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri - 4 Haziran 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  4. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  5. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  6. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  7. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  8. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  9. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  10. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  11. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  12. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  13. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  14. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  15. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  16. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  17. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  18. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  19. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  20. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
ABC Kitap Haberleri