Efe Aydan "Türk basketbolu 10 senedir hızla geriye gidiyor"

Efe Aydan

Efe Aydan "Türk basketbolu 10 senedir hızla ... Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent'teki tesislerinde düzenlenen toplantıda, Efe Aydan Türk basketbolunun gerilediğini ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde düzenlenen toplantıya, Aydan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Aytek Gürkan, Erman Kunter, Handan Özbek, Ömer Araz, Ömer Bozer, Füsun Uysal ve Özlem Karaçam katıldı.

Efe Aydan, toplantıda yaptığı açıklamada son 10 yılda Türk basketbolunun hızlı bir gerileme yaşadığını ifade etti. Aydan, bu durumun kendilerini etkilediğini ve aday olmaya karar verdiklerini belirtti. Basketbolun hangi alanlarına destek olunması gerektiğini incelediklerini, yeni yatırımlar yapmaları gerektiğini ve kulüplerin sorunlarını araştırarak bir yol haritası çizdiklerini söyledi. Aydan, Türk basketbolunu eski günlerine döndürmeye hazır olduklarını ve bu göreve talip olduklarını vurguladı.

2028 Los Angeles Olimpiyatları'nı hedef belirlediklerini aktaran Aydan, "Olimpiyatlarda derece kovalamak istiyoruz. Buna inanıyorum ve bu hedefe ulaşmak için hemen başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Federasyon başkanı olarak tek başıma karar almayacak, yönetim kurulumuzun yönlendirmesi doğrultusunda hareket edeceğim. Yönetim kurulumuz 10 asil ve 11 yedekten oluşan toplam 21 kişilik olacak. Göreve geldikten sonra hata yapma lüksümüz olmayacak" dedi.

Aydan, Turgay Demirel'in çarşamba günü adaylığını açıklamasını beklediklerini ve hazırlıklarına destek verecek herkese kapılarının açık olduğunu da ekledi.

Aytek Gürkan, uzun yıllar Türk basketbolunda görev aldıklarını belirterek, mevcut yönetimin basketbolu etkili bir şekilde yönetemediğini söyledi. Gürkan, milli takımlardaki düşük seviyelere dikkat çekerek, mevcut yönetimin yeterince iyi bir performans sergilemediğini ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Erman Kunter, kadın basketbolunun son dönemde kötü yönetildiğini vurgulayarak, 2012-2016 yıllarında kadın basketbolunun kadın voleybolu seviyesinde olduğunu ancak son dönemde düşüş yaşadığını belirtti. Kunter, kadın basketbolunu eski günlerine döndürmeyi hedeflediklerini ve ülke basketbolunu futboldan sonra en büyük bütçeye sahip sporu tekrar eski seviyesine getireceklerine inandıklarını söyledi.

Handan Özbek, ekip olarak çok çalışacaklarını, Ömer Araz ise ekonomik açıdan milli takımları desteklemek için yeni projeler geliştirdiklerini belirtti. Ömer Bozer, şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışına sahip olacaklarını ifade ederken, Füsun Uysal sağlık alanında özellikle altyapılarda önemli adımlar atacaklarını dile getirdi. Özlem Karaçam ise seçim sürecinde yasaya ve yönetmeliğe aykırı uygulamalar yaşandığını ve mevcut federasyonun kötü durumda olduğunu belirtti.

 

"Efe Aydan "Türk basketbolu 10 senedir hızla geriye gidiyor"" haberi, 16 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Efe Aydan "Türk basketbolu 10 senedir hızla geriye gidiyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Efe Aydan "Türk basketbolu 10 senedir hızla geriye gidiyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:23 Oyuncu Merve Kayaalp intihar etti
  2. 01:19 "Fazla Seks Kadınlarda Ömrü Uzatıyor, Erkeklerde Kısaltıyor: Bilim Şaşırtan Sonuçları Açıkladı!"
  3. 01:18 BM Genel Kurulu'ndan İsrail’e Çekilme Talebi: Tarihi Karar Filistin’den!
  4. 01:10 Pelin Akil’den Ferit-Diyar Eleştirilerine Cevap!
  5. 01:07 Kızıl Goncalar'ın yayın tarihi belli oldu!
  6. 01:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia: "Sinan Oğan hem normalleşti hem de zenginleşti!"
  7. 00:55 MasterChef'te Dokunulmazlık Mücadelesi! Hangi Takım Kazandı, Kimler Eleme Adayı Oldu?
  8. 00:45 Hız ve görsel zeka testi: 3 tek yengeci 15 saniyede bulabilir misin?
  9. 00:44 Yeni Evli Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya, Oğulcan Engin'in 5. Yıl Kutlamasında! Balayı Bekliyor
  10. 00:43 Zekanı Kanıtla! Gizli İpuçlarını Bulmak İçin Sadece 5 Saniyen Var! 100 Kişiden Biri Geçebildi!
  11. 00:40 Ümit Özdağ: “Erdoğan’dan gelen parlamenter sistem önerisini muhalefet kabul edebilir”
  12. 00:38 Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon Ortaya Çıktı! Mide ve Rahim Ağzı Kanserleri Risk Altında
  13. 00:37 Gözleri dolduran Seat Leon'un fiyatları güncellendi: Eylül ayında bu fiyatlarla satışta!
  14. 00:33 Final Fantasy XVI ve God of War bu hafta PC platformunda oyuncularla buluşuyor
  15. 00:32 Fatih Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik dönemi başlamıştır"
  16. 00:29 Angelina Jolie oğlu için seferber oldu: Dünyanın en iyi plastik cerrahlarıyla görüşüyor
  17. 00:28 Myanmar’da Yagi Tayfunu Felaketi: Ölü Sayısı 268’e Ulaştı
  18. 00:25 Amerika'ya gitmek isteyenlere müjde! Yakında başlayacak, kısa sürede bitecek: Başvurular ücretsiz!
  19. 00:24 Lokantalarda Teknolojik Devrim: Cep Telefonuyla Sipariş Verme Dönemi Başlıyor!
  20. 00:22 Erdoğan 12 ilin valisini görevden aldı!
Spor Haberleri