Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçundan 10 yıla kadar hapis talebi

Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçu... Rol arkadaşı Elit İşcan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan oyuncu Efacan Şenolsun'un cinsel saldırı suçunda 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Duruşma 11 Şubat'a ertelenirken Elit İşcan ve avukatı gözyaşlarını tutamadı

 

Oyuncu Efecan Şenolsun'un, Yaşamayanlar dizi setinde rol arkadaşı Elit İşcan'a cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada tutuksuz sanık Şenolsun'un 'cinsel saldırı' suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken 'alenen hakaret' suçundan beraati talep edildi. Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Efecan Şenolsun ve avukatları katıldı. Duruşmada müşteki Elit İşcan ile avukatı da yer aldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, müşteki Elit İşcan ile sanık Efecan Şenolsun'un 7 Haziran 2018 tarihinde 'Yaşamayanlar' isimli dizide aynı sette beraber çalıştıklarını belirtti. Müşteki İşcan'ın olay günü karavanda beklediği sırada aralarında tartışma yaşandığı belirtilen mütalaada, Elit İşcan'ın dışarı çıktığı, sanığın da peşinden giderek müştekiye cinsel tacizde bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldığını söyledi.

TANIK CİNSEL SALDIRIYI DOĞRULADI

Sanığın, müştekiye cinsel tacizde bulunmasıyla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, kovuşturma aşamasında dinlenen bir tanığın bu iddiayı doğruladığını kaydederek sanığın üzerine atılı cinsel saldırı suçunu işlediğini belirtti. Mütalaada iddianamede her ne kadar eylemin insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunun bulunduğu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle gerçekleştirildiği iddia edilmişse de ortamın bir dizi seti olduğu ve bu ortamın sanığa ayrıca bir kolaylık sağlamadığı ifadeleri kullanıldı. Sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğinin sabit olduğunu değerlendiren savcı, sanık Şenolsun'un 'cinsel saldırı' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

HAKARETTEN BERAATİ İSTENDİ

Müştekinin hakaret iddiasına ilişkin herhangi bir delil elde edilmediğini belirtilen mütalaada, kovuşturma aşamasında dinlenen tanıkların da bu iddiayı doğrulamadığı vurgulandı. Mütalaada sanık Efecan Şenolsun'un bu sebeplerle 'alenen hakaret' suçundan beraat etmesi istendi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 11 ŞUBATTA

Müşteki Elit İşçan mütalaaya karşı "Aleyhe hususları kabul etmiyorum. Hakaret yönünden de ceza verilmesini talep ediyorum, şikayetçiyim" dedi. Sanık Şenolsun ise "Suçlamaları kabul etmiyorum, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep ediyorum" diye konuştu. Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı tarafların savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.

DURUŞMANIN ARDINDAN GÖZYAŞLARI

Duruşmanın ardından müşteki Elit İşçan'ın avukatına sarıldığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İşcan'a destek için gelen kadınlar, alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun'un aynı dizide rol aldıkları, 7 Haziran 2018 tarihinde set ekibi ile oturan Elit İşcan'ın yanına giden Şenolsun'un, ona hakaret ettiği, bir sahnenin çekimini bekleyen Elit İşcan'ın yanına giden şüphelinin, İşcan'a cinsel saldırıda iddia ediliyor. Bir başka sahnenin çekimini bekleyen şikayetçi Elit İşcan'ın yanına giden Şenolsun'un, bir anda İşcan'ın arkasından sarıldığı, uzaklaşmasını önlediği savunulan iddianamede, Efecan Şenolsun'un, 'cinsel saldırı' ve 'alenen hakaret' suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

"Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçundan 10 yıla kadar hapis talebi" haberi, 04 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçundan 10 yıla kadar hapis talebi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçundan 10 yıla kadar hapis talebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
3. Sayfa Haberleri