Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı

Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı

Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan D... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı açılışında öğretmenlerin önemine vurgu yaparken, dijital dünyada gençlerin karşılaştığı tehlikelere dikkat çekti ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmada eğitime yapılan yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İdealleriyle yoğrulmuş, azimle çalışan her bir öğretmenimizin milletimize yaptığı hizmetleri kelimelerle anlatmak yetersiz kalır. Rabbim tüm öğretmenlerin yollarını açık etsin.

Bizler üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapmak ve ebedi vatanımız olarak korumak için ortalama bin senedir mücadele eden bir milletiz. Bu uğurda nice evladımızı toprağa verdik. Çanakkale’den İstiklal Harbimize, bölücü terörle mücadeleden 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüne kadar istiklalimize yönelik tüm saldırıları püskürttük.

Türkiye’yi yüceltme mücadelemizde canlarını ortaya koyan kesimlerden biri de öğretmenlerimizdi. Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütlerinin hain saldırılarıyla bizden koparılan eğitim neferlerimizi rahmet ve saygıyla yadediyorum. 6 Şubat depremlerinde yaşamını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimizi unutmayacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.

Türkiye Yüzyılı hedefimiz yalnız bir ufuk değil, bu aziz vatan için taahhüttür. Eğitime yaptığımız her yatırımla, her projeyle Türkiye Yüzyılı hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz. Son 22 yılda ülkemizin eksiklerini gidermek noktasında tarihi özellikte adımlar attık.

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. Adaletsizliğe yol açan katsayı ve başörtüsü yasağına son verdik. Bugün 21 bin 580 okulumuzun altyapısını tamamlamış bulunuyoruz. 4 bin 800 okulumuzda daha bu altyapıyı geliştirerek okullarımıza yüksek hızda web sağlayacağız. Dijital eşitliği temin adına şu ana kadar 28 bin okulumuza kablolu web sağladık. Öğrencilerimizin zengin bir öğrenme ortamında ders görmeleri için 626 bin 500 dersliğimizde etkileşimli tahta kurduk.

Sosyal medyanın, bir takım oyun platformlarının gençlerimizi nasıl zehirlediğine sık sık tanık oluyoruz. Çocuklarımız, oyunların içerisine yerleştirilen LGBT propagandasına maruz bırakılıyor. Bu oyunların içinde yalnız böyle sapkınlıklar da yok, ırkçılık da var. Dijital dünyanın kontrolsüz, denetimsiz yapısı pek çok tehdidi beraberinde getiriyor. Dünyanın pek çok yerinde dijital tedbirlerle ilgili adımlar atılıyor. Özellikle Batılı devletlerin kendi vatandaşlarını korumak için aldığı kararlarda hiç kimse özgürlükten falan bahsetmiyor. Ancak biz tedbir aldığımızda tepkiler oluyor.

Geçtiğimiz hafta gene çocuklarımızı korumak için aldığımız bir tedbire karşı hemen yasakçı olmakla suçlandık. Biz bu mücadeleyi sürdürürken kimisi de çocuk istismarına karşı mücadele etmek yerine uluslararası firmaların çıkarlarını koruyor. İstemeseler de küçüklere zarar veren uygulamaları savunur pozisyona düşüyorlar. Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın, nefret suçlarının, hatta istismarın meşrulaştırılması kabul edilemez. Teknolojinin gençleri esir almasına da izin veremeyiz."

 

"Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı" haberi, 06 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eğitim Öğretim Yılı Açılışında Erdoğan'dan Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 11:48 AKP MYK bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Masada neler var?
  2. 11:45 Peribacalarına koruma bandı geliyor!
  3. 11:43 Piyasalarda Gözler Fed’de: Faiz İndirimi Beklentileri Ne Yönde?
  4. 11:41 1 işçinin canına mal oldu: O fabrikadan geriye bu kareler kaldı
  5. 11:36 Genç CHP’li Meclis Üyesi Trafik Kazasında Can Verdi
  6. 11:35 440 kişi Türk Hava Yolları tarafından kara listeye alındı
  7. 11:27 İstanbul’da Tadilat Fiyatlarında Şaşırtan Farklar: Beylikdüzü ve Etiler Arasındaki Fiyat Farkı %70’
  8. 11:27 Bilal Erdoğan "Fatih Altaylı denilen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu"
  9. 11:23 Bursaspor, 3. Lig seyirci rekorunu kırdı! 41 bin 300 taraftarla tribünler doldu!
  10. 11:15 Mardin’de Düğün Coşkusu: Özgür Özel Nikah Şahidi, Geline Altın Taktı!
  11. 11:13 Narin Güran Cinayetinde Devam Eden Soruşturmada Kritik Kanıt: Çuvalın Seri Numarası Eşleşti!
  12. 11:09 Bursa’da Cenazeden Dönen Minibüsün Kaza Yapması Sonucu 10 Kişi Yaralandı, Çocuğun Durumu Ciddi!
  13. 11:05 Kastamonu’da Korkunç Saldırı: Yaşlı Çiftin Aracını Ateşe Verip Evlerini Taşladılar!
  14. 11:01 Köln’de Şiddetli Patlama: Bir Kişi Yaralandı, Bölge Trafiğe Kapandı!
  15. 10:57 İki Dev Firmadan Tarihi Anlaşma: Çay ve Kahve Ürünleri Aynı Pazarda Buluşuyor! Ortaklık Gerçekleşti
  16. 10:57 Uzungöl'de Arap Turist Kaybı! Karadeniz Bölgesinde Turistik Düşüş Yaşanıyor
  17. 10:54 Narin Güran’ın Ölümündeki Sabotaj Eylemleri Gün Yüzüne Çıktı: JASAT Tutunakları Ortaya Çıktı!
  18. 10:51 Ev Kirası 10 Bin TL'nin Altında! Türkiye’nin En Uygun Kiralık Konut Şehirleri Belli Oldu!
  19. 10:50 OECD’den Türkiye Ekonomisi İçin Kritik Uyarılar: İki Büyük Riske Dikkat Çekildi!
  20. 10:48 Arka Sokaklar’ın 681. Bölümünde Sedat Peker İfşaatlarına Atıfta Bulunuldu!
Politika Haberleri