Eğitim tarikattan diploma MEB’den

Eğitim tarikattan diploma MEB’den

Eğitim tarikattan diploma MEB’den "MEB hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusu yapacağız"

İstanbul-Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nda kayıtlı 900 öğrenciden 300'ünün, 180 eğitim günü yani 1 eğitim yılı boyunca sınıfta 1 derse bile girmediği; yalnızca sınavlara geldiği ve eğitim için tarikatlara gittiği iddia edildi. MEB Ortaöğretim Yönetmeliği'ne aykırı olarak okul idaresinin de Şube Öğretmenler Kurulu'nu (ŞÖK) toplayıp, bu öğrencilerin devamsızlıklarını sıfırladığı ileri sürüldü.

Sözcü’den Sultan Uçar imzalı habere göre, Skandalı, Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, ortaya çıkardı. Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 900 öğrenciden, 300'ünün 2022-2023 eğitim-öğretim yılında hiç bir derse girmediğini söyleyen Toruş, “Okula sadece sınav haftası ve sınav saatinde gelip, sınavlara girip-çıkıp, eğitim için tarikata gittiler. Ümraniye'de imam hatipler benzer durumda. En çok devamsızlık bu okulda” dedi.

Öğrencilerin karnelerinde 1 gün bile devamsızlık yapmamış gibi gösterildiğini anlatan Başkan Kadir Toruş şunları söyledi:

“Resmi evrak olan karnede sahtekarlık yapılarak, öğrenci devamsızlıkları sıfırlandı. Sahtekarlığa öğretmenlerin itirazını, okul idaresi kayıt altına almadı. Tarikatlar, imam hatipleri açık öğretime çevirirken, MEB, örgün eğitim diploması verdi. MEB Temel Kanunu'na aykırı ve laik eğitime karşı tarikatlara öğrenci göndermek için Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kullanıldı.

Kurul normalde, öğrencilerin yıl boyu akademik başarısını görüşüp, bir sonraki yılın eğitimini planlar. AKP, dindar ve kindar nesil için okul idarelerini baskı altına alıp, kullandı. Öğretmenler, sınıf geçirdiği öğrenciyi tanımıyor. Öğretmenler, bunun suç olduğunu defalarca okul idaresine bildirse de, hukuksuzluk sürdü. Son karneler, sahtekarlığı kanıtladı. ŞÖK kararıyla her okulda en fazla 10-15 öğrenci sınıf geçerken, bu okuldaki 900 öğrenciden 300'ü, yani her 3 öğrenciden 1'i öğretmenler de zorla suç ortağı yapılıp, sınıf geçirildi."

"MEB hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusu yapacağız"

Başkan Kadir Toruş, “MEB, tarikatlara öğrenci kaçırmak için imam hatipleri, tarikatlara paravan yaptı. İmam hatiplere öğrenci kaydetmek için velileri zorlayan MEB, şimdi de devamsız öğrenci kayıtlarını sıfırlayarak, imam hatiplerden tarikatlara öğrenci kaçırıyor. Öğrencileri, sahtecilikle tarikatlara ittiler. MEB hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusu yapacağız” diye ifade etti.

"Eğitim tarikattan diploma MEB’den" haberi, 30 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Eğitim tarikattan diploma MEB’den haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eğitim tarikattan diploma MEB’den 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  2. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  3. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  4. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  5. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  6. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  7. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  8. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  9. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  10. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  11. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  12. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  13. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  14. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  15. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  16. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  17. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  18. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  19. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  20. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Eğitim Haberleri