Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifade verdiği belirtildi

Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifade verdiği belirtildi

Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cih... Eyüpsultan'da annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan ehliyetsiz sürücü T.C.'nin neden olduğu ölümlü kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 17 yaşındaki T.C.'nin babası Op. Dr. Bülent Cihantimur da şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kaza ve ardından ehliyetsiz sürücü T.C.'nin annesi yazar Eylem Koç tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılması, Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutmaktadır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 17 yaşındaki sürücü T.C.'nin babası Op. Dr. Bülent Cihantimur'un "şüpheli" sıfatıyla "suçluyu kayırma" suçundan ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığı öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde yurt dışına çıkış yasağı konulan Bülent Cihantimur, kaza ile ilgili olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ifade verdi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı açıklamasında 24 yıllık bir hekim olduğunu belirten Bülent Cihantimur, kaza gününü şu şekilde ifade etti:

''Kazanın gerçekleştiği gün, uzun süren bir ameliyat sonrası evime gidip uyudum. Eski eşim Eylem Tok’tan gelen telefon ile kazadan haberdar oldum. Kazadan ortalama 1,5 saat sonra Eylem Tok beni aramış. Bana telefon geldiğinde saat gece yarısıydı. Evim Mecidiyeköy’de, kliniğe çok yakın. Hemen bir taksiyle eski eşim Eylem ve oğlumun birlikte yaşadıkları eve gittim. Oğlum üst kattaydı, şoktaydı ve konuşabilecek durumda değildi. Eylem de o sırada ev içinde dolaşarak telefon görüşmeleri yapıyordu. Oğlumun durumunu iyi görmediğim için onu ilk olarak muayeneye götürüp acil müdahale gerektiren bir durumu olup olmadığını anlamak istedim. Bu sırada kazada yaralı ya da ölü olduğu tarafımca da bilinmemekteydi. Eylemin telefonunu kapattım ve ilk olarak şokta olan oğlumun acil müdahale gerektiren bir sağlık problemi olup olmadığını anlayalım, sonra da ehliyeti olmadığı için avukatlara bilgi verip yapılması gerekenleri yapalım dedim. Oğlumu alıp orada bulunan elektrikli aracı kendim kullanarak, kliniğe gitmek için yola çıktım.
Bu sırada şirketimiz çalışanlarından Ayşe Ceren S.'yi bahçede gördüm. Eylem Tok da Ayşe’nin aracına bindi ve arkamızdan gelmeye başladılar. Yolda oğlum ile konuşmaya çalışsam da kazanın etkisiyle dış dünyaya kapalı vaziyetteydi. Bu sırada kullandığım elektrikli araç önce uyarı verdi sonra da şarjı bitti. Bizi izleyen Eylem’in içinde olduğu araç yanımızda durdu. Oğlumu o araca geçirdik ve Eylem’e ‘siz kliniğe geçin çocuk hala şokta ben de şoförümüz Adem’i aradım onunla geleceğim hemen arkanızdan’ dedim. Adem yanıma geldi beni aldı ve kliniğe gittik. Kliniğe gittiğimizde kimse yoktu.

Eylem’in oğlumu yurtdışına götürme planından, kazadaki yaralılardan kazanın büyüklüğünden ve ölüm olayının yaşandığından bu sırada haberim oldu. Eylem’i defalarca kez aramama rağmen telefonlarını açmadı ve en son telefonunu kapattı. Oğlum, 16 yaşında; alkol, madde kullanmayan, kötü alışkanları olmayan bir çocuktur. Oğlum o gece yaşadığı şokun etkisinden çıktığında Türkiye’de yargılanmayı ve yaptığı bu hatanın hukuki bedelini ödemeyi kabul edecek bir çocuktur.

Kaza sonrasında vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile temasa geçtim. Olanlar için çok üzgünüm. Kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum. Bununla birlikte kazazede aile için elimden gelen ne varsa ömrümün sonuna kadar yapacağım. Oğlumun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum. Oğlumun Türkiye’ye gelmesi ve adalet önünde hesap vermesi için elimden geleni yapacağım. Tüm olanlardan dolayı çok üzgünüm. Bugün ben de çağrılmadığım halde kendi isteğim ile konuyla ilgili olarak ifade vereceğim. İfade vermeden önce kamuoyunu da konuyla ilgili olarak bilgilendirmek istedim.''

FİRARİ ANNE-OĞUL ABD'DE GÖRÜNTÜLENDİ

T.C.'nin, annesi Eylem Tok ile birlikte New York'ta taksiye binerken çekilen görüntüleri yayınlandığında, Eylem Tok ve oğlunun rahat tavırları dikkat çekti. 17 yaşındaki T.C. gülümseyerek bir taksiye binerken görüldü.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da seyir halindeki üç ATV aracından biri arıza yapmış ve yol kenarına çekilmişti. Arızalı aracın tamiriyle uğraşılırken, aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri bu üç ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan beş kişi hastaneye kaldırılmış, ancak Oğuz Murat Aci adlı yaralı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kaza yapan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok ile olay yerinden ayrılarak saat 02.00 sularında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, ardından da saat 04.30 civarında Mısır'a uçtukları belirlenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, ardından kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S., "suçluyu koruma" ve "kanıtları gizleme" suçlamalarıyla tutuklanırken, Cihantimur ve kaza sonrası yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. adlı kişi hakkında ise adli kontrol önlemleri uygulanmıştı.

"Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifade verdiği belirtildi" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifade verdiği belirtildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ehliyetsiz sürücü T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifade verdiği belirtildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
  2. 15:52 Trabzonspor'un Transfer Çalışmalarında Yeni Adım: Muhammed Cham İmza İçin Gün Sayıyor
  3. 15:51 İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
  4. 15:48 Nvidia'nın ChatRTX Uygulaması 0.3 Sürümü Yayınlandı: Yeni Özelliklerle Geliyor!
  5. 15:41 Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
  6. 15:37 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Sporcuların Emeklerini ve Birliği Vurguladı
  7. 15:35 Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
  8. 15:31 BoJ, Dolar/Yen Dalgalanmasına 3,5 Trilyon Yenlik Müdahale Yaptı
  9. 15:28 Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
  10. 15:25 Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
  11. 15:20 İstanbul'da Enflasyon ve Yaşam Maliyeti Artıyor: Vatandaşlar Zor Durumda
  12. 15:17 Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
  13. 15:14 Antalya'da 3,800 İşletme Denetlendi: Fiyatsız Menülere Cezalar Kesiliyor
  14. 15:10 Göztepe Süper Lig Yolunda İddialı: Transfer Hareketliliği ve Avrupa İlgi Çekiyor
  15. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  16. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  17. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  18. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  19. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  20. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
Türkiye Haberleri