Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden... Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmek dağıtımı engellenince kentte yeni gıda  seferberliği başlattı. 13 ilçede aralıksız devam eden dağıtımlar ile vatandaşlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmek dağıtımı engellenince kentte yeni gıda  seferberliği başlattı. 13 ilçede aralıksız devam eden dağıtımlar ile vatandaşlar ekonomik sıkıntılarla daha rahat baş edebilmeleri hedefleniyor. 165 bin yardım kolisinin de yola çıkmış olduğu öğrenildi.

Koronavirüsü salgını sürecinde vatandaşlara parasız ekmek dağıtımı bakanlık genelgesiyle engellenen CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, besin seferberliği başlattı.

Mevzu ile alakalı yapılan açıklamada, vatandaşların Kriz Merkezi'ne ve muhtarlıklara yapmış olduğu besin kolisi talebinin çözüme kavuşturulduğu, bu kapsamda 13 ilçenin tamamında besin seferberliğinin başlatılmış olduğu ifade edildi.

Mersin’in 13 ilçesinde 165 bin koli gıda maddesi dağıtılacak. Foto: Sözcü

13 İLÇE İÇİN 165 BİN KOLİ

Hazırlanan 165 bin besin kolisi yurttaşlara dağıtılmak suretiyle yola çıktı. Şehir merkezinde ve kırsaldaki mahallerde kapılar tek tek çalındı. 165 bin kolinin 35 bin adedi yurttaşlara hızlıca ulaştırıldı.

Tarsus'tan Anamur'a 13 ilçenin tamamı için 165 bin koli ile besin seferberliği başlatıldı. Kriz Merkezi'ne ve muhtarlıklara meydana getirilen gıda kolisi başvuruları, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü ortak çalışmayla hızlıca çözüme kavuşturuldu.

KAPI KAPI DOLAŞIP KOLİ DAĞITILDI

Koronavirüsü salgın süreci vatandaşların ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Hanelerin gelir seviyeleri düştü, kimi yurttaş işe gidemezken, esnaf kepenk açamaz hale geldi.

Toplumsal belediyecilik anlayışıyla Mersin'in tamamındaki yurttaşların yaralarına merhem olduğu anlatılan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kapı kapı dolaşarak gıda kolilerini gereksinim sahiplerine ulaştırdı.

Mahalle muhtarlarıyla koordineli yürütülen çalışmayla içinde temel besin malzemelerinin bulunmuş olduğu besin kolilerinin ilk 35 bin adedi hızlıca yurttaşlara ulaştırıldı.

Koli dağıtımlarını aralıksız sürdüren ekiplerin, 188 tane besin kolisini ise şehir merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlara götürmüş olduğu ifade edildi.

Belediye ekipleri şuana kadar 35 bin koliyi gereksinim sahiplerine ulaştırdı. Foto: Sözcü

“BU GIDA YARDIMI DA VATANDAŞLARIMIZA CAN SUYU OLACAKTIR”

Tepeköy Mahallesi'nin 1974 nüfus ve ortalama 900 haneye haiz bulunduğunu belirten Tepeköy Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt, Tepeköy'ün Mezitli'nin yerleşik en büyük mahallesi bulunduğunu söylemiş oldu.

Bahçecilikle uğraşıp ağırlıklı olarak şeftali üretimi meydana getiren mahalle sakinlerinin şu günlerde büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Kurt, meydana getirilen besin yardımının mahalle sakinlerine can suyu olacağını altını çizdi. Muhtar Kurt, şu şekilde dedi:

* Burada kurallara uyarak evden dışarı pek çıkmayan, maddi durumu zayıf ve 65 yaş üstü yurttaşlarımıza elimizden geldiğince kolileri ulaştırıyoruz.

* Vahap Başkanımıza bu gıda yardımı için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Ramazan Ayı gelmeden bu besin kolileri geldiği için de ek olarak teşekkür ederim.

* Şu anda biz mevsimde tek meyve üretimi yapıyoruz. 12 ayda 1 ay bizim hasat mevsimimiz var. Çiftçilerimizin ‘kıtlık zamanı' dediği bir zamandayız. Bir taraftan da virüs kıtlık zamanına denk geldi. Bu besin yardımı da yurttaşlarımıza can suyu olacaktır.”

"Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik" haberi, 21 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Haberleri