Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı ve şuan fark 18 bin

Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı ve şuan fark 18 bin

Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı v... CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, sabah yayınına katıldığı FOX TV'de, son durumu açıkladı. İmamoğlu, "17 ilçe sonuçlandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, sabah yayınına katıldığı FOX TV'de, son durumu açıkladı. İmamoğlu, "17 ilçe sonuçlandı. 18 bin 742 aradaki fark. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 785 oy benim adıma geçerli hale getirildi. " dedi.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya‘nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 119 bin 652 geçersiz oyun sayıldığını, 17 ilçede sayımın sonuçlandığını belirtti. İmamoğlu, “Aradaki fark 18 bin 742” dedi.

“Atatürk’ün varlığı benim için bir güvence. Hiç kimseden korkmam" diyen İmamoğlu’nun sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Küçükkaya: İç dünyanız ne diyor size? Türkiye size tanımıyordu, şaşkın mısınız?

İmamoğlu: Şaşkın değilim. Çünkü biriktirmiş insanlarız. Ben 48 yaşındayım, bu arada iç dünyan bana çok genç olduğunu söylüyor. 48 yıl ciddi bir birikim. Atatürk Samsun’a çıkmaya karar verdiği zaman 38 yaşındaydı. Bazen sorumluluk almak gerekiyor. Her şey bir deneyimdir. Yarınlarda yanlış yapmamak adına bir deneyim. sürece katkı veren avukatlarımıza, çalışanlarımıza, kadınlara, gençlere teşekkür ediyorum. Keşke bu süreç uzamasaydı. 17 ilçe sonuçlandı. 18 bin 742 aradaki fark. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 785 oy benim adıma geçerli hale getirildi. Aradaki fark 1389.

Geçersiz sayılan oylarla ilgili şerh koyarsınız sonra da o sandığa itiraz edersiniz. Şu an yapılan soyut kavram. Bütün geçersiz oylar sayılsın. E o zaman tüm Türkiye’de sayılsın. Bir, sizi o sandıktaki maddi hata. Bakırköy’den örnek verdim. 177 oyum vardı benim ama 1 oy yazılmış. Bunun gibi maddi hataların düzeltilmesi itiraz edilmese bile YSK düzeltme yapabiliyor. İki, benim burada itirazım var diyorsun. YSK bu konuda karar verebiliyor. Bütün oyların sayılması soyut bir kavramdır. Örnek Ankara’da sayılmadı 2014’te oylar.

Fark 18 bin 742. 17 ilçede sayım bitti. İlçe seçim kurulları bunları sisteme giriyor. Burada bir süreci daha söyleyeyim toplam 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 318 bin toplam oy var biliyorsunuz. Beşte ikisi yani. Sayılan geçersiz oylarda 785 oy bizim adımıza, 198 bin oy daha var sayılmayı bekleyen. Artı eksi 18 bin ila 20 bin arasında fark olabilir. Tuzla’dan gece oy geldi, rakamı tam hatırlamıyorum 60 civarında aleyhimize sonuç çıkmış. Bu haftasonu bitmesi gerekiyor.

18 bin ile 20 bin arasında bir banda oturacak. Burada yüzde 5 yanılabiliriz tabii. 120 bin oyda 1200 fark etmiş. Bu yüzde 1.2.

Bu süreci kim gerçekleştiriyor? Partilerin insanlarının olduğu bir ortamda yapılıyor. Neden nöbet tutuyoruz? Çünkü korunması konusunda kaygılarımız var. Bugün konuşulması gereken şey, 2019’dayız yıllar öncesinden bu aslında köydeki muhtarlık muhabbetinden başlar, oy sandıkta kazanılır. Koruyacaksınız oyunuzu.

İtirazınız varsa bu zaten edilir edilmez ilçe seçimin idaresinde, orada itiraza göre bu sayımlar yapılır. Şu anda bu soyut. İtirazımız yok ama bütün geçersizleri sayalım, tamam. E daha sonrası. Bütün seçimleri sıkıntıya sokuyorsunuz. Süreci siz hazırladınız, güvenlik önlemlerini siz aldınız. Açıklama yaptınız, dünyanın en güvenilir sistemine sahibiz dediniz. Şimdi şaibe diyorsunuz. “

Küçükkaya: AKP’li Yavuz,'en şaibeli seçim dedi'

İmamoğlu: Çok acı. Aynı kişinin çok güvenilir seçim diye tanımladığı seçime şaibeli diyorsa, herkesi zan altında bırakıyor. Şaibe dediğiniz yerde 25 ilçede siz seçimi kazanıyorsunuz. Bütün süreci Anadolu Ajansı yönetiyor, tek bir söz yok. AA kimden veri aldı? YSK Başkanı açıklama yaptı biliyorsunuz. AA kimden veri aldı? Biz bilgi alamadık da bin tane Ak Partili’ye sorduk. Bir de CHP’ye sorsaydınız. 3 bin oyla kendinizi kazandı diye ilan ettiniz. Şimdi 20 bin oylarda hakkımız yendi diyorsunuz.

Küçükkaya: Siz seçimi kazandınız mı?

İmamoğlu: Ben seçimi kazandığıma inanmasan, Allah şahit vicdanım biliyor çıkar kaybettik derim. Geçersiz tüm oylar kazanılırsa seçimi kazanacağınızı söylüyorsunuz.

Küçükkaya: Bütün oylar sayılsa da kazanır mısınız?

İmamoğlu: Nereye gideceğiz. Her seçimde tekrar sayalım o zaman. Ben kaybedene kadar sayalım o zaman. Üzerindeki mühür eskisin, geçersiz sayılsın da ben kaybedeyim. Trajikomik. Biz seçimden kurtulamıyoruz. Kaybettik bir daha seçim yapalım mı yani. Ben hiçbir şeyden korkmam. Ben İstanbullu hemşerilerime çok güzel şeyler anlattığını biliyorum. Ben insanların vicdanının da aklının da şu sürece asla ama asla inanmadığını görüyorum. Bana oy vermemiş olabilir ama vicdanına esi şu olanları doğru bulmuyor. Eyüp Sultan izin verilmedi, açılmadı. Bir kadın adayımız vardı onu ziyaret etmek için oraya gitmiştim. Bazı şeylere üzülüyorum. Bu memleket bizim ya. Neleri konuşuyoruz görüyor musunuz. Tamam alışkanlıklarınız vardır, 25 yıldır yönetiyorsunuz teslim etmek zor gelebilir, anlıyorum ama bu demokrasi işte. Sizin döneminiz bitecek bir başkası gelecek, sonra bu da bitecek bir başkası gelecek. Hiç değişmeyecek kaygısı daha büyük riskler taşır.

"Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı ve şuan fark 18 bin" haberi, 05 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı ve şuan fark 18 bin haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: 17 ilçede sayım sonuçlandı ve şuan fark 18 bin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
    3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
    4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
    5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
    6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
    7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
    8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
    9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
    10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
    11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
    13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
    14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
    15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
    16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
    17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
    18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
    19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
    20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
    Politika Haberleri