Ekrem İmamoğlu: "Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir"

Ekrem İmamoğlu:

Ekrem İmamoğlu: "Bu seçim ya Kanal ya İstanb... Seçime 16 gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ekrem İmamoğlu, Ataşehir ve Ümraniye'de konuştu. Kanal İstanbul hakkında konuşan İmamoğlu, "Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir ve Ümraniye'deki seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarına katıldı ve iktidarın Kanal İstanbul projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Bu seçim ya Kanal, ya İstanbul seçimidir" vurgusunu yaparak, projenin kent için kritik bir karar olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'u eleştiren İmamoğlu, rakibinin Kanal İstanbul konusundaki belirsiz tavrını sert bir dille eleştirerek, projeye destek verip vermediğini net bir şekilde açıklamaya çağırdı. İmamoğlu'nun konuşmalarında öne çıkan başlıklar arasında, gençlere yönelik burs politikaları ve rakibi hakkındaki eleştirileri bulunuyor.

"KANAL İSTANBUL'U DESTEKLEMİYORUM DERSE, ONU BURAYA GÖNDEREN AĞZININ PAYINI VERİR"

Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada rakibi Murat Kurum'a, Kanal İstanbul üzerinden yüklendi. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bu aday geldiği günden beri bir şey söylüyor, diyor ki 'Milletin gündeminde olmayan benim gündemim de yok'. Hayatımda duyduğum en yuvarlak cümle. Ne için söylüyor bunu? Kanal İstanbul için. Bakın, 'evet destekliyorum' da demiyor, 'hayır asla yapılmamalıdır' da demiyor. Bakın eveliyor geveliyor. 'Destekliyorum' dese biliyor millet ağzının payını verecek. 'Kanal İstanbul, yanlıştır, asla yapılmamalıdır' dese bu sefer onu buraya gönderen kişi ağzının payını verecek işi zor. O yüzden cesaretle, özgüvenle cümle kuramıyor. Kendini bu hale düşüren ben size söyleyeyim İstanbul'u ne hale düşürür. Allah korusun. Gizli gizli de değil, gene yangından mal kaçırır gibi 6 milyar liralık ihaleler yaptılar. Bir de ithal diyor ki 'Beni şantiyelerde göreceksiniz.' Doğru, senin niyetin Beton Kanal'ın şantiyelerinde, şantiye şefi olmak. Ama biz, seni oraya şantiye şefi de yapmayacağız. Bu seçim ya Kanal mı ya İstanbul seçimidir. Biz İstanbul'a o ihanet projesini, Kanal İstanbul projesini yaptırmayacağız.

Bunların bakışı, şak diye emretti, tak diye yaptım bakışıdır. Bunlar bir şey yapacağı zaman hemen yukarı bakarlar Ankara'dan bir ses gelecek mi? Yap derse yapar, yapma derse elini kıpırdatamaz. Ama biz fikri, vicdanı, irfanı hür neslin temsilcileriyiz. İstanbul bu akla 31 Mart'ta hak ettiği yanıtı verecek mi?: Kent lokantalarını küçümsedi. 'İstersem, yaparım' diyor. 'İstersem açarım' diyor. Açarım demiyor, vaatte bulunmuyor. Bu şehir lokantasının insanlarının yoksulluğunu, sıkıntısını, emeklileri, gençleri, üniversite öğrencilerini anlayamayan akla 31 Mart'ta hak ettiği dersi verecek miyiz?.

"SİZ ÖĞRENCİNİN, EMEKLİNİN CEBİNDE PARA BIRAKMADINIZ DİYE BİZ KENT LOKANTALARINI AÇIYORUZ"

Murat Kurum'un kent lokantaları ile ilgili söylemlerine de cevap niteliğinde açıklamalar yapan İmamoğlu:

"Bakın İstanbul özgüvenli bir yönetim ister, Kanal İstanbul'da da Yok, şehir lokantasında da yok. O bakımdan İstanbul'da biz 39 ilçede şehir lokantası açacağız. Keşke insanlarımız 4 çeşit yemeğe 40 lira değil de, 400 lira verebilecek güçte olsa fakat yok. Siz bu memleketin öğrencilerinin cebinde para bırakmadınız, emeklilerini yoksullaştırdınız. Onun için açıyoruz biz bu tarz şeyleri. 'Kent lokantalarını açacağım' dese fırça yer niye biliyor musunuz? Ekonominin kötü olduğu ortaya çıkar, bu sefer yukarıdan fırça yer. Onun için diyemiyor. O malum kişiyi kızdırır. Böyle iradesiz, böyle özgüvensiz İstanbul'u yönetemez. İstanbul'u yönetecek olanın gözü Ankara'da değil, vatandaşta olacak. İstanbul'un geleceğine yön vermek için hep birlikte sandığa gideceğiz. " dedi.

"Ekrem İmamoğlu: "Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir"" haberi, 14 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: "Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: "Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  2. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  3. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  4. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  5. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  6. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  7. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  8. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  9. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  10. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  11. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  12. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  13. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  14. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  15. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  16. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  17. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  18. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  19. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  20. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
Gündem Haberleri