Ekrem İmamoğlu: İttifak şart

Ekrem İmamoğlu: İttifak şart

Ekrem İmamoğlu: İttifak şart CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimde Ankara ve İstanbul da dahil 81 şehirde aday çıkacaklarını açıklamasını değerlendirdi.

“İttifak olmamalıdır' diye bir fikre asla katılmıyorum” diyen İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir”dedi.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği son üç etkinlikte yer almamasıyla ilgili soruya, “Bu soruyu cevaplayamayacağım. Çünkü muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta yanıt da veremezsiniz” diyerek yanıt verdi.

“Diyalog her zaman gerekli; yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim”

İmamoğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Akşener'in “Ankara ve İstanbul da dahil aday göstereceğiz” açıklaması hakkında şu görüşleri ifade etti:

“Sayın Akşener'in söylemlerini takip ettim. Ama içerik olarak nasıl somut hamleler olacak ya da süreci bugünden tayin edecek mi, yoksa değerlendirecek mi, zaman içerisinde kararını başka süreçler etkileyebilir mi, bunlar konuşmaya muhtaç. Diyalog her zaman gereklidir. Biz bu anlamda İyi Parti kitlesi ve teşkilatıyla İstanbul'da gayet uyumlu bir süreç yürüttük. Şu anda yalnız sayın Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir. Onun için somut bir yanıt verilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum.”

“İttifak olmamalıdır, diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart”

İmamoğlu, ittifakın kurulmamasının etkileri hakkında da şu öngörü ve düşüncelerini paylaştı:

“Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. İttifakın biçimleri seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebilir. Bu anlamda ülkedeki genel seçim atmosferi de ittifak gerektirdi. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak. Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor.

Bu anlamda ‘İttifak olmamalıdır’ diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbetteki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum.”

“İstanbul’daki rakibimi biliyorum"

“İstanbul’daki rakibimi biliyorum” diyen İmamoğlu, kulislerde İBB için konuşulan adlar mevzusunda, “Diğerleri beni ilgilendirmiyor” diye ifade etti.

"Ekrem İmamoğlu: İttifak şart" haberi, 11 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: İttifak şart haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: İttifak şart 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:56 Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
  2. 01:54 Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
  3. 01:52 Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
  4. 01:50 Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
  5. 01:48 Elektronik sigaralardan çıkan dumanın zararsız su buharı olmadığı ortaya çıktı
  6. 01:40 Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!
  7. 01:37 Türkiye'nin iflas rekoru kıran 5 ili belli oldu: Buralarda iş kuranlar dikkat!
  8. 01:16 Ankara'nın gizli hazinelerinden biri yılların tarihine ev sahipliği yapıyor: Kimse bilmiyor!
  9. 01:16 Rıdvan Dilmen'den tepki çeken açıklama geldi! 1Fenerbahçe maçını izlemeyeceğim"
  10. 00:49 Ünlü oyuncunun damadı iflas etti: Türkiye'nin en büyük oteliydi
  11. 00:42 Bunları yapanlar milyoner olacak: 'Yatırım kahini' para basan o dört fonu açıkladı!
  12. 00:42 Chery tarafından sunulan faizsiz finansman alternatifleri
  13. 00:21 Hangi burç daha çok hangi suça eğilimlidir?
  14. 00:19 Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
  15. 00:11 Türkiye dahil 10 ülke altın alım rekoru kırdı: 24 milyar dolar
  16. 00:08 Boğaz’da ‘orta segment’te satılık yalı kalmadı
  17. 23:56 Tottenham, Raphinha İçin Barcelona'ya 70 Milyon Euro Teklif Hazırlıyor
  18. 23:50 İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
  19. 23:45 X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
  20. 23:41 Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Politika Haberleri