Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl

Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl

Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Cumhuriyetin 100.Yılında Yeşil Kent İstanbul' programında konuştu.

İmamoğlu, "Niyetimiz, 2024 yeni bir 5 senelik, geçmiş dönemin de hesabını vererek, geçmiş dönemin de yaptıklarını net olarak sizlerle paylaşarak, daha kuvvetli bir 5 yıl" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AYİDER'in düzenlediği 'Cumhuriyetin 100.Yılında Yeşil Kent İstanbul' fuar programına katıldı. Organizasyona Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, AYİDER Başkanı Hakan Şişik ve 400’e yakın sektör temsilcisi de katıldı.

"İmar yasası eskimiş bir yasadır"

Programda konuşan İmamoğlu, “İstanbul İmar Yönetmeliği’ni sıfırdan çalıştık, hem sizin işinizi kolaylaştırmak hem de çarpık mimari planlama düzenleme işini ortadan kaldıracak bir İstanbul İmar Yönetmeliği. İmar yasası eskimiş bir yasadır. İmar Kanunu’nun tümden ele alınması lazım, buna çalıştık. Buna çalışırken, meslek odası, sizler gibi kuruluşlarla bağlantı kurarak, fikir alarak, hangi mevzularda derin konular yaşadığı mevzusunda. Diyeceksiniz ki, 'Merkezi idare misin de İmar Kanunu çalışıyorsun.' En çok İstanbul etkileniyor. Biz bu tarz şeyleri kendimize mi çalıştık? Hayır, kendimize çalışmadık. Kalktık tüm bu tarz şeyleri Şehircilik Bakanlığı ile paylaşma mevzusunda yoğun çaba gösterdik. Hem bir önceki bakanla hem şimdiki bakanla paylaştık. Sağ olsun şimdiki Bakanımız da göreve gelir gelmez ben randevu istedim. Davet etti, gittik. Ancak, bakınız yani siyasetin, yaşamın her alanında girip, esas konuların konuşulmadığı bir sahanın oluşumu can sıkıcı" dedi.

Hesap net milletin çıkarına yöntemler bulma meselesi

İmamoğlu, “Mesela biliyorsunuz; bir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm diye bir Başkanlık kuruldu. O kadar ucu açık bir kavram ki. Yani TOKİ gibi bir şey daha, bir kurum daha, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Her şeyi yapabiliyor. O kadar ucu açık ki. Biz bambaşka bir şey anlattık örneğin kendisine. Çok da sıcak baktı. Bunun bir kanunla bile desteklenmesi gerektiğini biz kendisine ifade ettik. Hatta birkaç yerde buna olumlu yanıt da ve açıklaması da oldu Sayın Bakanın. Biz şunu söyledik, İstanbul'a özel bir çalışma yapalım. Ama bu çalışma öylesine şeffaf, öylesine kolaylaştırıcı olsun ki; biz içinde olalım, siz içinde olun, yönetelim. Modere edeni siz olun. Kararların hızlı çıkması mevzusunda özenli davranalım. Bu 3’te 2 çoğunluğunun azaltılmasını sunduğumuz raporda bizim vardı.

Buradan iki üç tanesi alındı. Onun haricinde bir tane Başkanlık kuruldu. ‘Hayır’ dedim, ‘Biz, bir konsey gibi, İstanbul Deprem Konseyi gibi adı başkanlık olur, kurul olur, komisyon olur, konsey olur, her neyse. Sizlerin bile içinde olduğu bir mekanizmanın, bilgi paylaşımının seri yapıldığı, bir sahanın olgunlaşmasını istedik. İşte bir bina yıkılacak neredeyse insanların başına. Yıllardır boşaltılamıyor. Biliyoruz, yaşıyoruz bu sorunları. Bunları da ortadan kaldıran fakat şeffaf. Ama şeffaflık yerine ne tercih ediliyor? Büyükşehir Belediyesi’ni bile yok sayan bir sistem tercih ediliyor. Bütün bunlar sıkıntılı işler. Bunların hepsini çözebilecek yöntemler var sevgili dostlar. Tek şart var; paylaşmak. Bir de şurada başka bir hesap olmayacak. Yani kamu yöneticisinin beyninin arka kısmında başka bir hesap olmayacak. Hesap net, milletin lehine, milletin çıkarına, bu milletin yaşamını koruyacak, geleceğini güzelleştirecek usul ve üslupla yöntemler bulma meselesi" şeklinde konuştu.

Niyetimiz daha kuvvetli bir 5 yıl

İmamoğlu, “Bu kararlılığımızı önümüzdeki süreçte de devam ettirme mevzusunda da kararlıyız. Niyetimiz, inşallah 2024 yeni bir 5 senelik, geçmiş dönemin de hesabını vererek, geçmiş dönemin de yaptıklarını net olarak sizlerle paylaşarak, daha kuvvetli bir 5 yıl. Vizyonunu 2050 diye koyarak; dünya çapında bir hattır 2050, 21. yüzyılın ortasına kadar İstanbul’u dünyada her mevzuda en üst düzeyde kimi parametrelerde ilk 5’e, kiminde ilk 10’a yerleştiren bir emek vermeyi sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz" diye ifade etti.

"Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl" haberi, 02 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu: Niyetimiz daha güçlü bir 5 yıl 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

SON HABERLER
  1. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  2. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  3. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  4. 12:23 İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
  5. 12:17 Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
  6. 12:13 Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
  7. 12:09 Beşiktaş'ta son dakika! Aziz Yıldırım dondu kaldı!
  8. 12:07 İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
  9. 12:02 Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
  10. 11:58 Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
  11. 11:58 Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
  12. 11:54 İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
  13. 11:51 Heyecan Dorukta! Transfer Bombası: 75 Milyon Euro Değerindeki Yıldız Trabzonspor'da!
  14. 11:48 Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
  15. 11:48 Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
  16. 11:43 Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor
  17. 11:41 Fenerbahçe'den ayrılır ayrılmaz Galatasaray'da! 6 milyon euroluk yıldız!
  18. 11:38 Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
  19. 11:36 Ünlü Oyuncu Selen Soyder Yeni Aşkını Paylaştı, Yer Yerinden Oynadı!
  20. 11:35 Şebinkarahisar'da Otomobil Kaza Yaptı: İmam Kurtarıldı, Diğer İki Kişi Kayboldu
Politika Haberleri