Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birleşirsiniz ya da hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde geç

Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birleşirsiniz ya da hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde geç

Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birl... Edirne Belediyesi'nde konuşan İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı kararından vazgeçmeyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye isim vermeden göndermede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Edirne Belediyesi'nde konuştu. İmamoğlu'nun burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin düştüğü sıkıntıların her birinde hem fikirsek ortada bir gerçek var; Millet İttifakı. Ya burada birleşirsiniz, ya da birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde geç olur. Benim bu sözlerim siyaset arenasınadır. Herkes üstüne düşeni alacaktır” çağrısında bulundu. İmamoğlu'nun bu çağrısı, cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik olduğu düşünüldü.

Edirne Belediyesi'nde konuşan İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı kararından vazgeçmeyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye isim vermeden göndermede bulundu. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Zorluklar olacak aşacağız. Problem çıkaranlar olacak çözeceğiz. Kötülük yapmak isteyenler olacak onlara engel olacağız. Menzilimiz tekse bizi bu yoldan kimse çeviremez.

Farklı yollarda yürüyorsak, gerçekten demokrasi diyorsak, gerçekten bugünün iktidarı gitmeli diyorsak Türkiye'nin düştüğü sıkıntıların her birinde hemfikirsek ortada bir gerçek var; Millet İttifakı.

Ya burada birleşirsiniz, ya da birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde geç olur. Bu birliğin gücüne herkesi davet ediyoruz. Bu davet resmi statünün içine eklenmeden de olabilir. Bunun örneklerini yaşıyoruz.

Bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü 1'inci turda seçimi kazanmaktır. Ve kazanacağız. Benim bu sözlerim siyaset arenasınadır. Siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir. Elbette herkes üstüne düşeni alacaktır.

Tarihi bir dönemdeyiz. Bazı dostlarım diyor ki ‘ne şanssız adamsın, İBB Başkanı oldun bir gün bile sana nefes aldırmadılar. Her gün sana saldırdılar.' Bu saldırıların yanından 4 yılın 1.5 yılı pandemi ile geçti.

Ardından Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tariflenmesi gün ekonomik krizini yaşadık. Yanı sıra bir çok imkanların kanunun ötesinde elinizden alındığı bir dönemde görev yapıyorsunuz. Bir de üstüne hepimizin içini yakan acı depremin etkisi.

İçinde bir de cumhuriyetin 100'üncü yılı var. 100'üncü yılda Türkiye'mizin ne yazık ki elde ettiği birikimlerin dahi heba edildiği bir dönemden sonra tekrar rehabilite edilmesi gereken atılması gereken reform adımlarının olduğu bir dönemin ferdiyiz.

‘Ne kadar şanssızsın' dediklerinde hep şunu söyledim; aslında şanssız insanlar değiliz. Ben kendimi tarihte çok sorumlu bir kimlik olarak görüyorum.

Şanssız değil tam aksine bu mesuliyetini yerine getirmekle sorumlu ve tarihin bu önemli döneminde görevinin hakkını veren bir insan pozisyonunda olduğumu düşünüyorum. Ve bu sorumlulukla işime sarılıyorum. Burada bulunan her dostumuz benzer bir sorumluluk taşıyor. Bu dönemde başarılı olmak zorundayız, başka bir şansımız yok.

İstanbul Türkiye'mizin göz bebeği. Bir başkasının tarifi ile İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ya da İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. İşte bize yüklenen sorumluluk, böyle bir sorumluluk.

Devletin gücünün kaybolduğu, devletin gücünün vatandaşa had bildirdiği bu dönemi sona erdireceğiz. Her şeyi biz biliriz asla demeyeceğiz. Milletiyle konuşan bir hükümet dönemi başlayacak.”

"Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birleşirsiniz ya da hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendi." haberi, 31 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birleşirsiniz ya da hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendi.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğluı: Ya Millet İttifakı’nda birleşirsiniz ya da hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  2. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  3. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  4. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  5. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  6. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  7. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  8. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  9. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  10. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  11. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  12. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  13. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  14. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  15. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  16. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  17. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  18. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  19. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  20. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
Politika Haberleri