Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için ihraç edilen Turgay Eminoğlu, mahkeme kararıyla CHP'ye geri döndü

Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için ihraç edilen Turgay Eminoğlu, mahkeme kararıyla CHP'ye geri döndü

Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için... Mahkeme, Eminoğlu’nun gerekçesini haklı buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzettiği yazısı gerekçe gösterilerek parti üyeliğinden çıkarılan Turgay Eminoğlu, karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, ihraç kararının, toplantı yeter sayısı olmadan alındığına hükmettiği kararı iptal etti.

CHP Beylikdüzü ilçe teşkilatı üyesi mali müşavir Turgay Eminoğlu, köşe yazarlığı yaptığı "İstanbul Sakinleri" ve "Beylikdüzü Sakinleri" gazetelerinde, 1 Kasım 2021’de yayımlanan ‘Bizim Tayyip’ başlıklı yazısı nedeniyle parti üyeliğinden çıkarılma sürecini başlattı.

Diken'de yer alan habere göre yazının yayımlanmasından sonra CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, Eminoğlu’nun İmamoğlu ve CHP’nin kurumsal kimliğine alenen hakarette bulunduğu iddiasıyla başvurdu. Beylikdüzü ilçe başkanlığı da Eminoğlu’ndan savunma istedi. Şikayetin ardından CHP İstanbul il yönetimi 18 Ocak’ta Eminoğlu’nu disiplin kuruluna sevk etti. Kurul, 4 Mart’ta Eminoğlu’nu sözlü savunmaya çağırdı.

Tehdit iddiası

Eminoğlu, sözlü ifadesinde yazısının normalde İstanbul Sakinleri isimli gazetede ve gazetenin sitesinde yayımlandığını belirterek, şunları söyledi:

“İlçe başkanı Taşkın Özer, 10 Kasım 2021‘ günü’de gazetenin sahibi Kansu Erdan’ı tören yerinde baş yazarıyla birlikte tehdit etmiştir. Bunun üzerine bana ait yazı bu gazeteden kaldırılmıştır. Sonrasında ise daha az okuyucuya sahip olan Beylikdüzü Sakinleri isimli sitede yayımlanmaya başlamıştır. Ben aynı zamanda bu yazıyı kendi Twitter adresimden de yayımlamış bulunmaktayım. Yazının içeriği doğrudur ve bana aittir. Yazının içeriğine hala katılıyorum ve hepsi belgelidir. Yazdıklarım parti mensubu kimliğimle değli basın mensubu kimliğimle yazılmıştır. Basın özgürlüğü kapsamındadır. Hakkımda herhangi bir suç duyurusu veya tekzip yapılmamıştır.”

"İmamoğlu’nu töhmet altında bıraktı"

İl disiplin kurulu da Erdoğan’ın eylemleri ve söylemleriyle CHP’ye, genel başkana, tüm yöneticilere açık husumet beslediğini, CHP’nin tüm kademeleriyle Erdoğan’ın ülkenin günümüzde yaşadığı sorunlara birinci derecede neden olduğunu kabul ettiğini belirtti. Kurulun kararında şöyle dendi:

“Bahsi geçen şahsın kişilik olarak partimiz kamuoyu nezdinde en olumsuz intibaya sahip kişi olması göz önüne alındığında, şikayetlinin Ekrem İmamoğlu’nu bahsi geçen şahısla benzeştirmesinin kişilik olarak Ekrem İmamoğlu’nu önceden düşünülmüş, tasarlanmış ve kaleme dökülmüş bir yazı ile ağır töhmet altında bıraktığı, bu nedenle de şikayetlinin açıkça disiplin suçu işlediği anlaşılmıştır.”

"Ekrem Bey ile görev yaptık"

Eminoğlu, il disiplin kurulunun kararına itiraz edince, şikayet dosyası bu defa da Yüksek Disiplin Kurulu’nun önüne gitti. Yüksek disiplin kurulunda da savunma yapan Eminoğlu, “Ekrem beyi benden iyi tanıyan yoktur, beraber görev yaptık ve yönetim kurulu görevimden istifa ettim. Bu partimi savundum. Kendisi genel başkanımı engellemeye çalışıyor. Ben de bu davranışlarını eleştirdim” dedi. Yüksek disiplin kurulu da il disiplin kurulunun ‘kesin çıkarma’ kararını onadı.

Mahkeme, Eminoğlu’nun gerekçesini haklı buldu

Eminoğlu, bu gelişmelerden Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde parti kararının iptal edilmesi için dava açtı. Eminoğlu’na göre, dokuz kişiden oluşan il disiplin kurulunun en az altı kişiyle toplanıp karar vermesi gerekiyordu, ancak kendi olayında beş kişiyle karar verilmişti. Ankara 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi de 16 Aralık’ta davayı karara bağladı. Mahkeme, Eminoğlu’nun gerekçesini haklı bularak partinin hakkında verdiği kararı ‘kesin’ olarak iptal etti.

"CHP’nin başına bela olacak"

Suçlamaya dayanak gösterilen yazının ilgili bölümü şöyle:

“Ekrem İmamoğlu İBB adayı olduğunda camide yarım yamalak Yasin okuyup, PR adına takiyenin dibine vurunca, bir kadim dostum ‘Bu da bizim Tayyip’ demişti. Ben de ‘Vallahi sadece Tayyip olsa iyi! Üstüne bolca İ. Melih, bir tutam da Sarıgül ekle, tamamdır’ diye yanıt vermiştim. Dostuma şunu da dedim. ‘İBB Başkanlığı’nı kazanırsa, Melih nasıl Adalet ve Kalkınma Partisi ve Ankara’nın başına bela olduysa, bu da, tıpkı Sarıgül gibi CHP’nin başına bela olacak’ demiştim. Yanılmadığımı şimdi daha net görüyorum.”

 

"Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için ihraç edilen Turgay Eminoğlu, mahkeme kararıyla CHP'y." haberi, 27 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için ihraç edilen Turgay Eminoğlu, mahkeme kararıyla CHP'y.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu'na 'Bizim Tayyip' dediği için ihraç edilen Turgay Eminoğlu, mahkeme kararıyla CHP'y.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:33 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
  2. 12:28 Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
  3. 12:23 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
  4. 12:18 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi
  5. 12:14 Evde Fransız Lezzeti: Enfes Brioche Ekmeği Tarifi
  6. 12:11 Pazı Sarması: Türk Mutfağının Gizli Lezzeti
  7. 12:07 Milano'da Gece İçki Satışına Kısıtlama: Turistik Bölgelerde Yeni Düzenleme!
  8. 12:03 3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
  9. 11:54 Fransa ve Japonya, İlişkileri Güçlendirme ve Hint Pasifik'teki Özgürlüğü Koruma Konusunda Anlaştı
  10. 11:40 CHP Genel Başkanı Özel'den Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
  11. 11:31 Oyuncu Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Toprak cinsiyet değiştirdi: Yeni adı Ayda
  12. 11:20 Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
  13. 11:18 Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
  14. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
  15. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  16. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  17. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  18. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
  19. 10:25 Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
  20. 10:22 ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 124,35
Politika Haberleri