Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi

Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet ya... Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de önce kreş, sonra da bölge istihdam ofisi açtı. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da istihdam ofisi açılışında yanıtladı. İmamoğlu'na, rakibi Binali Yıldırım'ın...

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de önce kreş, sonra da bölge istihdam ofisi açtı. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da istihdam ofisi açılışında yanıtladı. İmamoğlu'na, rakibi Binali Yıldırım'ın bir TV programında, kendisi hakkında Beylikdüzü Belediyesi'nde kamu zararı oluşturduğuyla ilgili iddiaları soruldu.

Ekrem İmamoğlu, bu soruya, ''Doğru. Benimle ilgili Sayıştay raporunda, bir zarar raporu var. Belgesini de hazırladım. Yalnız şöyle bir fark var. Bu konuda ifadelerimiz de alındı. Bir davaya dönüşmedi bildiğim kadarıyla. Burada 6,5 milyon TL'lik zarar denilen şey, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamlardan dolayı. Beylikdüzü'ndeki çalışanları düşündüğüm için Sayıştay'da sorgulanıyorum. Lüks araçlar veya usulsüz tahsisler vesaire değil. Ben unutmuştum. Binali Yıldırım hatırlattığı için teşekkür ederim. İBB'nin çalışanları nasıl bir belediye başkanı olduğunu görecekler sayın Yıldırım sayesinde'' yanıtını verdi.ü

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi'ni açtı.

Yağmur altında ve yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış, son zamanlarda olduğu gibi, bu kez de mitinge dönüştü. Miting gibi açılışta ilk konuşmayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi yaptı.

Çebi, kendilerinden önceki yönetim tarafından kullanılmayan, boş halde duran metruk haldeki belediye ek hizmet binasını bu şekilde hizmete açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Ardından mikrofonu alan İmamoğlu, ''Müthiş renkli bir ortam var'' diyerek, ''Bana dediler ki, 'Gündüz bakım evi' açacağız. Birkaç işim uzadı, geciktim. Açıkçası böyle 7'den 77'ye bir coşku beklemiyordum. İyi ki varsınız. Sevgi ve insanların içtenliğiyle ilgili bir atmosfer yaşıyoruz. Bu, beni o kadar mutlu ediyor ki. İçimdeki bütün sevgi, hem milletime hem insana olan sevgi sizlere geçmiş. Sizler de aynı şeyleri bana yaşatıyorsunuz. Bu, bir yöneticinin isteyeceği bir şey. Bir yönetici; tamam seveni de var ama nefret edeni de var. Allah nefretten korusun. Ben, herkesin sevgi ve saygısını kazanmak isterim. Hayat ve toplum böyle güzelleşebilir. Ancak böyle bir arada ortak akılla iş üretebiliriz'' şeklinde konuştu.

''BİZ GELDİK, ONLARA, 'KREŞ' DEMEYİ ÖĞRETTİK''

''Kemal Çebi başkanımın Küçükçekmece için hayal ettiği çok şey var'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

''Başaracak da. Birlikte üreteceğimiz başka işler de olacak. Onu da hep beraber birlikte başaracağız. Çünkü inşallah 24 Haziran sabahı itibariyle kol kola çalışmaya başlayacağız. Burada atığımız bu kreş adımını İstanbul'un tamamına yayacağız. Bizim temelde isteğimiz çocuklarımızın iyi eğitim alarak, hayata hazırlanması, annelerin, kadınların üretim hayatına dahil olmaları. Kadınların haneye katacağı bu kazanım, ailelerin ekonomik anlamda da rahatlamasını sağlayacak. 17 yıldır İBB ile bu şehri yöneten akıl, bu işi düşünemedi, biz geldik, onlara 'kreş' demeyi bile öğrettik. En azından hatırlattık. Çocuklarımızı geleceğe iyi yetiştireceğiz. Hiçbir zaman çocuklarımızın akıldan ve bilimden ayrılmasını sağlamayacağız. Onlar akıllı, bilimi bilen ve aynı zamanda kültürü, sanatı hayatına katmış ve tabii ki milli geleneklerine, değerlerine bağlı nesiller olmalarını sağlayacağız. Böyle olduğu zaman bu millet çok güçlü bir millet olur. Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Çünkü muazzam bir nesil var.''

YAĞMUR ALTINDA AÇILIŞ

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi de yağmur altında, İmamoğlu ve Çebi tarafından kesildi. Ardından kreşi gezen ikili, basının ve vatandaşların yoğun ilgisi altında kreşi gezdi.

İmamoğlu'nun bazı çocukları kucağına alıp sevmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Kestiği kurdelenin parçasını çocuklardan birine hediye eden İmamoğlu, kreş ve benzeri projelerine ilişkin görüşlerini gazetecilerle paylaştı.

''Bizim bütün projelerimiz fedakarlık istiyor'' diyen İmamoğlu, ''Neyi tamamlamak istediğinize dair bir şey. Kemal Çebi arkadaşımız da öncelediği bu işi hızlıca, böyle boş bir binayı çok verimli hale getirerek, oyun alanları ve dersliği olan ve burada dünya dillerini öğrenecekleri, aynı zamanda eğitime hazırlanacakları, işitme engellilerle ilgili işaret dilini bile öğrenecekleri, içeriği olan, hayata hazırlayan… Biz sadece bir yapıdan bahsetmiyoruz. İçini doldurarak, eğitim felsefesi olan bir yapıdan bahsediyoruz'' şeklinde konuştu:

''İSTANBUL ZOR DURUMDA GERÇEKTEN''

İmamoğlu, şunları söyledi:

''Amacımız bu kavramı bütün İstanbul'a yaygınlaştırmak. Bu bir seferberlik. İstanbul'la ilgili yol haritamızı hazırlarken benim en çok dikkatimi çeken şey, 0-4 yaş arası 1 milyon 200 bin çocuğun olmasıydı bu kentte. İBB'nin bu konudaki bütçesi yok hükmünde. Mesela bir bütçelemede cinsiyet eşitliği gözetilmiş mi? Kadına dair neler var? Bunlar hesaplanabiliyor artık. Biz, bu alanlarda çocuklarımızın bu eksikliğini gidermeye başlıyoruz bu anlamda. Bu güzel kızımızı annesi yanına alacak, İstanbul'u gezecek. Sağlığı için, ücretsiz binecek, hastaneye gidecek. Sosyal tesislerden, anne ve çocuğu yüzde 40 indirimli faydalanacak. Çocuğu niye önceliyoruz? Belediye bunu altından kalkmayacak da neyin altından kalkacak? Biz, bu memlekette proje kavramını değiştirdik. Yapılar, köprü… Bunlar dünyanın en kolay işi. Marifet nerede biliyor musunuz? İnsan yetiştirmekte. Biz, insan yetiştireceğiz Hepimiz, hep birlikte, her konuda seferberlik yapacağız. İstanbul, ancak seferberlik felsefesiyle düzelebilir. Rutine bırakırsak İstanbul'u, gerçekten zor durumda şehir. İstanbul'un her mahallesini gezdim. Biz, vatandaşın işini kolaylaştıran bir belediyeciliği vatandaşlara hakim kılacağız.''

''GELİRİ OLMAYAN AİLELER ÜCRETSİZ YARARLANACAK''

''Kurduğumuz ve kuracağımız kreşlerin bütçelenmesi konusunda sıkı bir çalışmamız var'' diyen İmamoğlu, ''Geliri olmayan ailelere ücretsiz olacak. Aynı ailelere, iş bulma noktasında yardımcı olacağız. Bunun benzerini Beylikdüzü'nde yapıyoruz. Bu, bizim için bir tecrübe. Bizden daha iyi yapan ilçeler de var. Bu ortak akılla bunları olgunlaştırıyoruz şu anda. Daha sonrasında iş bulup, gelir sağladığımız ailelere belli bir ücretlendirme olacak. Tabii ki biz anaokulu, kreş işi yapan firmaların işini elinden alacak değiliz. Bizim işimiz dar gelirlilerle. Çalışmak zorunda olan yalnız anneler var. Belediyenin diğer kurumlara göre en büyük avantajı, mekan belediyenin. Kira demiyor. Kamu hizmeti yapıyor. İstanbul halkının bütçesini, ihtiyacı olan İstanbullu ailelerle paylaşıyor. Aslında bu bir, sosyal adalet. Rutin giderin olmadığı yerlerde sadece çalışan gideri olacak. Tümüyle sosyal demokrat belediyeciliğin felsefesini taşıyan bir model. Tabiri caizse, kimsenin hakkını kimseye vermiyoruz. Burada hayatını kolaylaştırdığımız aileler, bir süre sonra buralarda hizmet vermeye de başlayacak. Seferberlik kapsamında bu işin içine gönüllü aileler, firmalar dahil olacak. Burada artı istihdamlar yaratacağız. 200 bini buldu İstanbul Gönüllüleri. Biz onları, seçimi kazanalım diye davet etmedik. Bu kavramla İstanbullu dayanışmasını hazırlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

''İBB'NİN 25 YILDA SIFIR KREŞ AÇMALARINA NE DİYORSUNUZ?''

Bir gazeteci İmamoğlu'na, ''Rakibiniz Binali Yıldırım, sizin Beylikdüzü'nde 11 kreş vadettiğinizi ama sadece bir kreş açabildiğinizi söyledi. Siz ne diyeceksiniz'' sorusunu yöneltti.

İmamoğlu, bu soruya, ''Olabilir, eksik kaldığımız şeyler var. Ben ona şöyle hatırlatayım. 25 yıldır İBB'yi yöneten, 17 yıldır iktidardaki İBB'nin sıfır kreş açmasına siz ne diyorsunuz? Koca İstanbul, yazık değil mi? Hepsini düzelteceğiz. Gördüğümüz eksiklerle 5+5 yılda inşallah her şeyi düzelteceğiz. Bir ülkenin başbakanı olarak Binali Bey'in de yapamadıklarını, İBB'yi onların adına yönetenlerin de yapamadıklarını hep beraber yapacağız. 10 yılda yapamadıklarını 5 yılda düzelte şansımız olmadı. İBB'nin başına geçince daha hızlı çözeceğiz'' şeklinde yanıtladı.

"Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a jet yanıt! ‘Sayıştay raporu’ sorusuna böyle cevap verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  2. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  3. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  4. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  5. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  6. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  7. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  8. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  9. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  10. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  11. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  12. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  13. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  14. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  15. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  16. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  17. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  18. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  19. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  20. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
Haberleri