Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge katılan personele ‘söz’

Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge katılan personele ‘söz’

Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge kat... Seçildiği halde hukuksuz bir kararla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının seçim çalışmalarında kullanılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu çalışanlara söz de verdi.Seçildiği halde hukuksuz bir kararla...

Seçildiği halde hukuksuz bir kararla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının seçim çalışmalarında kullanılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu çalışanlara söz de verdi.

Seçildiği halde hukuksuz bir kararla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının seçim çalışmalarında kullanılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu çalışanlara söz de verdi.

İmamoğlu konuşmasında "Bir avuç insana değil, kirli bir israf düzenine değil, 16 milyon İstanbulluya eşit ve adil hizmet… Bu, benim projelerimin, vaatlerimin temelidir, özüdür, ruhudur." dedi.

Kentsel Gelişim Çözümleri toplantısında konuşan İmamoğlu, "Bugün sizlere burada sunduğum çözümler ve projeler birbirinden bağımsız, rastgele sıralanmış konular değil. Biz bu hedefleri, bu projeleri bir gelecek öngörüsüyle ortaya koyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vizyonu olmayan bir kentin herhangi bir hikayesi olamaz.” diyen İmamoğlu, “Hedefi olmayan kentler, geride kalır, spekülasyona açık hale gelir; buralarda eşitsizlik, yoksulluk, israf ve kayırmacılık ön plana çıkar. Böyle bir gidişatın bizi ileri götüreceğini düşünmek, kendimizi kandırmak olur. İstanbul için elbette 2030 – 2050’ye dair vizyonlarımız ve ilkelerimiz var. Ve gelecek tahayüllünü toplumun tüm kesimleriyle paylaşıp, katılımcı bir şekilde geliştireceğiz.

Peki tüm bunları nasıl başaracağız? Elbette ki, tüm İstanbullularla birlikte gerçekten katılımcı bir demokrasiyi bugünden inşa ederek. Demokrasisi gelişmemiş bir kentin bugünün koşullarında sorunları doğru bir şekilde çözmesi, ekonomik ve teknolojik kalkınmayı sağlaması mümkün değildir. Demokrasisi gelişmemiş, şeffaf yönetime sahip olmayan, hesap vermeye yanaşmayan bir kente ne yatırımcı gelir ne turist gelir. Mahalleden başlayarak kentin tamamına yönelik katılım süreçlerini işleteceğiz. Muhtarlarımız ve mahalle meclislerimizle, o mahallede hangi yatırıma öncelik verilecek, hangi planlar, hangi projeler gerçekleşecek; birlikte karar vereceğiz. ‘İBB Mahalle Yönetişim Müdürlüğü’nü kurup bu alanda ciddi bir koordinasyon sağlayacağız. ‘Bölge Masaları’ kuracağız ortak sorunları olan ilçelerde, ortak çözümler geliştireceğiz. ‘

Katılımcı İstanbul Belediyesi’ (KİB) mobil ve online platform ile tüm İstanbul halkının karar süreçlerine katılımını sağlayacağız. Herkesin bu kent üzerinde söz hakkı olacak. Hem yüz yüze ilişkilerin gelişebileceği kamusal alanları oluşturacağız, hem de teknolojik iletişim olanaklarıyla halkımıza katılım imkanı sunacağız. Görüyorsunuz ya, geleceğe ilişkin ortaya koyduğumuz vizyonu gerçekleştirmek için de bugünden adımlarımızı atmak zorundayız. İstanbul maalesef çok vakit kaybetti. Ama bizim enerjimiz, birikimimiz, inancımız ve coşkumuz yerinde. Açığı hızla kapacağız. 16 milyon İstanbullu ile başaracağız. Tüm bunları hayata geçirebilecek, her geçen gün büyüyen ekibimiz, uzman kadromuz var.” ifadelerini kullandı.

'İBB’YE BAĞLI ÇALIŞANLARIN MESAİSİ SEÇİM MESAİSİ OLMUŞ DURUMDA' ONLARA SÖZ VERİYORUM

Daha önce Belediye personelinin zorla mitinglere götürülmeyeceğini söylediğini hatırlatan İmamoğlu, “Ama duyuyoruz ki, bırakın mitingi, İBB personeli seçim çalışması yapmak üzere ev ev, sokak sokak görevlendiriliyor. İBB’nin iştiraklerine bölge bölge görevler verilmiş, İSBAK Bayrampaşa’ya, BİMTAŞ Beyoğlu’na seçim kampanyası yapmak üzere görevlendirilmiş. İBB’ye bağlı pek çok kurumda çalışanların mesaisi, seçim mesaisi olmuş durumda. Devletin makam araçları, şirket araçları hepsi sahada.

İnanın, bu kadar ileri gidebileceklerini gerçekten tahmin etmemiştim. Dün, İBB çalışanlarına yaptırılan basın açıklamasına baktığınızda, bu ülkede partizanlığın geldiği noktaya bakıyorsunuz ve bu ülkede yapılanlar adına utanıyorsunuz. Merak etmesinler, biraz daha sabır göstersinler. Benim yönetime gelmemle birlikte onlara da söz veriyorum; herkes artık kendi yeteneği ve mesleği gereğince sadece işini yapacak. Görevi, sadece 16 milyona ve İstanbul’a hizmet etmek olacak.

Bir avuç insana değil, kirli bir israf düzenine değil, 16 milyon İstanbulluya eşit ve adil hizmet… Bu, benim projelerimin, vaatlerimin temelidir, özüdür, ruhudur. İstanbul’un kentsel gelişimine sağlıklı bir yön verecek, bu kenti yaşanabilir hale getirecek olan anlayış budur.

24 Haziran’dan itibaren yalnızca bir yönetim değişikliği değil, büyük bir anlayış değişikliği yaşanacak İstanbul’da. İnsana saygıyı, kente özeni temel alan bir anlayış İstanbul’da hayatın her alanında hakim olacak. Konuşmama başlarken de söylediğim gibi, bu mücadelede Ekrem İmamoğlu’nun yanında olmak demek; doğrunun, hakkın ve haklının yanında olmak demektir.

Etnik kökeni, inancı, sosyal, ekonomik ve politik konumu ne olursa olsun herkesin bu oyunu bozması gerekiyor. AK Partili, MHP’li, CHP’li, İyi Partili; HDP’li, BBP’li, SP’li, DSP’li, Vatan P’li ayrımı olmaksızın 16 Milyon İstanbullu bu oyunu bozduğu zaman kazanan CHP olmayacak…

Kazanan Ekrem İmamoğlu olmayacak… Kazanan 16 milyon İstanbullu olacak… Kazanan demokrasi olacak… Kazanan hak, hukuk, adalet olacak… Kazanan tüm Türkiye olacaktır. Demokrasimiz güçlenecek, birlik ve beraberliğimiz pekişecek. Türkiye birliğine ve kalkınmasına giden yolun kapıları açılacaktır.Kardeşliğin, kucaklaşmanın iktidarında her şey çok güzel olacak.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

"Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge katılan personele ‘söz’" haberi, 13 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge katılan personele ‘söz’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan İBB önündeki mitinge katılan personele ‘söz’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
    3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
    4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
    5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
    6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
    7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
    8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
    9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
    10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
    11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
    12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
    13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
    14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
    15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
    16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
    17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
    18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
    19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
    20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
    Haberleri