Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı

Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı

Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı eğitim programında Kanal İstanbul projesi için referandum çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı eğitim programında Kanal İstanbul projesi için referandum çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve UGETAM'ın iş birliği ile düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayan Beyaz Masa çalışanlarıyla bir araya geldi. Yenibosna'daki Enver Ören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Sertifikası Töreni”nde konuşan İmamoğlu, şehirle ilgili kararları kentte yaşayanlara sorarak vereceklerini belirtti.

KANAL İSTANBUL İÇİN REFERANDUM ÇAĞRISI

“İstanbulluyum” tarifinin çok önemli olduğunu dile getiren İmamoğlu, “O zaman o şehre zarar vermezsiniz. O şehrin zarar görmesini engellersiniz. Biz, onun için diyoruz ki; bir şehirle ilgili çok önemli bir karar alıyorsanız, halkınıza güvenin ve sorun. Toplumun önceliği ne? Bu, İstanbul için çok önemli bir karar mıdır? Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Olumlu mu, olumsuz mu? Kıtayı değiştiriyorsunuz. Anakara'yı değiştiriyorsunuz. Toprakları, suyun akışını, yolları, köprüleri, alt yapıyı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var” dedi.

'KENTTE YAŞAYANLARA SORACAĞIZ'

Şehirle ilgili kararları kentte yaşayanlara sorarak vereceklerini belirten İmamoğlu “Sorma ve demokrasinin o güçlü modellerini ortaya koyma konusunda da sizler, gelecekte bizim öncülerimiz olacaksınız. Bir nevi bize yön vereceksiniz, ışık tutacaksınız. Karar çok kolay: En çok kendine mi güveniyorsun, 16 milyon insana mı güveniyorsun? Böyle bir şehirde akıllı bir yöneticiyseniz, 16 milyon insana güvenirsiniz. Kendi aklını, herkesin aklının önünde tutan bir insanın yaşadığı hiçbir ortama faydası olmaz. Hepinizin ailesi var. Bazen annenizi, babanızı, bazen çocuklarınızı düşünerek, bu söylediğim psikolojiyi bir daha zihninizde yorumlayın lütfen; ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sizden, bu duyguların temsilcileri olmanızı istiyorum. Bu konuştuğum hiçbir şeyin, siyasi bir karşılığı yoktur. Bu, insan olmakla, bugünün insanına hitap etmekle alakalı. Bugünün çocuklarının, gençlerinin beklentilerini karşılamakla alakalıdır. Sıfır siyasetle ilgisi vardır; sıfır” ifadelerini kullandı.

"Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı" haberi, 03 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan referandum çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  2. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  3. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  4. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  5. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  6. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  7. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  8. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  9. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  10. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  11. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  12. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  13. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  14. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  15. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  16. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  17. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  18. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  19. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  20. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
Haberleri