Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yoran gerici profesörden yeni açıklama

Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yoran gerici profesörden yeni açıklama

Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasak... Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan gerici profesör Bedri Gencer, Anadolu

Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan gerici profesör Bedri Gencer, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada Twitter paylaşımının bilinçli olarak çarpıtıldığını söyledi

Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, Twitter paylaşımının bilinçli olarak çarpıtıldığını ifade ederek, "Mesajım, sık sık yaptığım gibi, dinen meşru yaşta evlendikleri halde hapse atılan babaların çocuklarının ahının tutacağı uyarısından ibaretti" dedi.

Gencer, "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, Ebola virüsü, Avustralya, Çin gayretullaha dokundu, azap geldi. Maazallah biz de zinayı, livatayı yasallaştırırsak, Allah'ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" paylaşımının ardından yaşanan tartışmaya ilişkin, AA muhabirine açıklama yaptı.

"Bu mesajı, Avustralya ve Çin felaketlerinden sonra not almış, ancak Twitter hesabımızın geçmişinde görüleceği gibi, masamda birikmiş kitapların tanıtımına öncelik verdiğimden dolayı Elazığ depreminden sonra 25 Ocak 2020'de girdim. Ardından bir arkadaşımın bunun art niyetli kesimler tarafından Elazığ depremiyle ilişkilendirilebileceği uyarısı üzerine bilahare girmek üzere sildim" diyen Gencer, görüşlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

'Elazığ depremini kastetmedim'

Mesajının art niyetli şekilde çarpıtıldığını belirten Gencer, "Halbuki biz 'çocuk evliliği' değil, 'erken evlilik', 'gayretullaha dokunduk' değil, 'gayretullaha dokunmayalım' diyorduk. Eğer mesajımızda milletçe yüreğimizin yandığı Elazığ depremini kastetseydik 'gayretullaha dokunduk' derdik, 'gayretullaha dokunmayalım' değil. Buna rağmen, maksat, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu için, bazı tanınmış gazeteci yazarlar bile mesajımızı aktarmadan ve çarpıtarak, şahsımıza yönelik bu ahlaksız karalama kampanyasını sürdürdüler" diye konuştu.

Gencer, sosyal medyanın yapısı itibarıyla yanlış anlamaların önünü alacak şekilde pek açıklama yapma imkanının bulunmadığını, bunun çarpıtmalara yol açıp art niyetlilere fırsat verdiğini kaydederek, "Mesajımız, sık sık yaptığım gibi, dinen meşru yaşta evlendikleri halde hapse atılan babaların çocuklarının ahının tutacağı uyarısından ibaretti" dedi.

Twitter'da vurguladığı konulardaki görüşlerini de açıklayan Gencer, meşru ve yasal ayırımı ile ilgili şunları dile getirdi:

"İmam/belediye nikahı örneğindeki gibi meşru/yasal çelişkisinin yasal mühendislikle toplumda derin çatlaklar yaratacak çatışmaya dönüşmesi. Mesela belediyelerin üstlendiği cenaze namazında, nikahta olduğu gibi meşru/yasal ayırımı yok, tek tören var. Peki, bunu niçin nikahta başaramıyoruz? Dahası İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı 6284 Sayılı Kanun ile evlilik yaşını düzenleyerek, yasal mühendislikle meşru/yasal çelişkisini toplumda derin çatlaklar yaratacak şekilde genişletiyoruz."

'Aile babalarını 18 yaş altı evlilik yaptı diye cezaevine atıyoruz'

Meşru olarak erken evlenmiş veya evlenecek olanların mağdur edilmemesi gerektiğini anlatan Gencer, "Sağduyulu insanların savunduğu, çocuk evliliği, erken evlilik değil, meşru olarak erken evlenmiş ya da evlenecek olanların mağdur edilmemesidir. Anadolu'da bunun sayısız örneği var. Dahası, erken evlenecekler bir tarafa, yasayı geriye dönük olarak uygulayarak niçin zamanında evlenmiş, çoluk-çocuğa karışmış masum insanları, aile babalarını 18 yaş altı evlilik yaptı diye cezaevine atıyor, babasız bırakıyoruz?" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşıma imza atmıtı. Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yormuştu.

Gencer skandal paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı"

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Twitter paylaşımı tepki çeken Gencer hakkında inceleme başlatmıştı.

"Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yoran gerici profesörden yeni açıklama" haberi, 31 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yoran gerici profesörden yeni açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elazığ depremini çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yoran gerici profesörden yeni açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  2. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  3. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  4. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  5. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  6. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  7. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  8. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  9. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  10. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  11. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  12. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  13. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  14. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  15. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  16. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  17. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  18. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  19. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  20. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
Haberleri