Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama

Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama

Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama Moda Sahnesi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada, elektrik saatlerinin çalıştırılarak kesintinin sonlandırıldığı belirtildi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi, aralık ayında 7 bin lira, yılbaşından itibaren geçerli olan zamlardan sonra ise 20 bin lira civarında gelen elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. Elektrik şirketi EnerjiSA’nın ihtar gönderdiği Moda Sahnesi’nin elektriği 10 Mart’ta kesilmişti. Ancak EnerjiSA, faturanın ödendiğini belirterek Moda Sahnesi’nin elektriğini aynı gün içinde yeniden açmıştı. Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan ise faturayı kimin ödediğini bilmediklerini söylemişti. Moda Sahnesi’nin şubat ayı faturasını da ödememesi üzerine elektriği geçen çarşamba günü yeniden kesilmişti. O günden beri de oyunlar, ışıldaklar eşliğinde oynanıyordu.

“SAATİMİZİ KENDİ KENDİMİZE ÇALIŞTIRIYORUZ"

Moda Sahnesi'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Elektriklerimizin kesilmesinin üzerinden geçen beş günlük süreçte, tiyatrodan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için ‘ışıksız’ bir biçimde oyunlarımızı oynadık, Perdesiz Oyuncular, Tiyatro Dea, Tiyatro İn, 12. Ev ve Moda Sahnesi olarak. Bu olumsuz koşullarda oyun oynayan tiyatroculara, oyun seyreden seyircilere çok teşekkür ederiz. Tiyatro sanatından ödün vererek sürdürdüğümüz bu süreci artık sonlandırıyoruz çünkü oyunlarımızın estetik açıdan niteliklerini kaybetmesine geçici olarak izin verebilirdik. Bu süre bizim için doldu. Artık kendi enerji hakkımızı, kendi kendimize sağlamaya karar verdik. Bugünden itibaren saatimizi kendi kendimize çalıştırıyoruz. Hakkımız olan ama gasp edilen elektrik enerjisini kullanmak için yeteri kadar bekledik. Bu süre zarfında ne Kültür Bakanlığı, ne yerel yönetimler, ne de Sabancı Holding problemi çözmek için bizimle temas kurdu. Soruna çözüm getirmek gerekiyordu, biz de çözüm getirdik ve çözdük.

ŞUBAT VE MART İÇİN TOPLAM 14 BİN TL ÖDERİZ

Devlet ve Şehir Tiyatroları’nın elektrik faturaları hangi kaynaktan ödeniyorsa, Moda Sahnesi’nin elektrik faturaları da o kaynaktan ödenmelidir. Alan Kadıköy’ün, CKM’nin, Haldun Taner Sahnesi’nin, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin, Cevahir Sahnesi’nin, AKM’nin elektrik faturaları nasıl ödeniyorsa aynı biçimde. Elektrik faturasını illaki Moda Sahnesi’nin ödemesi isteniyorsa aralık ayı faturası bedeli üzerinden şubat ve mart ayları için toplam 14 bin TL ödemek isteriz. Bu miktar Sabancı Holding için de uygunsa IBAN numaralarını göndermeleri halinde parayı hesaplarına yatırabiliriz.

YETKİLERİ BEKLEYECEK SABRIMIZ KALMADI

Moda Sahnesi, özel ticari bir tiyatro değil ‘özerk kamusal tiyatrodur’. Moda Sahnesi’nin şirket statüsünde olması, Türkiye’nin tiyatro tanımı konusundaki eksikliğinden kaynaklanmaktadır ve bu da bir mevzuat problemidir. Yetkililer mevzuatı çok uzun süredir değiştirmeye yanaşmıyorlar. Bunun değişik sebepleri olabilir. Ancak bundan böyle yetkileri bekleyecek sabrımız kalmadı. Yetkililer bir an önce özel tiyatroların statüsünü, ticari olandan çıkarıp kamusal olarak kabul edilecek modeli devreye sokmalıdırlar.”

"Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama" haberi, 12 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektriği kesilen Moda Sahnesi'nden açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Kültür Sanat Haberleri