Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni formül: KDV, alt limit ve gelire göre fiyatlandırma

Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni formül: KDV, alt limit ve gelire göre fiyatlandırma

Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni f... İktidar yüzde 100'lük zamdan sonra indirim hesapları yapmaya başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağ, elektrik faturasına ilişkin şikayetler sorusuna, şu yanıtı verdi:

Şunu çok net söylemek gerekir. Bunu siyaseten önemsiyoruz. Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Koronavirüs ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğalgaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu. Ama sonrasında gelen birtakım taleplerle birlikte 210 kilovatsaate çıkarıldı.

BAKANLIĞIN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, elektrik faturalarına ilişkin yeni adımların atılacağını bildirmişti. Açıklamanın ardından vatandaşlar zamların geri çekilmesini beklerken, elektrik faturalarının düşmesi için 3 yeni formül üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, en düşük tarifede aylık elektrik tüketiminin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını açıklamıştı. Buna göre faturalarda 40 liralık bir indirim gerçekleşecek. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da elektrik faturalarına ilişkin yeni adımların atılacağını söyledi.

Konut ve iş yerlerinin elektrik faturalarının düşmesi için, 3 yeni formül üzerinde çalışılıyor. Buna göre, elektrik faturalarında ilk formül alt limit seviyesinin değişmesi, ikinci formül faturalardaki yüzde 18 KDV oranının düşürülmesi ve üçüncü formül ise, esnafın gelirine göre faturalandırma yapılması.

ALT LİMİTİ DEĞİŞTİRME FORMÜLÜ

Yeni Şafak'ta yer alan haberde, ilk faturaların gelmesiyle birlikte şikayetler artmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle tarifelerde 150 olan kademe şubat başında 210 kilovatsaate çıkarılmıştı.

İlk adım bu şekilde atılırken sürdürülen diğer çalışmalar için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturalarına ilişkin yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi. Ardı ardına gelen açıklamadan sonra gözler elektrik faturalarında yapılacak düzenlemeye çevrildi. Çalışmada 210 olan kilovatsaat miktarının daha da artırılacağı belirtiliyor.

FATURAYA KDV İNDİRİMİ FORMÜLÜ

İkinci formül ise KDV düzenlemesi. Halihazırda faturalarda tüketiciden yüzde 18 KDV tahsil ediliyor. Bu ücretin yeniden düzenlenmesi ve düşürülmesi de seçenekler arasında. 200 liralık bir faturanın 36 lirası KDV’den kaynaklanıyor.

GELİRE GÖRE FATURA FORMÜLÜ

Üçüncü formül ise küçük esnaf için yapılacak düzenleme. Ticarethaneler kademeli tarifeden yararlanamıyordu. İşletmelere yıl başında yaklaşık yüzde 165 oranında bir zam yapıldı. Özellikle küçük esnafa yönelik fatura bedelini azaltacak bir formül üzerinde duruluyor. İşletmelerde konutta olduğu gibi kademeli tarifeye geçilmesi, cirosu ya da elektrik tüketim miktarına göre fatura gelmesi de yapılacak düzenlemeler arasında.

"Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni formül: KDV, alt limit ve gelire göre fiyatlandırma" haberi, 09 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni formül: KDV, alt limit ve gelire göre fiyatlandırma haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektrik faturalarında indirim için 3 yeni formül: KDV, alt limit ve gelire göre fiyatlandırma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  2. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  3. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  4. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  5. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  6. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  7. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  8. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  9. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  10. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  11. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  12. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  13. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  14. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  15. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  16. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  17. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  18. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  19. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  20. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
Ekonomi Haberleri