Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Pazarlık Yapılabilecek!

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Pazarlık Yapılabilecek!

Elektrik faturalarına yeni bir uygulama geliyor. Yüksek tüketim yapanlar, elektrik şirketleriyle pazarlık yaparak yüzde 5 ila 10 arasında tasarruf edebilir. Faturayı daha da düşürmek için ise bazı pratik ipuçları mevcut. İşte detaylar...

Elektrik faturalarında önemli bir dönüm noktası başlıyor. 2024 yılı itibarıyla yüksek elektrik tüketimi yapan aboneler, tedarik şirketleriyle pazarlık yaparak faturalarını düşürebilecek. Bu yeni sistem, abonelere yüzde 5 ila 10 oranında tasarruf etme imkânı tanıyacak. Ayrıca, faturaları daha da azaltmak için uygulanabilecek bazı püf noktaları da dikkat çekiyor.

YÜKSEK TÜKETIM YAPANLARA YENI HAKLAR

Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek uygulamayla, aylık 417 kWh ve üzeri elektrik tüketimi yapan aboneler, elektrik tedarik şirketlerini değiştirme hakkına kavuşacak. Bu tüketim miktarı, yaklaşık 1000 liralık bir elektrik faturasına denk geliyor. Artık bu kullanıcılar, daha uygun fiyat seçenekleri sunan şirketleri tercih edebilecek ve tıpkı GSM operatörlerinde olduğu gibi elektrik tedarikçisini kendileri seçebilecek.

200’ÜN ÜZERINDE TEDARIK ŞIRKETI SEÇENEK SUNUYOR

Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan, yeni sistemin avantajlarını şöyle açıklıyor: "EPDK’nın lisans verdiği 200’ün üzerinde elektrik tedarik şirketi bulunuyor. Aboneler, bu şirketlerden en uygun teklifi sunanı seçerek, daha düşük faturalar ödemeye başlayabilir. Ayrıca, yeni şirketlerle pazarlık yapma şansı da bulunuyor."

TASARRUF İMKÂNI: YÜZDE 5-10 ARASI AVANTAJ

Yeni sistemle birlikte elektrik faturalarında yüzde 5 ila 10 arasında tasarruf sağlanması mümkün olacak. Bu da özellikle yüksek tüketim yapan haneler için önemli bir avantaj sunuyor. Ancak, faturaları düşürmek yalnızca şirket değiştirmekle sınırlı değil. Evde alınacak küçük önlemlerle de ciddi tasarruf sağlanabilir.

ELEKTRIK TASARRUFU İÇIN PÜF NOKTALAR

En fazla elektrik harcayan cihazlar arasında klimalar ve elektrikli ısıtıcılar yer alıyor. Bu cihazlar, özellikle kış aylarında faturayı yüzde 40 ila 50 oranında artırabiliyor. Turan, "Bu cihazları daha verimli kullanmak ve gereksiz çalıştırmamak önemli. Ayrıca, fazla elektrik çeken saç kurutma makinesi gibi cihazların fişte takılı kalmamasına dikkat edilmeli" diyor.

Fişte takılı bırakılan cihazlar, az da olsa elektrik tüketmeye devam ediyor ve bu da yıllık faturaya ek maliyet getiriyor. Bu gibi detaylara dikkat ederek faturada ciddi oranda düşüş sağlanabilir.

YENI SISTEMLE DAHA UYGUN FATURALAR

Özetle, elektrik tedarik şirketlerini seçebilme hakkı, tüketicilere hem tasarruf hem de esneklik sağlayacak. Özellikle aylık 417 kWh ve üzeri tüketim yapan aboneler, şirket değiştirerek ve pazarlık yaparak faturalarını kontrol altına alabilecek. Küçük tasarruf ipuçlarıyla desteklenen bu sistem, elektrik maliyetlerini düşürmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.

"Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Pazarlık Yapılabilecek!" haberi, 07 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Pazarlık Yapılabilecek! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektrik Faturalarında Yeni Dönem: Pazarlık Yapılabilecek! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:09 Bolu’daki büyük yangın sonrası AFAD benzeri itfaiye teşkilâtı kuruluyor!
  2. 08:01 Mango, Puma ve Defacto Gibi Markalarla Çalışan Tekstil Devi İflastan Döndü
  3. 07:57 FETÖ’ye büyük darbe: "Kıskaç-36" operasyonuyla 71 kişi yakalandı!
  4. 07:51 Grand Kartal Otel’deki yangın sonrası RoyalCert’ten açıklama geldi: "Bağlantımız yok!
  5. 07:22 Yangının sorumlusu kim? Tanju Özcan’dan Bakan Ersoy’a cevap niteliğinde yeni kanıt!
  6. 07:14 CHP Lideri Özel’in Dokunulmazlık Dosyası Meclis Başkanlığı'na Sunuldu
  7. 07:09 Süper Lig kulüplerine PFDK'dan ceza Yağdı: Fenerbahçe en yüksek cezayı aldı!
  8. 07:01 Erdoğan'dan Aile Hukukunda Kapsamlı Reformlar
  9. 06:49 Narin Güran cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı: İşbirliği içinde işlenen bir vahşet!
  10. 06:44 Trump’tan Şok Karar: Suikast Belgelerinin Gizliliğini Kaldırıyor
  11. 06:37 Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Adım: Dolar ve Euro Garantili Okul İhaleleri
  12. 06:34 Ali Erbaş'ın 25 Kişilik Suudi Arabistan Gezisi Tepki Çekti!
  13. 06:11 Kartalkaya Yangınıyla İlgili İtfaiye Raporu açıklandı
  14. 06:05 Pençe-Kaplan’da Acı Haber: 1 Askerimiz Şehit Oldu
  15. 06:02 Trump’ın Vatandaşlık Kararnamesine Yargıdan Ret: Anayasaya Aykırı!
  16. 22:34 Norovirüs Alarmı: İngiltere’de Vaka Sayıları Yüzde 80 Arttı!
  17. 22:30 Galatasaray İlk Transferini Gerçekleştirdi! İmza İçin Florya'ya Gitti
  18. 22:25 Adalet Bakanı Tunç: Kartalkaya Yangınında Gözaltı Sayısı 12 Oldu
  19. 21:56 Tanju Özcan'dan flaş ifadeler: Savcı ve bilirkişilere baskı yapıyorlar!
  20. 21:55 Türkiye'deki kafatasının, Kleopatra'nın kardeşine ait olmadığı anlaşıldı!