Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya devi elektrikli modellerini kaldırıyor!

Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya devi elektrikli modellerini kaldırıyor!

Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya... Otomotiv endüstrisinde son zamanlarda pek çok yenilik yaşanırken, sektörü sarsacak bir haber duyuldu. Büyük bir küresel otomotiv şirketinin elektrikli modellerini kademeli olarak geri çektiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

 

Otomotiv sektörü, her geçen gün yeni gelişmelerle gündemi şekillendiriyor. Özellikle son yıllarda, ekonomik açıdan ve çevreye duyarlı olması nedeniyle, elektrikli araçlara olan ilgi artıyor. Bu trend, birçok dünya markasının elektrikli araçlarını tanıtmasına yol açıyor. Bu kapsamda, sektördeki büyük markalardan yeni haberler gelmeye devam ediyor.

yeni-proje-90.jpg

Jaguar Land Rover (JLR), elektrikli araç (EV) pazarındaki talebin azalmasıyla birlikte batarya-elektrikli araçların geliştirme sürelerini uzatıyor ve plug-in hibrit araçlara (PHEV) odaklanıyor. Şirket, artan müşteri talebine yanıt olarak daha fazla plug-in hibrit araç sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

JLR, 2021'de altı tam elektrikli Land Rover modeli piyasaya sürmeyi planlıyordu ancak bu sayıyı dörde düşürdüğünü duyurdu. Ayrıca, şirket 2026 yılına kadar iki tam elektrikli Jaguar modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor.

JLR CEO'su Adrian Mardell, "Üç yıl önce söylediğimizden biraz daha yavaş ilerliyoruz," dedi ve "En iyi araçları sunmak için piyasaya sürmeden önce zaman ayırıyoruz" şeklinde konuştu.

yeni-proje-91.jpg

JLR, bu yıl piyasaya sürülecek olan Land Rover'ın ilk tam elektrikli modeli olacak Range Rover Electric SUV için bekleme listesi oluşturdu. Ayrıca, elektrikli bir Range Rover Sport modelinin de piyasaya sürüleceği açıklandı. Her iki elektrikli araç da, içten yanmalı motor versiyonlarıyla aynı MLA büyük SUV platformunu kullanacak.

Gelecek iki tam elektrikli Land Rover modeli, mevcut içten yanmalı motor platformunun yerini alacak ve JLR'nin yaklaşan EMA elektrik platformunda daha küçük modeller olacak. Ancak JLR, hangi modellerin bu platforma geçeceğini henüz açıklamadı. Ancak, Range Rover Evoque ve Range Rover Velar'ın elektrikli versiyonlarının adaylar arasında olduğu belirtiliyor. Bir tam elektrikli Defender modelinin bu araçlardan sonra gelebileceği de gündemde. JLR, Defender EV'nin üretimini Slovakya'daki fabrikasında gerçekleştireceğini ancak belirli bir zaman çizelgesi vermediğini ifade etti.

yeni-proje-92.jpg

TAM ELEKTRİKLİ YENİ MODEL

Şirket, Jaguar markasını 2025'te 100.000 poundun (126.000 dolar) üzerinde maliyeti olan yeni dört kapılı GT batarya-elektrikli modeli ile yeniden piyasaya sürmeyi planlıyor. Bir diğer tam elektrikli Jaguar modeli de planlanıyor.

Mardell, daha yaygın EMA araçlarının iki elektrikli Range Rover'dan 12 ay sonra, Jaguar modellerinin ise ondan sonra geleceğini belirtti.

JLR, Range Rover Electric'in lansmanını, EV'nin mükemmel olmasını sağlamak için gerekirse ertelemeye hazır. Mardell, "Eğer bu noktaya ulaşmak birkaç ay daha alırsa, ekip buna izin verilecek," dedi.

JLR, 16.000 kişinin Range Rover Electric için bekleme listesine katıldığını söyledi. Şirket, EV'nin fiyatını açıklamadı, ancak JLR Mali İşler Müdürü Richard Molyneux, EV'nin fiyatının şirketin çok iyileştirilmiş kar marjlarını koruyacak kadar yüksek olacağını söyledi.

Otomobil üreticileri, özellikle pazarın üst segmentinde EV talebinin soğuduğunu gördü. "Diğer OEM’lerden gördüğünüz gibi, BEV yarışı biraz kekelemeye başladı," dedi Mardell.

JLR, plug-in hibritlere olan talebin "sürpriz" olduğunu ve şirketin bu araçları piyasaya sunmak için "çalıştığını" belirtti. JLR’nin plug-in hibrit satışları, tedarik zinciri sorunları nedeniyle son aylarda kısıtlanmıştı.

JLR daha önce, 2030 yılına kadar tüm satışların %60'ının BEV olacağını, 2036'ya kadar bu oranın %100'e çıkacağını söylemişti.

yeni-proje-93.jpg

Diğer otomobil üreticileri de, içten yanmalı motorlardan uzaklaştırırken geniş bir kitleyi dönüştürmeye çalışırken BEV'lere olan başlangıçtaki kuvvetli talebin küresel olarak zayıfladığını görüyor.

Ford da hibritlere daha fazla odaklanacağını söyledi. "Hibritler, endüstrimizin geçişinde giderek daha önemli bir rol oynayacak ve uzun süre burada olacak," dedi ve hibritlerin marjlarının içten yanmalı motorlu araçlara daha yakın ve "EV marjlarından çok daha yüksek" olduğunu ekledi.

Plug-in hibritler, çok düşük kaydedilen emisyonları sebebiyle Ford, Volvo, JLR, Volkswagen Grubu, BMW ve Hyundai-Kia gibi otomobil üreticileri için anahtar bir teknoloji olmaya devam ediyor.

Çevre grupları, plug-in hibritlerin gerçek dünya emisyonlarının, laboratuvarlarda elde edilenlerden çok daha yüksek olduğundan şikayetçi.

 

"Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya devi elektrikli modellerini kaldırıyor!" haberi, 10 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya devi elektrikli modellerini kaldırıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektrikli araç piyasasında büyük şok! Dünya devi elektrikli modellerini kaldırıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  2. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  3. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  4. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  5. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  6. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  7. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  8. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  9. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  10. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  11. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  12. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  13. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  14. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  15. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  16. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  17. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  18. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  19. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  20. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
Ekonomi Haberleri