Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Zamlı maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak

Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Zamlı maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak

Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Z... Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere verdiği müjdeyle en düşük maaşın 7500 TL'ye çıkarılacağını deklare etti. Yapılan izahat emeklileri sevince boğarken, mevzuyla ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Akbaşoğlu ise düzenlemenin önümüzdeki hafta yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. Kararın önümüzdeki günlerde yasalaşmasıyla zamlı emekli maaşlarının nisan ayında hesaplara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün iştirak ettiği tv programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafınca memnuniyetle karşılandı.

GÖZLER YASAL DÜZENLEMEYE ÇEVRİLDİ

Bu müjdenin peşinden gözler, söz mevzusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bugün iştirak ettiği canlı yayında "Biz AK Parti olarak mevzuyla ilgili ön çabalama yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını umut ediyoruz" diye konuştu.

NİSAN AYINDA HESAPLARA YATIRILMASI BEKLENİYOR

AK Partili Akbaşoğlu'nun da sözleri sonrası en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki düzenlemenin ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması umut ediliyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE ARTACAK

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yapmış olduğu emekleri işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yapmış olduğu alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu mevzuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi. Bununla beraber, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin 500 liranın üstünde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

EMEKLİLER ARTIŞTAN MEMNUN

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yapmış olduğu açıklamada, talepleri içinde en düşük emekli aylığı miktarının artırılmasının ilk sıralarda geldiğini belirterek, uzun süredir dile getirdikleri bu talebin karşılık bulmasının, kendilerini memnun ettiğini söylemiş oldu. Emeklilere verilen 1100 liralık bayram ikramiyelerinin de artırılmasını isteyen Ergün, bu yöndeki taleplerinin de en kısa sürede hayata geçeceğine inandıklarını ifade etti.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin, aylığı bu rakamın üstünde olanlarda da beklenti yarattığını dile getiren Ergün, "Az prim ödeyenle oldukça prim ödeyen arasındaki aylık makasının kapanmaması için 7 bin 500 liranın üstünde aylık alanların da aylıklarında artış yapılmalı. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sisteminin güvenirliliği, saygınlığı, ölçü ve standart birliği için gereklidir" dedi.

"Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Zamlı maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak" haberi, 23 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Zamlı maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emekli aylığının en düşüğü 7500 TL oluyor! Zamlı maaşlar nisan ayında hesaplara yatırılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:05 Antalya'da Dev Bir Holding İflas Etti!
  2. 00:04 "Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"
  3. 00:01 Bitcoin'de dikkate değer bir yükseliş görüldü
  4. 00:00 Kriz Derinleşiyor: 30 Yıllık Firma Konkordato İlan Etti! İflaslar Artıyor!
  5. 23:59 Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
  6. 23:56 Yüzde 25 kira artışı sınırı ne zaman bitiyor?
  7. 23:54 Patates salatasının yavan olmasını önleyen yöntem!
  8. 23:53 Poğaçaya lezzet katan taktik!
  9. 23:51 Araç alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi bu!
  10. 23:49 Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
  11. 23:47 İşte en sadık 3 burç!
  12. 23:46 22 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  13. 23:43 Fed raporu sonucu: En yüksek endişe kaynağı enflasyon!
  14. 23:41 Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı geldi
  15. 23:39 THY çalışan arıyor: İstenen şartlar açıklandı
  16. 23:38 Meğer patates kızartmasına alternatifmiş!
  17. 23:35 Ortaçağ'da çatal neden günah sayıldı?
  18. 23:05 Finale Yaklaşan İnci Taneleri Dizisinde Sürpriz Gelişmeler Sızdırıldı! Seyirciler Ters Köşe Olacak!
  19. 22:59 Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha gözaltına alındı
  20. 22:57 Erdoğan'dan Müjde: Bir Ülkeye Vize Muafiyeti Getirildi!
Ekonomi Haberleri