Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam

Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam

Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur e... Sondakika Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak rekor zamlar açıklandı. Emekli Maaşı zammı: SSK ve Bağ-Kur Emeklileri için rekor zamlar açıklandı. İşte ayrıntılar.

Türkiye'de yaşayan 17 milyon emekli, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerini büyük bir dikkatle takip ediyor. Bu veriler doğrultusunda emekli maaşlarına zam yapılacak. Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon rakamlarının açıklanması ile kesin bir tablo oluşacak. Şu ana kadar elimizdeki 3 aylık veriye göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanacak olan enflasyon farkı %25.11 olarak kesinleşti. Ancak henüz açıklanmamış olan 3 aylık veri bulunuyor. Bu verilere göre emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Yılbaşı yaklaşırken milyonlarca emekli, enflasyon oranlarını ve maaş zammı oranlarını yakından takip ediyor. Emekli maaşı zammı, 6 aylık enflasyon verilerine göre belirleniyor. Bu verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri doğrudan zam alacakken, memur emeklilerine toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkı da verilecek. Türkiye İstatistik Kurumu şu ana kadar 3 aylık enflasyon verilerini açıkladı. Peki, 2024 SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli Maaşı Zammında Enflasyon Farkı Kesinleşti

Emekli maaşı zammı için geri sayım devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları büyük bir önem taşıyor. Şu ana kadar elimizdeki 3 aylık enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine eklenecek olan enflasyon farkı %25.11 olarak kesinleşti.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon rakamları henüz açıklanmadı, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda net açıklamaları bulunuyor. Yılbaşında emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının en az %50'ye yakın olacağı tahmin ediliyor. Zaten Orta Vadeli Program'da yılın enflasyon tahmini %65 olarak belirlendi. Bu durumda emeklinin en az enflasyon farkı oranının %37 olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca refah payı eklemesiyle birlikte emekli maaşı zammının %45-50 aralığında olması bekleniyor.

Emekli Maaşı Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi müjdesini verirken aynı zamanda milyonlarca emeklinin maaşlarının yılbaşında yeniden düzenleneceğini açıkladı. Bu nedenle Ekim ya da Kasım ayında ara zam yapılması beklenmiyor. Ancak yılbaşında emekli maaşlarına en az %50 oranında bir artış yapılması tahmin ediliyor. Emekli maaşı zammı, 03 Ocak 2024 tarihinde 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte resmi olarak açıklanacak. Aynı gün Cumhurbaşkanı ve AKParti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın refah payını ilan etmesi bekleniyor.

"Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam" haberi, 19 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emekli maaşları belli oldu: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için rekor zam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:01 Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
  2. 10:41 Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti: İsmini duyan bir daha duydu
  3. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  4. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  5. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  6. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  7. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  8. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  9. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  10. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  11. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
  12. 09:14 Bakanlıktan onay bekliyor: Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
  13. 09:12 Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
  14. 08:55 Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
  15. 08:50 Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
  16. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  17. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  18. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  19. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  20. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
Gündem Haberleri