Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız, ben muhatap bulamadım

Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız, ben muhatap bulamadım

Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız,... Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli askerler ''Hayır’lı Konvoy’ adını verdikleri proje ile referandumda neden ''Hayır’ demek gerektiğini anlatacaklar. Konvoyda yer alan isimlerden Emekli Tümgenaral Ahmet Yavuz, ''Hayır’lı...

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli askerler ''Hayır’lı Konvoy’ adını verdikleri proje ile referandumda neden ''Hayır’ demek gerektiğini anlatacaklar. Konvoyda yer alan isimlerden Emekli Tümgenaral Ahmet Yavuz, ''Hayır’lı Konvoy’ projesini Zafer Arapkirli ile Seyr-ü Sabah’a anlattı.

Konvoyun bugün Ankara'da toplanacağını, yarın sabah Anıtkabir'de törenden sonra yola çıkacağını söyleyen Ahmet Yavuz, "Amacımız, bizler aldığımız eğitimler gereği milletin emrinde kendisini hisseden insanlarız ve kendimizi onlara borçlu hissederiz. Dolayısıyla bu anayasa referandumunda gerçekleri milletimize anlatmaya biz görev addettik. O nedenle yola çıkacağız" dedi.

KARARGÂH KİMDEN RAHATSIZ?
Emekli Tümgenaral Ahmet Yavuz, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla çıkan 'Karargâh rahatsız' başlığıyla yayımlanan haberle ilgili, "Karargâh kimden rahatsız? Okuduğum zaman ben tam bir muhatap bulamadım. İktidardan mı rahatsız muhalefetten mi rahatsız onu anlayamadım. Bir tek en son Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri bayan öğrenci ve subayların kıyafetiyle ilgili, başörtüsü ya da türbanı serbest bırakan kararı vardı orada. Onun dışında tüm rahatsızlıkların hepsi muhalefetmiş gibi geldi bana" dedi.

"Ben prensip olarak şunu benimserim: Asker, siyasetin emrindedir. Bu temel kuraldır. Bunu değiştirme gücü yok" diyen Yavuz, "Ancak asker siyasetin emrinde olmakla birlikte, fikrini söyleyen, kendi görev alanıyla ilgili olarak emrivakilerle değil, karşılıklı diyaloglarla yapılması gerekeni ortaya çıkartan, o emri de kesintisiz mutlak suretle yerine getirenlerdir. Bu yapı içerisinde silahlı kuvvetler yönetilirse sivil-asker ilişkileri rayına oturur" diye konuştu.

Bu yapının dışına çıkıldığında rahatsızlıkların oluşacağını söyleyen Ahmet Yavuz, "Ama şunu iyi bilmemiz gerekir, eğer asker rahatsızsa vatandaşa rahatsızlığını kendisi açıklar ve istifa eder ayrılır. Böyle bir tutum görmüyoruz. Kimin açıkladığı, hangi yollardan açıkladığı belli değil ve bir rahatsızlık var. Bu doğru bir yol değil. Basına birisi bir şey konuşuyor ya da bir haber sızdırılıyor. Haberci kendi yorumunu katıyor mu katmıyor mu o da bilinmiyor. Buradan artık uzak durmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'BUNDAN MEDET UMMA SEZİYORUM'
Haber yapılış biçimleri, fikir beyan etme biçimleri artık bunları sivil kesiminde, asker kesiminde aşması gerektiğini söyleyen Ahmet Yavuz, yeniden asker-siyaset ilişkisini sağlıklı bir zemine oturtmak belirtti: "Burada ben, askerin rahatsızlığından ziyade mevcut referandum ortamında yeniden bir mağdur psikolojisiyle halkın karşısına çıkma, yeniden darbe yapacaklar varmış gibi hava pompalayarak bundan bir medet umma, yararlanma düşüncesini seziyorum ki bu son derece yanlış bir şey."

"Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız, ben muhatap bulamadım" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız, ben muhatap bulamadım haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emekli Tümgenaral: Karargâh kimden rahatsız, ben muhatap bulamadım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  2. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  3. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  4. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  5. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  6. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  7. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  8. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  9. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  10. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  11. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  12. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  13. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  14. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  15. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  16. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  17. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  18. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  19. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  20. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
Gündem Haberleri