Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz' dedi

Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz' dedi

Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz'... Emine Erdoğan, Ataşehir'deki Sheraton Otel'de, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ''Ensar Gönüllüleri Buluşması'nda konuştu.'ARTIK YENİ BİR KAVŞAKTAYIZ'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugünlere gelinmesinde sivil...

Emine Erdoğan, Ataşehir'deki Sheraton Otel'de, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ''Ensar Gönüllüleri Buluşması'nda konuştu.

'ARTIK YENİ BİR KAVŞAKTAYIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugünlere gelinmesinde sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasının büyük katkısı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim, bugün bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Bin bir rengin iç içe geçtiği bir ebru gibi, bu topraklar üzerinde birlikte, kardeşçe yaşama ufkumuz, ne yazık ki terörün gölgesinde kalmakta. Şehitler veriyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yavrularına, eşlerine sabırlar niyaz ediyorum. Allah memleketimizi huzur ve selamet günlerine yeniden kavuştursun. İnanıyorum ki, kavli dualarımızı fiili dualarla da desteklersek, huzura ve sükuna daha çabuk ereceğiz. Bulunduğumuz coğrafyanın hakkını vermek, tarihimizden aldığımız güçle bu milli mücadeleyi sabırla sürdürmek durumundayız. Bu süreç zarfında, Ensar Vakfı gibi, milletimizin manevi dinamiklerini hep diri tutan, gençlerimizi değerler eğitimi konusunda güçlendiren gayretlerin artmasına ihtiyacımız var."

''KÜRT, ERMENİ, LAZ, ÇERKES MESELESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

Emine Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Hazreti Ali'nin dediği gibi, 'onları kendi zamanımıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirmek' durumundayız. Bunu yaparken de zamanın icapları ile geleneksel değerleri çok iyi sentezlemeli, gençlerimizi sağlam bir irade ve dava şuuru ile donatmalıyız. Artık eskisi gibi iradesi elinden alınmış bir ülkede yaşamıyoruz. Özgün ve özgür bir dünya tasavvuru olan bu ülkenin, dirayetli, imanlı ve aydın gençlere ihtiyacı var. Ensar Gönüllüleri'nin, vakıf bünyesindeki Değerler Eğitim Merkezi'nin teorik birikimini çok iyi değerlendireceğine inanıyorum. Umuyorum ki, bu birikim somut projelere dönüşerek, bu sahada hissedilir bir fark meydana getirir. Bu ülkenin statükolarına karşı bir savaşa girdik ve millet olarak kazandık. Şimdi bu etkin mücadeleyi, küresel güçlerin topraklarımız üzerindeki niyetlerine karşı sürdürmek durumundayız. Ben bu ülkede Kürt, Ermeni, Laz, Çerkes meselesi olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkede bizi parçalamak isteyen bazı şer odakları sorunu vardır. Bunu da düştüğümüz yerden kalkarak, halklar olarak yeniden birbirimize tutunarak çözeceğiz."

"Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz' dedi" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz' dedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emine Erdoğan 90 yıllık Cumhuriyet'e 'enkaz' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  2. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  3. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
  4. 22:12 Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
  5. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
  6. 21:42 İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
  7. 21:39 Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
  8. 21:27 Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi
  9. 21:24 TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
  10. 21:22 CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
  11. 21:18 Hamas: "Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
  12. 21:17 Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
  13. 21:13 Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
  14. 21:12 Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
  15. 21:11 Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
  16. 21:11 Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi
  17. 21:09 Ev yapımı kaşarlı poğaça tarifi
  18. 21:09 Erdoğan: "Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
  19. 21:08 Biden'ın Göç Politikası Açıklaması: Japonya ve Hindistan'a Yönelik Eleştiri
  20. 21:05 Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Gündem Haberleri