Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş gelişme! Mahkeme tahliye kararını kaldırdı

Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş gelişme! Mahkeme tahliye kararını kaldırdı

Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş ... Teknelerin 1 Kasım 2019 itibariyle kaldırılmasına karar veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yönde bir ihtarname göndermişti.

Fatih ilçesindeki semtte meydanda balık-ekmek satılan üç teknenin sözleşmeleri yenilenmemişti. Teknelerin 1 Kasım 2019 itibariyle kaldırılmasına karar veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yönde bir ihtarname göndermişti. Üç teknenin sahibi ise ihtarnameyi mahkemeye taşıyıp durdurma kararı istemişti.

Hürriyet’in haberine göre davanın görüldüğü İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi dün ikincisi yapılan duruşmada kararını verdi. Davacı tekne sahipleri adına yapılan savunmada, bir yıllık kira bedelini ödemeye hazır oldukları kaydedilerek, tahliyenin durdurulması istendi. İBB avukatı ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme tekne sahiplerinin davasını kabul ederek, İBB ile aralarındaki ‘kiracılık’ ilişkisinin sürdüğüne hükmetti. İBB tarafı, bu karara iki hafta içinde istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edebilecek.

Taraflar arasındaki kira sözleşmesi Temmuz 2007’de imzalanmıştı. Bu tekneler ağırlıklı olarak Norveç’ten donmuş olarak ithal edilen uskumru balığını satıyor.

KADINA OMUZ ATIP YAKINLARINI DARP ETMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda Eminönü Balıkçısı’nda çalışan garson, kadın müşteriye omuz attı. Daha sonra 20 kişiyle birlikte kadının yakınlarına saldırdı. Mağdurlardan birinin başı yarıldı. Skandala tepki yağarken, Tarihi Eminönü Balıkçısı'nın sahibi Arif İlke'den ise itiraf gibi bir savunma geldi: Hepsi doğru, bizi de dövüyorlar!

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul'daki 'Eminönü Balıkçısı'nda skandal patlak verdi. Olay, 4 Ağustos 2019'da meydana geldi. İddialara göre, 2'si kadın 5 kişilik aile, balıkçıya gitti.

'İŞİNE SON VERİLDİ'

Garson, masadaki kadınlardan birine çarparak sürekli rahatsız etti. Kadının yakınları, "Dikkat etsene" diyerek garsonu ikaz etti. Sinirlenen garson ise ağza alınmayacak küfürler sarf etti. Aile tepki gösterdi. Garson ve diğer çalışanlardan oluşan 20 kişi, kadının yakınlarını darp etti. Saldırganlardan biri, kesici aletle mağdurlardan birinin kafasına darbe indirdi. Saldırganlar daha sonra olay yerini terk etti. Kanlar içinde kalan yaralı ve ailesi, durumu polise bildirdi. Darp raporu alan mağdurlar, saldırganlardan şikayetçi olduklarını söyledi. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Savcılık talimatı üzerine 9 kişi yeniden gözaltına alındı.

TEKNENİN SAHİBİNDEN SKANDAL İTİRAF: BİZ DE ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ

Güvenlik kameralarının arızalı olduğu iddia edildi. Skandal tepki çekti. Vatandaşlar suçluların tutuklanmasını istedi. Olayı doğrulayan Tarihi Eminönü Balıkçısı'nın sahibi Arif İlke ise, "Garsonun işine son verildi. Bizler de şiddete maruz kalıyoruz" dedi.

"Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş gelişme! Mahkeme tahliye kararını kaldırdı" haberi, 05 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş gelişme! Mahkeme tahliye kararını kaldırdı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinde flaş gelişme! Mahkeme tahliye kararını kaldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  2. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  3. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  4. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  5. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  6. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  7. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  8. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  9. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  10. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  11. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  12. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  13. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  14. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  15. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  16. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  17. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  18. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  19. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  20. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
Haberleri