Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama geldi

Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama geldi

Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla i... Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli bir polisin intihar ettiğinin ortaya çıkmasından bir gün sonra Emniyet'ten açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde görevli polis memuru M.A.B.’nin yaşamına son verdiği bilgisinin kamuoyuna yansımasından saatler sonra Emniyet’ten ilk bilgi verildi. Emniyetin verdiği bilgide polis M.A.B.’nin mobbing gördüğüne ilişkin iddialarına değinilmezken, “maddi sıkıntılarının bulunduğu ve psikolojisinin iyi olmadığı” savunuldu. Yeniçağ’da yer alan habere göre Emniyet, M.A.B.’in intiharı üzerine çalışma başlattı. Olaya dair Emniyet’ten verilen bilgide şu ifadeler kullanıldı: "Yapılan çalışmada; M.A.B.'nin olay yeri adreste yaklaşık olarak 4 aydır yalnız ikamet ettiği, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda Polis Memuru olarak görev yaptığı, M.A.B.'nin annesinin MS hastası olduğu, maddi sıkıntılarının bulunduğu ve psikolojisinin iyi olmadığı, bugün sabah göreve gelmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine, gece görevinden çıkan ve aynı mahalleden ikamet eden bilgi sahibi iş arkadaşı E. Y., F.K. ve Y.K.’nin ikamete geldikleri, kapıyı çalmasına rağmen açan olması üzerine çilingir marifetiyle içeri girdiklerinde, M.A.B.'nin salonda bulanan kanepeye diz üstü dayanmış vaziyette EKS olarak görmeleri üzerine 112 ye bilgi verdikleri, gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde EKS olduğunun anlaşıldığı, kanepe üstünde M.A.B.'nin yüzünün altında tabancanın olduğu görülmüş, ikamet içerisinde yapılan incelemede, kareli kağıt üzerine mavi tükenmez kalemle yazılmış, (...) bir sahifelik intihar notu bulunmuştur." Bu açıklama, söz konusu intihar olayının üzerinden 1 gün geçmesi ardından yapıldı. Dün BirGün’ün Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’na ilettiği açıklama taleplerine yanıt verilmemişti. Olaya dair Yeniçağ’a iletilen bu bilgi notunun haricinde hala hiçbir resmi açıklama bulunmuyor.

Ne olmuştu?

Önceki gün sabah saatlerinde iş arkadaşları, M.A.B.’nin sabah göreve gelmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine kaldığı eve gitti. Polisler, kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla eve girince polis memurunun cansız bedeniyle karşılaştı. Evinde yaklaşık 4 aydır yalnız oturan koruma polisinin yanında silahla bulunduğu aktarılırken, M.A.B.’nin bir de mektup bıraktığı anlaşıldı. İntihar eden polis memuru M.A.B.'nin ardından bıraktığı mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Personelini aşağılamak, tehdit etmek, meslekten etmek, küçük düşürmek, yalancı konumuna koymak en iyi yaptığınız iş olsa gerek. Her insanın bir gururu vardır ve ben o lafları kaldıramadım. Evet C.B. ve A.Ö. bina tesis ve kapılar size ait. Keşke yukarıda yazdıklarım yerine biraz da personele iyi davranıp hal hatır sormayı onları anlamayı deneseydiniz. Cenazeme M. Y. komiserim hariç hiçbir rütbenin gelmesini istemiyorum." Olayın ortaya çıkması ardından CHP Milletvekili Murat Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıdı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

"Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama geldi" haberi, 17 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama geldi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emniyet Erdoğan’ın korumasının intiharıyla ilgili ilk açıklama geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Politika Haberleri