Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor: "Bazı isimler suç örgütü gibi çalışıyordu"

Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor:

Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor: "Bazı ... Emniyet kaynakları, Süleyman Soylu döneminde 'suça bulaşan' emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılması yönünde 'güçlü bir irade' olduğunu belirtiyor.

28 Mayıs seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkaldı. Kabinede en dikkat çekici atamalardan biri İçişleri Bakanlığı'na yapıldı.

Kabinede, adı devamlı krizlerle anılan Süleyman Soylu yerine İçişleri Bakanlığına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

Yerlikaya, görevi devralırken yaptığı konuşmada, "Temel referansımız hukukun üstünlüğü ve insan haklarıdır. Bundan asla taviz vermeyeceğiz" dedi. Selefi Süleyman Soylu'nun 7 senelik İçişleri Bakanlığı dönemindeki 'şahin' tutumu nedeniyle, Yerlikaya sözleri kimi çevreler tarafından 'ılımlı' bir mesaj olarak nitelendirildi.

İADELER HIZLA GÖREVE BAŞLATILDI: DİKKAT ÇEKEN İSİMLER GÖREV BAŞINA

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre; Yerlikaya, ilk olarak çeşitli gerekçelerle ihraç edilmiş ama mahkeme kararıyla geri dönen yüzlerce İçişleri Bakanlığı çalışanının işbaşı yaptırılmasının önünü açtı. Kanunda, "Mahkeme kararı 30 gün içinde uygulanır" denilmesine rağmen 13-14 aya kadar işbaşı yapmayı bekleyen İçişleri Bakanlığı çalışanlarının büyük kısmını Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanı oluşturuyordu.

İade edilen adlar arasında Sarallar raporunu yazdığı için Soylu'nun hedefi haline emniyet müdürü de bulunuyor.

ESKİ KADROYA TASFİYE

Mülkiye kökenli olan Yerlikaya'nın döneminde en dikkat çekici adım ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan atamalarda atıldı. Soylu'nun son atadığı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ı İçişleri Bakanı Yardımcısı yapılınca, yerine 27 Haziran'da Erol Ayyıldız getirildi.

Ayyıldız'ın göreve başlamasından sonra ise il emniyet müdürleri ve emniyet teşkilatının tepe kadrosunda köklü bir revizyona gidileceği beklentisi arttı. Bu beklenti 35 gün sonra karşılık buldu ve 2 Ağustos'ta 24 ilin emniyet müdür görevden alınarak merkeze çekildi. Kızak görev olarak bilinen merkeze çekilenler arasında, Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da yer aldı. Ayrıca, İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu da bu eleştiri görevinden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

14 BİRİNCİ SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI

Yerlikaya döneminde emniyet teşkilatındaki son eleştiri gelişme ise bu hafta yaşandı. Soylu döneminde ihraç edilen, idari soruşturma geçiren veya zorla emekli edilen 14 birinci sınıf emniyet müdürü hakkında yargının verdiği göreve iade kararı uygulandı. İade edilen 14 isim, Strateji, Özel Güvenlik Denetleme ve Teftiş Kurulu başkanlıklarında göreve başladı.

'SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ ÇALIŞIYORDU'

Gazete Duvar'a konuşan emniyet kaynakları, bu iade kararlarının peşinden yeni atılacak adımın ise, Soylu döneminde suça bulaşan üst düzey emniyet çalışanı hakkında soruşturma başlatılması olduğunu belirtiyor. "Bazı adlar, Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanı gibi değil, suç örgütü gibi çalışıyordu" diyen kaynaklar, Soylu döneminde yaşandığı iddia edilen hukuksuzluklar ile 'gerçek ve ciddi bir hesaplaşma' olacağını savunuyor.

"Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor: "Bazı isimler suç örgütü gibi çalışıyordu"" haberi, 25 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor: "Bazı isimler suç örgütü gibi çalışıyordu" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor: "Bazı isimler suç örgütü gibi çalışıyordu" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Gündem Haberleri