"En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yıl dönümü töreni

"En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Ok... "En büyük Harbiyeli" olarak vasıflandırılan Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na (KHO) girişinin 124'üncü yıl dönümü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin iştirak ettiği törenle kutlandı.

"En büyük Harbiyeli" olarak vasıflandırılan Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na (KHO) girişinin 124'üncü yıl dönümü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin iştirak ettiği törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün KHO'ya girişinin 124'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene, Akar'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu da katıldı.

Törenin yapıldığı Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) KHO Kültür Sitesi'ne gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafınca karşılanan Akar, KHO öğrencilerinden oluşan Harbiyeli Tören Mangası'nı selamladı.

Daha sonrasında onur defterini imzalayan Akar, törenin yapıldığı salona girişinde öğrencileri "Merhaba Harbiyeliler" diyerek selamladı.

KHO Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen törende, 6 Şubat'taki depremlerde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, millete başsağlığı diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün mezun olduğu okulda vazife yapmanın kendileri için coşku ve motivasyon deposu bulunduğunu dile getiren Yaralı, devlet ve milletine gönülden bağlı Harbiyeliler yetiştirmek için hedef odaklı, gerçekçi ve araştırmacı eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam ettiklerini altını çizdi.

Tümgeneral Yaralı, KHO'da Harbiyelilere 7 bölümde lisans ve 6 yabancı dil eğitimi verildiğini, Kara Kuvvetleri Komutanlığının gereksinimleri doğrultusunda 15 askeri sınıfta muvazzaf subay yetiştirmeye devam edildiğini belirtti.

"1283... içimizde"

Geleneksel yoklamanın da yaptırıldığı törende sıra Atatürk'ün öğrencilik dönemindeki numarası 1283'e ulaştığında tüm Harbiyeliler, geleneklere uygun olarak ayağa kalkarak "içimizde" dedi.

Sonrasında Harbiyeliler, "Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk milleti için canımızı feda etmeye daima hazırız. Atatürk'ün ifadesiyle Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir, Türk ulusu güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerini kullandı.

Törende, Harbiyeliler Kara Harp Okulu Marşı'nı okudu.

"Yaraların sarılması için aralıksız gayret göstermektedir"

Törenin sonunda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "asrın felaketi" olarak vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

"Tüm milletimizin başı sağ olsun" diyen Akar, şu şekilde devam etti:

"Devletimiz tüm halinde depremle mücadelede, ilk andan itibaren milletimizle olmuş, bu yaraların sarılması için o günden itibaren gece-gündüz demeden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak suretiyle tüm bakanlar, valiler, kaymakamlar, belediyeler vatandaşlarımızla omuz omuza bu yaraların sarılması için aralıksız çaba göstermektedir. Bu çerçevede Silahlı Kuvvetlerimiz de her vakit olduğu benzer biçimde ilk andan itibaren vatandaşımızın yanına koşmuş, milletimizle birlikte olmuş, hem zelzele bölgesinde hem de bu bölgenin haricinde meydana getirilen faaliyetleri desteklemek suretiyle Deniz, Hava Kuvvetlerimiz bir tüm halinde ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir."

Depremin derhal peşinden saat 04.30'da Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı'na "hazır ol" emrinin verildiğini vurgulayan Akar, eş zamanlı Milli Savunma Bakanlığı ile koordineli olarak Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Afet Acil Durum Kriz Merkezlerinin kurulduğunu belirtti.

"Silahlı Kuvvetlerimiz depremin peşinden ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber ederek yoğun çabalama içinde olmuştur." diyen Akar, Mehmetçiğin depremin ardından hemen vatandaşın yardımına koştuğunu, onlarla birlikte olduğunu aktardı.

Bölgede depremin hemen ardından başlayan faaliyetlerin ilk günden itibaren devam ettiğini dile getiren Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörle mücadelede olduğu gibi depremle mücadelede de Türk Silahlı Kuvvetlerine düşen görevler neyse bunları yapmak hepimizin boynunun borcu. Buralardan itibaren her türlü eğitimi öğretimi görmek suretiyle verilecek her türlü göreve hazır olmak sizin boynunuzun borcu. Harbiye'deki imkanlardan, öğretmenlerden, her türlü eğitim öğretim imkanlarından istifade ederek kendinizi geliştirmek zorundasınız. Subayların en önemli özelliklerinden biri de çok yönlü olmalarıdır. Önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak değişik şartlarda, durumlarda alacağınız görevleri en iyi şekilde yapabilmek, milletimize en iyi desteği sağlayabilmek için ne yapılması gerekiyorsa Anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda, devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon halinde her türlü göreve hazır olmalısınız."

Törenin ardından Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Harbiyeliler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Sergide Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Harbiyeliler ile Mehmetçiğin deprem bölgesindeki faaliyetlerini anlatan resimler de yer aldı.

""En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yıl dönümü töreni" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan "En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yıl dönümü töreni haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yıl dönümü töreni 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri