En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede ilk sırada kim var ?

En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede ilk sırada kim var ?

En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede... Boks, futbol, basketbol, golf dünyasından pek çok sporcu en fazla kazanan sporcular listesinde yer aldı. Listenin ilk 3'ünde yer alan isimler arasında iki önemli futbolcu bulunuyor. Sporcuların performanslarının yanı sıra sponsorluklardan...

Boks, futbol, basketbol, golf dünyasından pek çok sporcu en fazla kazanan sporcular listesinde yer aldı. Listenin ilk 3'ünde yer alan isimler arasında iki önemli futbolcu bulunuyor. Sporcuların performanslarının yanı sıra sponsorluklardan elde ettikleri gelir giderek artıyor.

Sosyal medya hesapları da ciddi bir kazanç kapısı haline geldi. Fakat listede hiçbir kadın sporcunun bulunmaması spor camiasındaki kadın-erkekler eşitsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Forbes'e göre son 10 yılda en çok para kazanan sporcular:

1. Floyd Mayweather: 915 milyon dolar

Mayweather, 2015'te Manny Pacquiano ve 2017 Conor McGregor'a karşı yaptığı sadece iki maçta 500 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Profesyonel boksa veda etse de "Money" lakaplı Amerikalı boksör gösteri müsabakalarına çıkmaya devam ediyor. Geçen yıl karma dövüş sanatlarıyla yaptığı anlaşma gereği Japon kickboks dövüşçüsü Tenshin Nasukawa ile gösteri maçına çıkan Mayweather rakibini yaklaşık 2 dakika içerisinde teknik nakavt ile yendi.

41 yaşındaki boksör Mayweather sadece bu maçtan 9 milyon dolar kazandı. Mayweather profesyonel kariyeri boyunca hiç yenilmedi ve kazandığı 50 maçın 27'sinde nakavt ile galip geldi.

2. Cristiano Ronaldo: 800 milyon dolar

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo her ne kadar futbol kariyerinin sonuna yaklaşsa da dünyanın en çok kazanan sporculardan biri. Nike ve birçok sponsorluklarının yanı sıra sosyal medyada en çok takip edilen kişi unvanına sahip. Instagram’da 187 milyon takipçi sayısıyla birinci sırada olan Ronaldo, Instagram’dan elde edilen gelirde de Messi ve Kylie Jenner’ın önünde bulunuyor.

Hopper HQ şirketinin yaptığı araştırmaya göre Ronaldo’nun Instagram’dan kazandığı yıllık gelir 47,8 milyon dolar. Ronaldo’nun Juventus’tan kazandığı yıllık ücretin ise 34 milyon dolara tekabül ettiği biliniyor.

3. Lionel Messi: 750 milyon dolar

2019 yılında 129 milyon dolar gelir elde eden Barcelonalı yıldızı Lionel Messi ise bu sene dünyanın en fazla kazanan sporcusu oldu. Messi ayrıca birçok uluslararası firmayla da sponsorluk anlaşmaları yaptı.

Bu yıl aldığı Altın Top (Ballon d'Or) ödülü ile kariyerinde 6'ncı kez en iyi futbolcu seçildi. Üstün performansıyla göz kamaştıran Messi gelecek yıllarda da en fazla kazanan sporculardan biri olması bekleniyor.

4. LeBron James: 680 milyon dolar

Son yılların en iyi NBA oyuncusu olarak gösterilen LeBron James, sportif kariyeri ve sponsorluklar sayesinde son 10 yılın en çok kazanan 4'üncü sporcusu oldu. Geçen yıl, LeBron James tercihini Los Angeles Lakers'tan yana kullandığı 4 yıllığına 154 milyon dolarlık kontratı imzaladı.

5. Roger Federer: 640 milyon dolar

İsviçreli raket Roger Federer, son 10 yılda elde ettiği 640 milyon dolar ile dünyanın en fazla kazanan tenisçisi oldu. Turnuvalardan bugüne kadar 128 milyon dolardan fazla gelir elde eden Federer en çok sponsorluklardan para kazandı.

6. Tiger Woods: 615 milyon dolar

Bir dönem dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanına sahip olan Tıger Woods, çalkantılı özel hayatından dolayı son yıllarda ciddi bir düşüş yaşadı. Woods'un gelirlerinin yüzde 80'i sponsorluklardan geliyor.

7. Phil Mickelson: 480 milyon dolar

Woods gibi Phil Mickelson da gelirinin büyük bir kısmını sponsorlara borçlu. Ancak ABD'li golfçu 2018'da Tiger Woods'u yendiği maçta 9 milyon dolar elde etmişti.

8. Manny Pacquiao: 435 milyon dolar

Filipinli boksör Manny Pacquiao da kariyerine en çok para kazanan boksörlerden biri. Pac-Man lakaplı sporcu beş farklı ağırlık sınıflarında şampiyonluk kazanan ilk boksör. Manny, 2015'tek "Asrın maçında" Mayweather'de puan farkı ile mağlup olsa da toplam 120 milyon dolar kazanmıştı. Profesyonel boksa veda eden Manny, yine gösteri maçlarına çıkmaya devam ediyor. Ayrıca iki kez üst üste ülkesi Filipinler'de milletvekili seçildi.

9. Kevin Durant: 425 milyon dolar

NBA'yın yıldızlarından biri olan Kevin Durant, gittiği her takımda izini bırakırken, hep en fazla ücret alan oyunculardan biri oldu. İki kez üst üste Golden State Warriors ile NBA şampiyonu olan Durant geçtiğimiz yaz 4 yıl için 164 milyon dolar karşılığında Brooklyn Nets ile anlaştı.

10. Lewis Hamilton: 400 milyon dolar

İngiliz Formula 1 pilotu Lewis Hamilton listedeki tek otomobil yarışçısı. Hamilton, kariyerinde toplam 6 kez Formula 1 şampiyonu oldu. Alman pilot Michael Schumacher'in 7 şampiyonluk rekorunu egale etmesi bekleniyor. Hamilton'un gelirinin önemli bir kısmı sponsorluk anlaşmalarından geliyor.

"En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede ilk sırada kim var ?" haberi, 25 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede ilk sırada kim var ? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En çok kazanan sporcular belli oldu… Listede ilk sırada kim var ? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Spor Haberleri