En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı

En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı

En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Ra... Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak olan zamı büyük bir merakla bekliyor. Yerel seçimler öncesi beklenen zam gerçekleşmeyince, gözler kulislerden gelen bilgilere çevrildi.

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emeklilerin alacakları 3 aylık zam farkı kesinleşti. Ancak Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon verileri hala bekleniyor. Peki en düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam bekleniyor? Sonunda beklenen haber geldi ve en düşük emekli maaşının belirli bir rakama çıkabileceği belirtiliyor.

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3.16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocak ve şubat ayındaki enflasyon rakamlarının üzerine mart ayını da ekleyince, 3 aylık toplam enflasyon farkı yüzde 15.05 olarak kesinleşti. İşte bu yüzde 15.05’lik rakam üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu. Okuyucularımız e-Devlet üzerinden kök aylıklarının üzerine yüzde 15.05’lik rakamı hesaplayarak bunu kendileri de tespit edebilirler." şeklinde konuştu.

Normalde yasal olarak emeklilere TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı üzerinden zam yapılır. Ancak, refah payı uygulaması yasal olarak belirlenmemiş olsa da, son dönemde siyasi iktidarın bu konuda bir artış gerçekleştirdiği gözlemlenmektedir.

'En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?' sorusuna yanıt veren uzman isim, "Emeklilerimiz ocak ve temmuz aylarında yılda iki defa maaş farklarını almaktadırlar. Temmuz maaş farkları için nisan, mayıs ve haziran verilerinin de ortaya çıkması lazım. Bu sebepten dolayı tahminler üzerinden bazı verileri hesaplayabiliriz. 2024 yılı enflasyon verisi yüzde 36 olarak tahmin edilmektedir. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 70 ile yüzde 75 arası bir seviyede tepe yapması beklenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in beyanatları ve uygulanan sıkı maliye ve para politikası vasıtasıyla sonrasında baz etkisi ile bu rakamın düşüşe geçeceği ve yıl sonunu yüzde 36 ile kapatacağı hedeflenmektedir. 2024 yılı altı aylık enflasyon rakamının yüzde 24 seviyesinde gerçekleşeceği kanaatindeyim. Geçmiş dönemlerde refah payı eklentisinin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Bir önceki dönemde memur, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının refah payı vasıtası ile eşitlendiğini gördük. Eğer enflasyon yüzde 24 olarak açıklanırsa memur ve memur emeklilerine yüzde 18,60 oranında toplu sözleşmeden kaynaklı zam yapılacaktır. Ben bu dönemde de memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerine aynı oranda zam yapılacağını düşünüyorum. Enflasyon tahminine göre emeklilere yüzde 24 civarında bir zam yapılacaktır." dedi.

"En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  2. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  3. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
  4. 00:51 Ali Çamdalı açıklama yaptı! "Şampiyonluk yarışında neler oluyor bizi hiç ilgilendirmiyor"
  5. 00:30 Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi!
  6. 00:24 Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
  7. 00:18 Fenerbahçe-Monaco maçının hemen ardından gerginlik!
  8. 00:11 Otomotiv satışları, 21 ayın ardından sert bir düşüş yaşadı
  9. 00:10 Jonas Svensson'dan başarı sözleri! "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"
  10. 00:09 Koltuk Fabrikasının İflas Haberiyle Alacaklılar Eşyaları Yağmaladı!
  11. 00:09 Mobilya firması iflas etti: Alacaklılar tır ile kapıya dayanıp ne buldularsa aldılar!
  12. 00:06 40 Yıllık enerji devinin şirketinden kötü haber geldi! 3 aylık iflas erteleme istedi
  13. 00:05 AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
  14. 00:04 New York Borsası, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından güçlü bir şekilde kapandı
  15. 00:03 Öğrencilerin İsteği, Mansur Başkan'ın Hizmeti! Yeni Bir Hizmetle Öğrencilerin Hizmetinde!
  16. 00:02 Meyve Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: En Sağlıklı 3 Meyve Önerisi!
  17. 00:01 Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
  18. 00:00 Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
  19. 23:57 Hatayspor, yeni teknik direktörü belli oldu!
  20. 23:57 Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak
Gündem Haberleri