En düşük emekli maaşları yükseltildi!: Farklar ne zaman ödenecek?

En düşük emekli maaşları yükseltildi!: Farklar ne zaman ödenecek?

Yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşının yükseltilmesinin peşinden, ocak emekli maaşını 12 bin 500 TL alan emekliler, arada oluşan farkın ne zaman ödeneceğini merak ediyor. İşte konuya ilişkin o detaylar...

Yaklaşık 4 milyon emeklinin sabırsızlıkla beklediği zam farkı ödemesinin ne zaman yapılacağı, gündemdeki en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar ile en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL'ye çıkarıldı. Ancak, bu yasal düzenleme sonrası, en düşük maaşı alan emekliler Ocak 2025 maaşını 12 bin 500 TL olarak aldı. İki maaş arasındaki fark, 1.969 TL oldu. 

Bu düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Düzenlemenin onaylanmasının ardından, bin 969 TL'lik farkın ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. 

3 Ocak 2025'te açıklanan enflasyon verileri ile birlikte memur ve emekli maaş artışları da belli olmuştu. Memurlar yüzde 11,54, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise yüzde 15,75 zam almıştı. Bunun yanı sıra, en düşük emekli maaşının artırılmasına dair yapılan düzenleme, farklı bir adım olarak dikkat çekti. 

ZAM FARKI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bin 969 TL'lik farkın ödemesinin ne zaman yapılacağı, emekliler tarafından en çok sorulan soru oldu. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, 4 milyon emeklinin zam farkını Şubat ayının ilk haftasında alması bekleniyor.

"En düşük emekli maaşları yükseltildi!: Farklar ne zaman ödenecek?" haberi, 01 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan En düşük emekli maaşları yükseltildi!: Farklar ne zaman ödenecek? haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En düşük emekli maaşları yükseltildi!: Farklar ne zaman ödenecek? 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 06 Mart 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:57 Beyaz Saray, ABD'deki Ukraynalı mültecilerle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi
  2. 19:54 Putin: "Barışa ihtiyacımız var"
  3. 19:54 İPA Başkanı'ndan acı tablo; Ekonomideki kötü yönetim vatandaşın sofrasını ağır şekilde vuruyor
  4. 19:51 Fenerbahçe - Rangers Maçı İlk 11'ler Belirlendi
  5. 19:48 Özel AB liderler toplantısına katıldı: "İktidara gelince AB üyeliği elde etme stratejimiz var"
  6. 19:48 AKP'li Metiner: "Demirtaş, Öcalan'nın çağrısının Suriye'nin kuzeyini de kapsadığını düşünüyor"
  7. 19:31 Beşiktaş'ın Eski Yıldızı Futbol Kariyerine Son Verdi!
  8. 19:31 30 senelik bir başarı hikayesi sona erdi! Ünlü barbekü restoranı iflas başvurusunda bulundu!
  9. 19:31 Mourinho: "Korkmuyoruz"
  10. 19:23 Maddi mevzularda dikkatli hareket edin! 7 Mart 2025 günlük burç yorumları!
  11. 19:23 Çabuk Bozulan Sebze ve Meyveler İçin Buzdolabınıza O Eşyayı Yerleştirmenin Faydaları!
  12. 19:19 Brent Petrolün Varil Fiyatı 69,63 Dolar Seviyesinde İşlem Görüyor
  13. 19:19 MHP ve DEM Parti Arasında YPG Gerilimi!
  14. 19:19 Buruk: "Rahatız merak etmeyin!"
  15. 19:19 İSKİ’den atık su deşarjı iddialarına cevap!
  16. 18:42 Hamas: İsrail, hapishanelerdeki Filistinlileri idam ediyor
  17. 18:17 Yarın İzmir'de ki sıcaklık farkını görenler şaşıracak! 7 Mart 2025 İzmir hava durumu
  18. 18:02 Bir sigara grubuna daha büyük zam geldi!
  19. 18:02 Bakanlık listeyi genişletti: Baklavadan ay çekirdeği, peynirden bitkisel yağ çıktı!
  20. 18:01 Deutsche Bank yöneticisinden Türkiye için olumlu değerlendirme!