En iyi kuluçka makinesi

En iyi kuluçka makinesi

En iyi kuluçka makinesi Kuluçka makinesi satın alırken kullanılan sistemler ve mekanizmalar büyük önem taşır.

Kuluçka ve kuluçka yapımı son zamanlarda birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Ve her kes pazarda veya internette en iyi kuluçka makinesi aramaktadır. Bunun nedeni bu makineler yardımı ile kolay bir şekilde para kazanabilmek olabilir.

Ve hatta bazıları ise hobi olarak bu makineleri kullanmaktadırlar. Ama piyasada bir çok marka bulunmaktadır ve açık söylemek istesem bu makinelerin çoğu kalitesiz ürünler olmaktadır ve beklenilen performans genelde elde edilmektedir.

Belki hobiciler için pek önemli olmayabilir ama ticari olarak bu yoldan para kazananlar vardır ve makine kalitesi ve randımanı işletme sahipleri için önemli bir faktör olmaktadır. Bu yazıda kuluçka makineleri ile alakalı bazı bilgiler sizinle paylaşacağız ve en iyi kuluçka makinesinin nasıl olduğuna siz karar verebilirsiniz.

Genelde bazı kişiler ve sektörde çalışanlar arasında bir düşünce var, ve yüksek fiyatı olan bir kuluçka makinesinin kalitesinin yüksek olduğunu düşünmektedirler. Ve ne yazık ki bu düşüncenin yanlış olduğunu söylemek zorundayım.

Kuluçka makinesi üretiminde kullanılan malzemeler:

Bir ürünün kalitesini fiyatı üzerinden değerlendirmek yanlış olmaktadır. Çünkü en pahalı her zaman en iyisi değildir. Ve kalitenin fiyat ile ilgisi olmamaktadır. Asıl mesele makinede kullanılan malzemeler olmaktadır. Piyasada bulunan bazı ünlü yabancı markalar, son derece yüksek fiyatlara sahip olmaktadırlar. Ve en iyi makineler olmalarına rağmen yüksek fiyatı nedeni ile herkesin satın alabileceği bir ürün olmamaktadır.

Kuluçka makinesi satın alırken kullanılan sistemler ve mekanizmalar önemli olmaktadır. Ve bazı markalarda fiyatlarının düşük olmasına rağmen, güncel sistemler ve malzemeler kullanılmaktadır.

Ve bu sistemler sayesinde yüksek randıman sergilemeleri mümkün olmaktadır. Yeni nesil kuluçka makineleri olarak bilinen, ürünler son zamanlarda piyasada daha yaygın bir hale gelmektedir ve yinede maalesef bu ürünlerin çoğu eski sistemlerden faydalanmaktadırlar.

Altın kuluçka web sitesi yeni nesil kuluçka makineleri ile alakalı incelemeleri uzmanlar tarafından paylaşmaktadır. Ve bu yazıda ise kısa olarak bu makineler ile alakalı bilgileri sizinle paylaşmaktayız.

Yeni nesil kuluçka makinelerinde en önemli parça kontrol sistemi (kuluçka makinesi termostatı) olmaktadır. Ve aslında makinenin beyni olmaktadır. Eskiden bu sistemler sadece makinelerin diğer mekanizmalarının (çevirme sistemi ve nemlendirme sistemi) öalışmasının otomatik olmasına yardımcı olarken, yeni nesillerde akılı çalışmasına neden olmaktadır ve birçok özelliğin eklenmesine ise olanak sağlamaktadır.

Akıllı kontrol sistemleri sayesinde makinelerin uzaktan kontrol edilmesi için olanak sağlanmaktadır. Ve cep telefonu ile makinede oluşan değerleri kontrol etmek mümkün olmaktadır. Diğer önemli faktör, düşük sapma oranına sahip yeni nesil SHT sensörler, olmaktadır. Bu sensörler, yüksek dikkatleri nedeni ile bir çok cihazda kullanılmaktadır ve en çok tıp ve askeri endüstrilerinde tercih edilmektedir.

Yabancı kuluçka makineleri ise bu sensörlerden faydalnamktadırlar, yerli firmalardan ise sadece Altın Kuluçka ürünlerinde bu sensörlerin farklı nesillerinden kullanılmaktadır. Kuluçka makinesi sensörü en önemli parça olmaktadır ve makine randımanında direkt olarak etkilidir.

Ozaman eğer en iyi kuluçka makinesi arıyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken kuluçka makinası termostatı ve sensör tipi olmaktadır. Sensörün önemli olma nedeni ısı ve nem değerlerini hatasız ve dikkatli olarak ölçmesi ve termostata göndermesi olmaktadır.

Ve SHT sensörler bu iş için kullanılması gereken en iyi sensörler olmaktadır. Bu sensörler İsviçre firması Sensirion tarafından üretilmektedir. Ve sürekli kalibre olmasına gerek olmadığı gibi, son derece dayanıklı olmaktadır.

En iyi kuluçka makinası kabini:

Yumurtaların civcive dönüşmesi için 3 önemli faktör gerekmektedir. Bu faktörler, ısı, nem ve oksijen olmaktadır. Bir yumurta inkübatörü kasasında oluşan sıcaklık yaklaşık 37 derece civarında olmaktadır. Ve nem oranı ise kuş türüne göre değişmektedir ama genelde, %60-70 oranında rutubet oluşmaktadır.

Bu yüzden kabin malzemesi önemli olmaktadır ve hijyenik bir ortam sağlaması ve bu koşullara karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Hobi kuluçka makineleri için genelde plastik kullanılmaktadır ve ne yazık ki firmalar normal plastik kullanmayı tercih etmektedirler.

Bu malzemede asıl mesele normal plastiğin zaman içinde sürekli sıcaklığa maruz kalması, özelliklerini kaybetmesine ve kırılgan olmasına neden olmaktadır. Ve hatta bazı ürünlerde deforme olmaları ise görülmüştür. Diğer dezavantaj ise bu maddenin sıcaklık etkisinde zararlı gazlar üretmesi ve civcivlerin boğulmasına neden olmasıdır.

Demir veya başka metaller kullanılması, ise zaman içinde paslanmaya ve korozyona neden olur ve bu ise mikroplar ve bakterilerin oluşumu için ideal bir fırsat olmaktadır. Küçük kapasiteli makineler için, en iyi malzeme ABS plastik olmaktadır. Bu plastiğin ham maddesi 200 derece sıcaklık ile eritilir ve plastik enjeksiyon makineleri ile özel kalıplara enjekte edilir.

Bu yüzden sıcaklığa karşı dayanıklı bir malzeme olmaktadır ve kuluçka makinesi üretimi için ise en iyi seçenek olmaktadır.

Ticari veya daha doğrusu yüksek kapasiteli makineler için ise kullanılan malzemeler farklı olmaktadır ve bu konu ile alakalı bilgiler için Altın kuluçka Youtube kanalı videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

Sensör ve kabin dışında bir makineyi en iyi yapan mekanizmalardan, bir diğeri ise nemlendirme sistemi olmaktadır. Rutubet üretimi için kullanılan en yaygın mekanizma ultrasonik olmaktadır. Ve bu sistemin maalesef dezavantajları var ve kuluçka makinası randımanının düşük olmasına neden olmaktadır.

altin-kulucka.jpg

Nemlendirme sistemi nasıl olmalıdır?

Bildiğiniz gibi ultrasonik nemlendirme sistemleri soğuk nem üretmektedir. Ve bu yüzden kuluçka makinesi kabininde ısı salınımları ortaya çıkar ve bu yumurtalar ve civcivler için zararlı olmaktadır. Ve kuluçka makinelerinde düşük randımana neden olmaktadır.

Son zamanlarda araştırmalar sonucunda üretilen kuluçka makinelerinde nem üretim mekanizmaları ılık buhar üretmektedirler ve bu yüzden kuluçka makinesi kabininde oluşan sıcaklığın stabil kalmasına neden olmaktadır.

Ayrıca ultrasonik nemlendirme sistemleri soğuk buhar ile beraber su içinde bulunan mineralleri makine kabinine aktarması bu minerallerin yumurta kabuğu üzerine yatmasına ve kabuğun üzerinde bulunan gözeneklerin kapanmasına neden olmaktadır. Ve sonuç civcivlerin yumurta içinde boğulmasıdır.

Kuluçka makinesi garantisi:

En iyi kuluçka makinesi seçiminde en son dikkat edilmesi gereken Garanti koşulları olmaktadır. Kullanım esnasında olası arızalar ve sorunlar, kuluçka yapımını tehlikeye atacaktır ve bu yüzden, Garanti belgesinde yazılan koşullara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Satış sonrası servis hizmetleri ve garanti koşulları kuluçka makinesi seçiminde önemli olmaktadır ve bu yüzden tavsiyemiz kuluçka makinası satın alırken dikkat etmeniz olmaktadır. Altın kuluçka makineleri tamamen koşulsuz şartsız garantiye sahip olmaktadırlar. Ve 5 yıla kadar, satış sonrası servis hizmetlerine sahip olmaktadırlar.

Altın kuluçka Makineleri:

Altın kuluçka firması, 1993 yılından beri kuluçka makinesi ve malzemeleri üretiminde faaliyet etmektedir ve 27 yılı aşkın deneyimi ile ortadoğu ülkelerinde, ürünlerini satışa çıkarmaktadır ve kalitesi ve randımanı nedeni ile yüksek oranda talep almaktadır.

Firmamızın asıl amacı kümes hayvanları yetiştiriciliği sektörünün işini daha kolay bir hale getirmek ve güncel teknolojiye sahip makineler üretmek olmaktadır. Bu yüzden daha doğru seçim yapabilmeniz için web sitemizde kuluçka makineleri ile alakalı incelemeler ve öneriler paylaşılmaktadır.

Altın kuluçka hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

"En iyi kuluçka makinesi" haberi, 21 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan En iyi kuluçka makinesi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En iyi kuluçka makinesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri