En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira

En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira

En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ağrı'da besicileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Besiciler, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl en az 30 bin lira civarında olacağını söyledi.

CHP'li Kılınç ve Zeybek, üç günlük çalışma programı kapsamında Ağrı merkez ve Doğubayazıt, Patnos, Diyadin, Tutak, Hamur, Taşlıçay ve Eleşkirt ilçelerinde köyleri ziyaret etti. Yüksel Mansur Kılınç ile Kemal Zeybek, CHP'nin 51 ilde planladığı saha çalışması kapsamında üç gün boyunca Ağrı’da saha çalışması yaptı vatandaşların sorunlarını dinledi. CHP'li milletvekilleri, Ahmetbey köyünde kurbanlık hayvan besicisi Sezai Barbaros ile görüştü.

“Vatandaş hazırlıklı olsun en ucuz kurbanlık 30 bin lira olacak"  

Sözcü'nün haberine göre Besici Barbaros, “Maliyetler artınca hayvan sayısını azalttık. Geçen yıl 90 liraya aldığımız yemin torbası bu yıl olmuş 350 lira. Bu işin içinden çıkamıyoruz. Bu yıl bir büyükbaş kurbanlık en az 30 bin lira olacak. Buna hazırlıklı olsunlar. Gübre, yem, mazot fiyatı arttığı için biz de üretimi azaltıyoruz. Hem et hem süt fiyatı çok artacak millet perişan olacak” dedi.

“Bir ineği 5 bin liraya alıp 10 bin liraya yem veriyoruz, ne kazanacağız?"

Uzun yıllardır besicilik yptığını anlatan Barbaros, böyle bir dönem hiç yaşamadıklarını anlatarak, “Benim yedi çoıcuğum, 10 torunum var. Yıllardır tüm ailem besicilikle geçimini sağlıyor. Böyle bir dönem hiç yaşamadık. Bir ineği 5 bin liraya alıp 10 bin lira yem verirsek, ne kazanacağız, kazanamayız” diyerek besicilerin son bir yıl içerisinde yaşadıkları sorunlarını dile getirdi.

“On binlerce genç Ağrı'yı terk ederek Kanada'ya gitti"  

Köy ziyaretlerinin ardından CHP Ağrı İl Başkanlığı’nda il başkanı Nihat Aslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kılınç ve Zeybek, Ağrı’da öncelikle sınır ticareti, istihdam, ulaşım, alt yapı, tarım, hayvancılık ve sağlık hizmetleri alanında önemli sıkıntılar yaşandığını anlattı, AKP hükümetinin Ağrı’ya adeta üvey evlat muamelesi yaptığını anlatan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Ağrı'da yaşanan en dikkat çekici sorunlardan birisinin ise üniversite mezunu on binlerce gencin kenti terk ederek Kanada’ya göç etmesi olduğunu kaydetti.

Kılınç, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız, üniversite mezunu gençlerin, genellikle Kanada’ya gitmek için ve üstelik de 15 bin dolara yakın para borç ederek- ülkeyi terk ettiğini anlattılar. Evet, ülkemizde bir beyin göçü var. Ama Ağrı’da beyin göçünü aşan bir durum var. Ağrı’da neredeyse üniversite okuyanların tümünün çekim merkezi olarak Kanada’yı gördüğüne şahit olduk.”

“Aileler tarlasını, hayvanını satıp çocuğunu yurt dışına gönderiyor"    

CHP Milletvekilleri Ağrı’da devam eden yurt dışına yönelik göç ile ilgili yaşananları ise şöyle anlattı: “Kaçakçılarla irtibata geçen Ağrılı gençler, 10 bin dolara yakın parayı peşin ödeyerek Türkiye’den Meksika’ya gidiyor, Meksika’dan da ABD'ye geçiyorlar.

ABD'den de Kanada'ya giden göçmenlerin aileleri 5 bin doları ise göç yolculuğu tamamlandıktan sonra ödüyor. Bazı aileler tarlasını, hayvanlarını satarak, bazı ailelerde akrabalarından veya tefecilerden borç para alarak çocuklarını Kanada’ya gönderiyor. Ağrı’dan göç eden gençlerin çoğunluğunu mühendis, doktor, hemşire ve avukatlar oluşturuyor.”

"En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira" haberi, 06 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En ucuz kurbanlık fiyatı 30 bin lira 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Türkiye Haberleri