Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyor: “Bana aşık olmuş”

Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyor: “Bana aşık olmuş”

Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyo... Zihinsel engelli E. D.’ye (23) tecavüz etmekle suçlanan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade (34), ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Dinçer Gökçe

İlk kez Halktv.com.tr’nin gündeme getirdiği dehşete düşüren olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, İsmailağa Cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneğinin tutuklu başkanı sanık Alperen Sade’nin yanı sıra, ölen E. D.’nin annesi, dedesi ve teyzesi ile taraf avukatları katıldı. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir Barosu’ndan avukatların da takip ettiği duruşmada savunması alınan Alperen Sade evli ve 4 çocuklu olduğunu söyledi. Sade aylık gelirini ise ‘20/30 bin’ olarak beyan etti.

‘Yemek yedirmek istedim’ iddiası

Olayın yaşandığı 7 Mart 2023 günü, eşi ve çocuklarının şehir dışında olduğunu söyleyen Sade “E. ile Maltepe Güzelyalı’da karşılaştım. Benden çakmak istedi. Çakmağı verdim sigarasını yaktı. Daha sonra ailesi ile sorun yaşadığını eve gitmek istemediğini söyledi. Aracıma aldım. Araç, derneğe bağlı aşevinin aracıydı. Kendisini Tuzla’ya götürmemi istedi. Tuzla’da bulunan sosyal tesislerde yemek yiyecektik. Ancak tesis kapalıydı. Benim de evime dönmem gerekiyordu. Çekmeköy’e geldik. Evde yemek yaptım. Ben yardımsever biriyim. Herkese yardım ediyorum. O sırada E. de Kuran’ı Kerim okudu. Birlikte yemek yedik. Akşam 8-9 gibi yemeği yedik. Daha sonra E.’yi evine götürmek istedim kabul etmedi. Aynı şekilde karakola götürmek istedim. Onu da kabul etmedi. Gece saat 12.00 gibi bir AVM’nin yakınına bıraktım” dedi.

‘Hocam ciddi bir mesele var’ telefonu

Sade, E. D.’ye yönelik tecavüz olayının söz konusu olmadığını öne sürerek “Birkaç gün sonra polisler aradı. ‘Hocam ciddi bir mesele var’ dediler. Ben de karakola gittim ifademi verdim” diye konuştu.
Sade ifadesinin devamında “Ben birine tecavüz etsem, gidip de her tarafta kameraların olduğu bir yere mi bırakırım. Gider tenha bir yere bırakırım. Sonra, ‘Hoca kılıklı bir adam kızı kaçırmış’ derler” diye konuştu. Tecavüz suçlamasının doğru olmadığını öne süren Sade, E. D.’nin intihar etmesinin nedenini ise “Kız bana aşık olmuş. Bana gelmek istemiş. Aile izin vermeyince intihar etmiş” iddiasında bulundu. Bu sözlere, yaşamını yitiren kızın yakınları büyük tepki gösterdi. Anne S. D. ile çocuğun dededi ağladı.

Polis ifadesi öncesi elemanını yönlendirdi

Alperen Sade’nin tanığı olarak dinlenen M. A.’ya, mahkeme başkanı, emniyet ve savcılık ifadesinde, bu kişinin kendisine “Polisler sana sorarsa. ‘7 Mart Salı günü bir kızı bir yerden aldım başka bir yere bıraktım dersin’ dediğini. Kendisinin ise ‘Tamam Hocam’ yanıtı verip vermediğini sordu. M. A. ise “Ne demişsem ordadır. Doğrudur” dedi.

Ailesine zarar verilmesinden korkuyordu

Duruşmada dinlenen anne S. D. ise, kızının uğradığı tecavüz sonrası içine kapandığını söyledi. Olaydan sonra kızını sürekli korku içinde olduğunu anlatan anne S. D. “Kızım bana, sanığın güçlü biri olduğunu adamları olduğunu. Ailemize zarar vermesinden korkuyordu” dedi.

Sürekli banyo yapma ihtiyacı hissediyordu

E. D. ile en yakın iletişim içinde olan teyze E. D. ise “Yeğenim 8 Mart günü bulundu. Ben Bursa’da yaşıyorum. Hemen İstanbul’a geldim. Yeğenime sarıldığımda saçlarının ıslak olduğunu fark ettim” dedi. Yeğeni ile aynı odada uyuduğunu anlatan teyze D. “E. normalde çok neşeli biriydi. Ama o olaydan sonra sürekli ağlıyordu. Doğru dürüst yemek yiyemiyordu. Sık sık banyo yapma ihtiyacı hissediyordu. Kendisini kirli hissettiğini söylüyordu. Gece yarısı kalkıp banyo yaptığını biliyorum” diye konuştu.

Dede güçlükle ifade verdi

Tanık olarak dinlenen E. D.’nin dedesi C. D. (76) ise, torununu, çalıştığı okula her gün kendisinin götürüp getirdiğini anlattı. Dede D., torunun, eve geldikten sonra boynuna sarılarak ağladığını ifade etti. Dede D., torununun bir çocuk gibi olduğunu, Alperen Sade’yi cübbeli ve sarıklı görünce, bu kişiden kendisine zarar geleceğini düşünemedini söyledi. C. D., sık sık ağladığı için ifadesini güçlükle tamamladı.

whatsapp-image-2023-07-07-at-19-05-47.jpeg

Dosya mütalaa için savcıda

Duruşma savcısı sanığının tutukluluk halinin devamı yönünde talepte bulundu. Mahkeme de aynı yönde karar verdi. Mahkeme, mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa sevkine karar verdi. Bir sonraki duruşma için ise Eylül sonuna gün verildi.

Ne olmuştu?

Yüzde 50 zihinsel engelli olan E. D., geçen 7 Mart günü çalıştığı okuldan erken çıktı. Bir süre bankta oturan E. D., bir süre sonra yanına gelen Alperen Sade ile birlikte bu kişinin Çekmeköy’deki evine gitti. E. D. ifadesinde, bu evde kendisine Sade’nin defalarca tecavüz ettiğini anlattı. Tecavüz sonrası bu kişinin yönlendirmesi ile anılan evde banyo yaptığını söyleyen E. D., gece yarısı 02-03 gibi Pendik’teki bir AVM’nin oraya bırakıldığını anlattı. Bu olaydan bir hafta sonra ise E. D., ailesi ile yaşadığı evin camından atlayarak yaşamına son verdi. Dehşete düşüren olay geçen 5 Haziran'da Halktv.com.tr'nin haberi ile gündeme gelmişti.

"Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyor: “Bana aşık olmuş”" haberi, 08 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyor: “Bana aşık olmuş” haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanıyor: “Bana aşık olmuş” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Türkiye Haberleri